Arkadaşlar bu sene çevrenizden, ailenizden Liselere Geçiş Sınavına katılan oldu mu? Matematik sorularına göz atanlar bunlar nasıl liseye geçiş sınavında sorulur diye şok geçirecekleri türden sorular gelmiş! Hasbel kader matematikten anlayan birisi olarak soruların çok zor olduğunu düşünüyorum. İyi düzeyde okulunu bitirmiş gençler bile 2018 LGS Matematik sorularından 6-7 soruyu boş bırakmış. Genel kanaatim şu yönde; LGS Matematik Soruları, Kpss veya YKS'de sorulmuş olsun, sınavın en belirleyici soruları olur. 20 soru içerisinde 2 soru kısa sürede yapılabilecek düzeyde, diğerleri gerçekten zor denilebilecek düzeyde. Sizce genel sınavlarda yeni format böyle mi olur? 2018 LGS'de başlayan bu soru tipi değişikliği KPSS ve YKS'de de kendini gösterir mi?
2018 LGS Matematik Soruları Çok Zor Sorulmuş
-
Arkadaşlar bu sene çevrenizden, ailenizden Liselere Geçiş Sınavına katılan oldu mu? Matematik sorularına göz atanlar bunlar nasıl liseye geçiş sınavında sorulur diye şok geçirecekleri türden sorular gelmiş! Hasbel kader matematikten anlayan birisi olarak soruların çok zor olduğunu düşünüyorum. İyi düzeyde okulunu bitirmiş gençler bile 2018 LGS Matematik sorularından 6-7 soruyu boş bırakmış. Genel kanaatim şu yönde; LGS Matematik Soruları, Kpss veya YKS'de sorulmuş olsun, sınavın en belirleyici soruları olur. 20 soru içerisinde 2 soru kısa sürede yapılabilecek düzeyde, diğerleri gerçekten zor denilebilecek düzeyde. Sizce genel sınavlarda yeni format böyle mi olur? 2018 LGS'de başlayan bu soru tipi değişikliği KPSS ve YKS'de de kendini gösterir mi?
-
Cesareti olanlar için 2018 LGS Matematik Soruları: http://odsgm.meb.gov.tr/www/02-haziran-2018-tarihinde-yapilan-sinavla-ogrenci-alacak-ortaogretim-kurumlarina-iliskin-merkez-sinava-ait-soru-ve-cevap-anahtarlari/icerik/317
-
Kpssde de son 2 yıldır aynı mantık bu sene %99 böyle olacak. Gk kolay matematik uzun ve yıpratıcı sorular. O gereksiz tarih kitaplarını okuyup 2.mahmutun çaldığı ud'un kaç telli olduğunu soran kitaplar tamamen gereksiz ve zaman kaybı. Kpss çalışan arkadaşlara tavsiyem çıkmış bütün ales sorularını çözüm matematik dalında özellikle
-
@guyan-gelmiş katılıyorum hocam. Muhakeme gücünü ölçen matematik soruları genel sınavlarda çok fazla ön plana çıktı. Artık yüzeysel matematik sorularının sorulma sayısı oldukça düştü. İyi netler ales soru tiplerine hakim kişiler yapabiliyor. İç içe birden fazla soruyu içerisinde barındıran sorular, sayısal mantık gibi 4-5 sorunun bağlantılı olduğu sorular. Şekiller üzerinden görsel matematik algısı, soyut matematik algısı gerektiren sorular, üç boyutlu cisimler üzerinden sorulan sorular ön plana çıktı. Soru tipi ezberleme mantığı matematik bağlamında yok edilmeye başlandı. Geçmiş yıl sorularından geçtiğimiz yıllarda çok benzer sorulara rastlanırdı. Şimdi gerçekten bu algı sil baştan yeni dizayn edildi. Ben yine de altyapısı bu anlamda yetersiz olan ortaöğretim mezunlarına sorulan soruların bu derece değişmesini çok makul bulmadım. Gençlerin ilk kez karşılaştıkları bu sorularda zorlanması çok normal. Bu sene 2018 LGS Matematik sorularından full çıkacağını düşünmüyorum.
-
Aynı olay 2013 sonrası Ales'te de oldu.. Bizlere verilen eğitim maalesef ezberciydi.Bunun sonucunda belli kalıplara alıştık. Şimdi muhakeme soruları soruluyor ve gerççekten çok zor.