2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@shanks kimse yokmus binada gorevli yatin uyuyun demis
-
Tuğrul hoca en erken pazartesi yazmış
-
Şu engel eğrisi sorusunu açıklayacak bir babayiğit var mı? 125 de 250 de çok mantıklı geliyor. Ve gördüğüm her platform bu soruda ikiye bölünmüş durumda. Bilerek yapıp bu sorunun cevabı budur kardeşim nokta diyen var mı?
-
@alika28 soruyu hatırlıyormusunuz?
-
@casanova fonksiyon 50c-0,2C(kare) idi. Bunu hatırlıyorum direk sıfıra eşitleyenler 250 türevini alanlar 125 bulmuş ancak tam olarak neyi soruyordu bilmiyorum. Engel fonksiyonunda türev alındığını biliyorum fakat hangi durumlarda alınır bilmiyorum. Soruda da ne soruluyordu anımsamıyorum. Bilen duyan varsa yardımcı olsa sevinirim. Sizin yorumunuz nedir?
-
Thh ancak kanunla sinirlanmasi cevabi kesin mi?
-
@ikiyüzonaltı kesin. Kanun ve cn kararnamesi çünkü cevap
-
@alika28 benim hatırladığım kadarıyla minimum noktasını soruyordu. Bir fonksiyon da Minimum-maximumum noktaları sorulmuşsa birinci türevinin alınıp sıfıra eşitlenmesi gerekir bunun iktisata alakası yok bu matematiksel bir çözüm. Türevinin aldım 50-0,4c buldum =0 dedim 50/0.4 tende cevabı 125 buldum.
-
@casanova tamamen aynı mantıkla yaptım. Fayda fonksiyonundan yola çıkarak ama 250 diyenler de engelin genel mantığı ile sıfıra eşitlenmesi gerektiğini belirtiyorlar. Kafa karıştı iyice. Artık öyle bir noktadayım ki bir doğrunun bile önemi var:)
-
Yav dostlar cevapları boşverelim olan oldu biten bitti de son tahminleri alalım ben gidişata göre 75-78 diyorum
-
@moonlight iki üç sayfa önce uzunca bir yorum yazdım 75-80 arası demiştim fikrim hala aynı. Deştikçe yanlış çıkıyor:)
-
-
@mzeytci 125 o zaman
-
@alika28 125
-
-
@mzeytci Allah senden razı olsun
-
Sınavdan çıkınca içime doğan 76 ile kapatacağı oldu. 50 kişilik alımda 100 kişi mülakata kalacağı zaman 87 gibi bir puanla kapatmış. 600 kişinin mülakata kalacağı bir sınav için 80 üstü kapatır demek bile bana makul gelmiyor dostlar. Umudu karartmanın manası yok bu sınav için 15- 20 arası yanlış cevap elbette kabul edilebilir değerler. 25 e kadar yanlışı olanlar bence umutlanabilir diye düşünüyorum.
-
Bu kurum sınavları hep böyle mi oluyor arkadaşlar
Arabada beş evde onbeş (yanlış) -
@i̇lanbekleyenbiri peki azalarak artan yapan var mı?
-
@eliff azalarak artan (olumlu)