Araç tavsiyesi
-
Merhaba arkadaşlar,
Max 45.000 bütçem var.
Otomatik olmak kaydıyla hangi araçları tavsiye edersiniz.Aklımda hyundai i20 ve Opel corsa var
-
Ökuz aliriz o paraynan
-
@dgn opel corsa benzinli otomatik inanılmaz yakıyor. 100 km 9 litre civarında
-
Peugeot 308 otomatik gayet iyi
-
Öncelikle temel bir kaç ikazda bulunayım dostum, otomatik vites araç alırken özellikle bakım geçmişini öğrenmeye çalış, şayet sorunlu bir şanzıman alırsan masrafların 3000 TL'den başlar bu yönden dikkat etmek lazım. Aracın kaçırması olmamasına dikkat et, selenoidlerin durumunu gösterir bu. Ayrıca bilgisayara sokarak da selenoidlerin basınç durumunu mutlaka ölçtürün. Sürüşte vuruntu var mı, ani hızlanmalarda vuruntu yapıyor mu, kalkarken titreme durumu nedir bunlara bakarak almaya çalış.
Dizel araç alırsan ve turbolu ise, turbo basıncına iyi baktır zira bizim ülkede turbo kullanmayı pek bilmiyor insanımız malesef. Dizel araçlarda geçmişini bilmediğin yüksek kilometreli araçlardan kaçınmaya çalış.
Hyundai i20'de bildiğim kadarıyla eski tip 4 ileri tork konvertörlü şanzıman var. Bu şanzımanda Hyundai özelinde sarsıntılı geçiş sorunu var. Sorundan ziyade aracın özelliği bu diyebiliriz. Bu yönden konforu bir nebze düşük olabilir ancak şanzımanı oldukça sağlamdır. Eski tip olması nedeniyle çok nazlı değildir ancak iyi baktırmak ve sorunu olmadığından emin olmak gerek.
Opel grubunda otomatik araç alacaksan eğer, Easy-tronic şanzımandan koşarak uzaklaş. Tipik otomatik şanzımanı olanlardan almaya çalış. Easy-tronic sorunlarını saymakla bitiremem çok baş ağrıttı aman sakin bulaşma.
Peugeot grubu için 308'lerde AL4 yine eski tip tork konvertörlü sistem vardır bildiğim kadarıyla. Bu şanzıman da yukarda bahsettiğim gibi 4 ileridir. Kronik olarak çıkarabileceği sorun genelde 1 ile 2 arasında çok vuruntu yapmasıdır.
Tüm otomatik araçlar için sorunlar bakımsızlıktan kaynaklanır. Özellikle bahsettiğim eski tip şanzımanların yağ ve filtre bakımları aksatılmış ise evvelki sahiplerince ihalesi size kalır. O yüzden yüksek kilometreden kaçının, alacaksanız dahi iyice baktırmadan sakin ha almayın çok üzebilir.
-
bana da bi tavsiye arkadaşlar kardeşime alacağız 70.000 tl ye kadar manuel olacak. sunroof olmazsa olmaz(sanki camsız araba gitmiyor da:)) bir çok arabanın test sürüşünü izledim bir fikir elde edemedim. önerilere açığım:) passat, jetta, focus, megane, 508, civic, insigna, astra, fluence, superb, bunlardan birisini kullanan fikir sahibi olan yardımcı olursa iyi olur. birde en önemli özellik 5 kişi ile rampada bayılmayacak yani 3. hatta 2. vitese kadar düşmeyecek:)
-
o çok yakıyor, onu satamazsın, onun 2. eli yok, ondan ses geliyor, o gitmez, bu gelmez derken bir şey alamayacağız:)
-
Araç içi ses daha doğrusu rüzgar sesi olmayan veya minimum olan araç veya marka nedir ben de bunu sorayım madem bir bilen veya benim gibi hassasiyeti olan varsa.
-
@yasaklı focus al kardeşim seni üzmez şahsen severek kullandığım bi araçtı senin istediklerini karşılayacaktır
-
@paretowilfredo teşekkür ederim hocam.
Siz olsanız hangi aracı alırsınız.
Araca henüz karar veremedim.
İkinci elde sağlam , km düşük ve hatasız bulmak oldukça zor.Araçlar daha da pahalanmasan alayım diye acele ediyorum. Çok kararsız kaldım.
@aliveli
Çok yakıyormuş gerçekten hocam. -
En güzeli araç alipta, alışkanlıkları değiştirmemek. Bu gidişle akaryakıt olacak 6-6,5 TL arası. Arabalar acil durumlarda kullanılacak hale gelecek.
-
@bad1905 5 kişiyle yani bildiğin yüklü bir şekilde rampa çıkar mı acaba o ?
-
@antimülakat keşke hic araba almasaydim dediğim gunlerdeyim. Aylık masrafi vergisi benzisi muaynesi bakimi aylik ortalama 200 liraya denk geliyor az kullanımda o para ile her haftasonu çok daha farklı şeyler yapilabilirdi.ve küçük yerde iseniz yürümeyi bile unutuyorsunuz.pişmanım
-
@yasaklı hocam şöyle diyim yüklü olarak o araçla biz istanbuldan artvine gittik hiç bir sorun yaşamadık artvin içinde de kilolu insanlarla gezdik köye gittik sorun olmadı çekişten yana
-
@yasaklı Dostum i30 elite paket her anlamda ihtiyacını karşılayacaktır
-
@bad1905 teşekkür ederim dostum hangi kasa acaba yeni focuslardan mı bahsediyoruz 2011-2014 modelleri var anca ona yeter para bu muydu sizin kullandığınız?
-
@aer hocam hyundai ye o kadar para vermeye değer mi ya ?
-
@yasaklı hocam bahsettiğim araç 2013 modeldi araçta sunroof hariç her özellik mevcuttu. Birde hocam nacizhane önerim ne araç almaya karar verirseniz verin düzgün bir şekilde ekspertiz yaptırın veya güvenilir birine gösterin çünkü 2.el piyasası gerçekten çok sıkıntı insanı soğutuyor..
-
@yasaklı Kardeşim istersen bir test sürüşü yap bu dediğin araçları kıyasla i30 büyük ihtimalle karşılaştırdığın araçların en üst sıralarında kendine yer bulacaktır.Dediğin rakamın baya üzerinde bir rakam vererek ben 2016 model aldım ve hiç düşünmedim bu para edermi diye.Benimde önceliklerim cam tavan performans vs olduğundan iyi düşünün derim
-
Pegouth 207 1.6 otomatik nasıldır. Bilgisi olan var mı?
@paretowilfredo hocam sizin yorumunuzu da bekliyorum