Polis, Öğretmen, Hemşire ve Din Görevlisi 3.600 Ek Gösterge
-
Biz İİBF mezunları 2200 ek göstergeli Guy sınavı açılsın diye dua ederken, polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilere 3.600 ek gösterge müjdesi verildi. Gözümde bir an polislik çok değer kazandı. Maaş 4 bin üzeri. Ek gösterge 3.600. Daha ne istersin hayatta? İİBF mezunu da KPSS ve YDS de derece yapsın, Kurum sınavı ve Mülakat sınavını geçsin. Onbinlerce kişi arasından yılda epi topu açılan toplam 300 - 500 kişilik ilanlarla Uzman veya Müfettiş olsun! Hedef 3600 ek gösterge. Bu arada 3 yılda tez hazırlama ve yetki sınavını geçmekte cabası. Şimdi anlıyorum doğru tercih yapmanın ne kadar değerli olduğunu
-
-
adam yerine konulmuyorz kı nasıl bir duyarsızlık cozemedım ama ins bu verdıklerı vaadlerı gerceklestıremezler. Sinir katsayısı tavan suan
-
Bir tane öğretmenden ya da polisten ek gösterge artışı için bir talep olduğunu duymadım.Ülke polis, öğretmen, hemşire, din görevlisinden geçilmiyor.Gerekli oy potansiyelini sağlayacaklardır.O kadar çok şey söylemek istiyorum ki ama susuyorum.Allah konuşacağımız günleri de nasip edecektir.
-
Valla bizde müfettiş ve uzmanın ek göstergesi 3.600. Çoğunda yok yok. İyi üniversite mezuniyeti, yds puanı, kpss derecesi, kurum sınavı başarısı, yüksek lisans hatta doktora (kiminde yurtdışındaki üniversitelerde), kurumda gerçekleşen yetki, yeterlilik sınavında başarı, binbir türlü üstadın nazına, niyazına, sinire katlanma. Valla diyecek söz bulamıyorum.
Bütün bu saydıklarım yerine lise mezunu olup polis ya da hemşire oluyorsun. Ek gösterge 3.600. Teşekkürler popülizm ve güzel ülkem.
-
@antimülakat adamlar kamu personelinde sayiya oynuyolar. Kamuda personelin buyuk kismini saglik eğitim ve emniyet olusturuyor . Bu seçimler nelere kadir ya valla ama iibf ye yine bi sey dusmuyo saka gibi. Guylar mhuylar 3600 icin o kadar ugrastilar ama bosuna .
-
@antimülakat sinirliyim @Antimülakat kardeş hem de çok sinirliyim.
-
bu başlığı silin hocam en iyisi..görmek istemiyorum!
-
@Antimülakat Populizm > Adalet. Allah sonumuzu hayretsin. Ancak böyle adaletsizlik körüklenmeye devam ederse, bunun sonucundaki sosyal buhranın bu ülke altında kalacak.
-
Memur 3600, amir 3000, onu denetleyen müfettis 3600 neresinden tutsak elde kaliyor. Çaresizlik zor şey vesselam.
-
@mostramozic hocam bir bakanlığın daire başkanı ile düz memur birebir aynı şartlara sahip. Düşünün Adalet Bakanlığı daire başkanı ek göstergesi hakimden düşük komedi vallahi
-
@mostramozic Kamu bürokrasisinin temel yapı taşları ile oynanıyor her geçen gün. Taşerona dağıtılan kadro, memur ile onların arasındaki hiyerarşik düzeni bozmaya başladı. Bu yapılanla daire başkanı ve kariyer meslek mensubu ek göstergesi hiçbir özelliği olmayan bu kesimlere böyle dağıtılırsa hakikaten dönüşü olmayan bir çukura gireceğiz hep birlikte. Ya kamunun tamamında iyileştirme yapılıp aradaki fark korunmalı. Ki bunun kamuya getireceği yükü düşünemiyorum ve böyle bir talep zaten kariyer meslek mensubu, ekonomiyi, kamu maliyesini bilen makul mantıklı insanlarda yoktu bugüne dek. Ya da bu anlamsız düzenlemeden geri dönülmeli. Bu kadar genetiği ile oynanmaya devam ederse bürokrasinin ve kadroların bu bürokraside çalışma barışı bırakmayacaktır. Bunun yaratacağı yavaşlama, oligarklaşmanın yarattığı yavaşlamadan daha beter olacaktır. Çünkü hak edene hak ettiği özellikle İİBF mezunları nezdinde verilmezken, hak etmeyene dağıtılan bu kaynakların toplu bir tembelliğe bir savsaklamaya yol açması işten bile değil.
-
@antimülakat muhteşem ozetlemissin hocam
-
@paretowilfredo hocam cok haklisiniz ozellikle ogretmen ve polis memurlari sayisini dikkate aldigimizda kariyer mesleklerde calisan tum unvanlardaki uzman denetmen denetci mufettis kontrolor vs hepsinin toplam sayisindan onlarca yuzlerce kat daha fazladir. (Sadece ogretmen sayisi 1 milyona yakin!!!) Bir anda bir secim vaadine konu edilebilecek kadar kolaysa bu duzenleme adaletin temin edilmesi gerekiyordu. Bir ogretmen 3600 aliyorsa onu teftis edecek meb mufettisinin 3600 de kalmasi bir mufettise hakaretten baska bir sey degil. Elbette bu domino etkisi gostererek herkes tarafindan ek gostergelerinin arttirilmasini icin hakli bir talep yaratir. Umalim ki bunu goz onune alirlar. Ama sizin de dediginiz gibi sgknin hali ortadayken kamunun harcamalari ortadayken, ekonominin hali ortadayken boyle bir hareketi ben mantikli bulmuyorum. Adaletten bahsediyorsak heleki bu zamana kadar 2200 ek gostergeyle kar kiş demeden disarda calisan denetmenlerin sesini dinlemeliydiler.
-
@mostramozic Kesinlikle dostum. Bunca Gelir Uzmanı, Denetmen, Mali Hizmetler Uzmanı, Defterdarlık Uzmanı 3600'ü kariyer meslek mensubu olarak hak etmiş sayılmıyorsa her fırsatta ağlamaya ve haksızlığa teşne güruhlara bu böyle kolay dağıtılmamalı. Yazık bu çocukların emeklerine hakikaten. Bir şekilde basit yollarla atanmış bu kalabalığa populizm uğruna 3600 ek gösterge dağıtılacaksa tez zamanda genel bir iyileştirme gelmek zorunda. Bunun da yapılacağını hiç sanmıyorum.
Biz ülke idare edecek kapasitedeyiz, bu emelle yola çıkmış binlerce mezunumuz var. Ancak öz yurdumuz olan devlette muhaciriz, garibiz. Bir acayip dünya.
-
Benim bu noktada bir sorum var. 3600 ek göstergesini alan bir polis, öğretmen, hemşire Merkez uzman kadrosuna muvafakat ile geçebilir mi? Sonuçta muadil ek gösterge merkezde de var. Merkezde şu an uzman olarak çalışıp daha önceleri okul müdürlüğü falan yapmış kişiler var da...
-
Polis'e ek 3600, Hemşireye ek 3600, Öğretmene ek 3600, Din görevlisine ek 3600. Memura ek 2200 fazla hepsini sözleşmeli yapın! Performans şartı getirin. Amirin eline kırbaç verin. Kırbaçlanmayı kabul etmeyenleri çarmaha gerin
-
@antimülakat öğretmenler ek ders, hemşireler de döner sermayeden ek ücret alıyorlar. Böyle bir şey olursa her iki grubun da maaşları a grubu personel maaşlarını geçer. A grubunda ek ödeme yok diye biliyorum
-
@æon_flux hocam maaşlar hemşireler 4 bin civarı, öğretmenlerde de 4-4,5 civarı. Biz hayatımızı adasak Öğretmenler kadar rahat bir işimiz olmayacaktır. 3 gün 6 saat derse girip, diğer 4 gün boş olan Öğretmenler tanıyorum. Kısaca 3 gün öğleye kadar çalışıp, diğer bütün zamanları boş. Ve bizdeki merkez a kadro maaşına denk maaş alıyorlar.
-
Biz İİBF olarak gerçek manada üvey evlat konumundayız artık emin oldum.Bakanlıklar üçer beşer bin ilana çıkıyor.Seçim için hemşireye bile 3600 ek gösterge vaat ediliyor.Şu ortamda bizim için hepi topu 2000-3000 kişilik ilanlar gelmiyor.Pes!