2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@zenginmemur gelir vergisine tabi değildir diyordu şans oyunları o kardeşim gelir vergisi süreklilik arz etmesi gerekiyor şans oyunları veraset gibi vergiler bundan dolayı gelir vergisi olmuyor
-
@cesss hisse senedi satışı?
-
@cesss bence sorunun cevabı hisse senedi satışı
-
@cesss hocam bn israrci olmayacam zaten yanlis aldim ancak soru soylemiydi gelir ve kurumlar vergisi kanuna girmez diyordu bn boyle hatirladim ve hisse senedi yaptım.Sans oyunlari vivde gecer.Vivde kanunda düzenlenmisyir diye dusundum
-
@zenginmemur gelir vergisine dahil değildir diyordu kurumlar vergisi yoktu soruda hocam
-
O sorunun cevabı şans oyunları arkadaşlar en yakın vergi dairesine gidip sorabilirsiniz şaibesiz bi soru
-
@biriibfli niye iptal edilsin ki soru doğru yanlış değil ki
-
@sessessc ben zaten yanlış kabul ettim ama kafamı çok karıştırıyor tam netleştiremiyorum
-
@haydarr Hayır hocam gelir vergisinin konusu yanılmıyorsam değer artış kazancı içinde sayılıyor
-
@elinor-ostrom hocam o mantikla gidersek sans oyunları vergisi vivde olmaz mi
-
@haydarr ya gelir vergisi ticari, zirai,serbest meslek,gmsi,ucret,msi ve diger kazanc ve iratlardan olusur. Hisse senedi satisi diger kazanc ve irattir. Cevap sans oyunlari.
-
@zenginmemur evet hocam vivde süreci şöyle anlatim şans oyununu kazandıgında paranıalmaya gittiginde sana kurum dicekki vergi dairesi borcu yoktur yazısı al sende vergi dairesine gidip veraset ve intikal beyannamesi düzenleyip borcu yoktur yazısı alıp kuruma götürcen
-
Arkadaşlar hisse senedi bazı durumlarda gelir vergisi ticari kazanç bazı durumlarda ise msi olur ki bu ikisi de gelir vergisi kanununda düzenlenmiştir . Yani gelir vergisi kanunu ; ticari zirai gmsi msi ile kazanç ve iratlardan oluşur , ama veraset ve intikal vergisi tamamen ayrı . Yani hisse sene dine ticari kazanç da deseniz diğer kazan ve irat da deseniz msi da deseniz gelir vergisidir. Ama viv tamamen ayrı
-
@zenginmemur hocam viv servet üzerinden alınan vergilerin içinde
-
Arkadaşlar hisse senedinden gelen temettü menkul sermaye iradı hisse senedinin satılmasından gelen olumlu fark ise değer artış kazancı yani diğer kazanç ve iratlara girer. Yani gelir vergisine tabii. Şans oyunları ise viv dir. Yani servet vergisi. Bence bu soruda bi sıkıntı yok
-
O soru benim güncel bilgilerden aklıma geldi. Son degisikliklerde şans oyunlarından alınan veraset ve intikal vergisi oranı yüzde 20 oldu diye bir şey de vardı.
-
@elinor-ostrom o zman cevap net sans oyunlari.Bn bu nedenle yanlis yaptim herhalde
-
@zenginmemur evet hocam bu soruda bir sıkıntı yok
-
Cevap net sans oyunlari
-
Arkadaşlar "kamyonet yenilenmesi" sorusu nasıldı ?