2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@i̇lanbekleyenbiri Ben de oyle yaptım artarak artan demişler eminsin de mi ya
-
Arkadaşlar bir diğer tartışmalı soru net vergi yükü mü vergi kapasitesi mi
-
@yorgun-_iibfli katiliyorum hocam vergi kapasitesi farkli birsey.
vergilendirilebilecek azami tutardir.orda odenen bi vergi(yuk) var saglanan faydadan cikarinca safi yuk oluyo ama milli gelire oranlanmasi lazim. -
@eliff soru TCnin ilk halini vermiş o kısım azalarak artan
-
@eliff azalarak artması için eğimin azalması gerekir Yani yatay eksene kıvrılmasın gerekirdi ,, ana eğrinin eğimi artıyordu Yani dikey eksene doğru kıvrılıyordu bu yüzden artarak artan
-
@moonlight katılıyorum.
-
@moonlight evet doğru galiba artarak artan:)
-
guy: Gardaşım bir şeye ihtiyacın var mı gardaşım
-
Yalnız adamlar efsane sınav yapmış haberimiz yokmuş:) Beş şıka gerek yok dört şıkta da dökeriz hesabı. Sınavdan çığtığında 95 üstü bekleyen arkadaş şuan 77de ben kendimi zaten hazırlamıştım.
-
Öğlen 85 le kapatıyordu geceye doğru 78 açıklanınca 75
-
@can-mavi arkadaşlar bir soru da vergiden istisnadir gibi bir soru vardı repo yaptim ama yanlış sanirim
-
Ve bence o soru da SAFİ VERGİ YÜKÜ , sebep olarak da 1. GİB bir başka soruda da karşılık ayırın diye yazmamış ama biz mecburen ayırdık işleme devam etmek için, bu soruda da vergi - (transfer+mali yardım)/gelir olması gerekirken GİB yine işgüzarlık yapmış Ve topu adaya atmış , bence cevap safi vergi yükü , bence adaylar “ama oran verilmemiş” diyerek hataya düştü Ve bunun da sebebi malesef gib ,.. aynı POZİTİF DIŞSALLIK aya da İzmir iktisat kongresi gibi .. daha da var elbet
-
@casanova hangi noktadan sonra gelirin bir önemi kalmaz gibi birşey soruyordu sanırım bende türev almadan fonksiyondaki q ya sıfır verip 250 de gelir eksenini kestiğini buldum
-
Dövi kuru sorusunu 2700 mü yaptım yoksa 2900 mu yaptım hatırlamıyorum Ve asla bilemeyeceğim Kaderim belki de o sorunun akıbetine bağlı , çok ilginç çok hayırlısı olsun
-
@moonlight ben o soruda oran verilmedigi için safi vergi kapasitesi yaptım
aynı zamanda soru bize karşılık ayrıldı demedigi için o sorunun cevabının a olması lazım yani şüpheli ticari alacaklar 350000borçlu/ alıcılar 350000 alacaklı olacaktı -
@calfagri sıkıntı şu , bazı sorularda düz düşününce yanlış çıkıyor bazılarında derin düşününce
-
@moonlight bu bahsettiğin soruların hepsi hemen hemen her adayda yanlış çünkü soru tam bilgi vermemiş ama bu gib’in sevdiği durumdur. Mesela vergi kapasitesi tanımı çok açıktır ayrıca vergi yükünde mutlaka vergiler düşülüp varsa mali yardımlar ve transfer harcamaları eklenir. Aslında çok açık ama gelire bölmemesi herkesin aklını karıştırdı. Yine de ikisi arasında vergi yükü daha yakındı. Bu dört beş soruyu yanlış yapana da doğru yapana da bir şey denmez.
-
@alika28 aynen dostum haklısın
-
@moonlight valla ben 78-79 civarındayım hemen hemen tüm soruları netleştirdim ya bir doğruyla kaybederim ya da sınırda kazanırım gibi geliyor. Şu saatten sonra gib’e benle mi geldin askere derim anca.
-
Arkadaslar elektrik faturali soruyu ne yaptiniz kaydi gug /mg/191 borclu kasada alacakti galiba boylemiydi