dinleyerek İngilizce öğrenmek mümkün mü?
-
İngilizce temelim çok az denilecek bir seviyede ve nette gezerken duyarak öğrenmenin yarar sağlayabileceği yönünde bir yazı okudum bu yöntemi uygulayan bu konuda tavsiye verecek önerisi olan var mı acaba
-
Az temelle olacağını düşünmüyorum hocam. Hatta olmayan grammerle iyice bozulabilir bile ingilizcen
-
@bulut_xw eylul ayında ıngılızceye baslamayı dusunuyorm o zamana kadar gunde 10 kelıme ezberlemek mantıklı mı hocam
-
@abd94
Ezberleyebiliyorsan tabiiki. Hatta hangi kura başlıyorsan o seviyedeki en çok kullanılan kelimeleri ezberlesen daha da iyi olur. Kurstan veya internetten bulabilirsin diye dusunuyorum. Hiç kelime bilmeden girersen daha çok zorlanırsın, büyük fayda sağlar sana -
Youtubeda EngVid diye bir kanal var. Basic grammar bilgisi basic bir ingilizce ile anlatılıyor. Farklı ve native hocalar farklı seviyelerde dersler anlatıyor. O şekilde öğrenmeye çalışabilirsiniz. Bazılarında Türkçe altyazı da mevcut.
-
@abd94 Michel Thomas tekniği deniyor buna. İsterseniz ayrıntılarına bakın. Dil öğrenme setlerinde bu yöntemi kullanıyor. Baya da popüler.
-
Temel anlamda gramer yapısını ve kaideleri öğrenebilirsiniz dostum. Ancak benim hep vurguladığım şey şu İngilizce özelinde. En önemli şey kelime. Bunun için de ayrıca çalışma yapmanız gerekli. Grameri diğer dillere özellikle latin kökenli batı dillerine nazaran daha hafiftir ve daha kolay öğrenilir ki @onuktekin dostumun söylediği yöntem ile halledilebilir. Ancak sonrasında bol kelime çalışması yapmanız adeta İngilizce'yi hayatınıza dahil etmeniz, dizilerle, filmlerle ve dahi makale/kitap okumaları ile hemhâl olmanız lazım ki kelime bilginizi geliştirin. Bu şekilde iyi düzeye çıkabilirsiniz bence.
-
@paretowilfredo Michel Thomas'ın dil setleriyle ilgili şunu da söylemek lazım: Bu setler, ingilizce bilenlere başka yabancı diller öğretmek üzerine oluşturulmuş.Sadece mantığı açısından örnek verdim.İngilizce için hemen hemen aynı mantıkla ilerleyen Rosetta Stone kullanılabilir.
-
Silinmiştir
-
Silinmiştir
-
Sizce en iyi ingilizce ilerletme tekniği nedir