TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)

KPSS A
    2018 devlet gelir uzman yardımcı ilanı
    553
    13509
    1867485
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • ?
      Eski Kullanıcı @eliff Son düzenleyen:

@eliff sonuç beklerken en az 15 tane anket gördü bu gözler , hatta 80 doğru bekliyorum deyip 70 doğrusu çıkanı da çok gördü bunun için itiraz eden de çok gördü

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • gökyeleli
        gökyeleli Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

Sinava katilim nasildi arkadaslar siniflarinizda bos yerler var miydi

Devlet gelir uzman yardımcısı

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • H
          hahamas @gökyeleli Son düzenleyen:

@gökyeleli bizim sınıf fulldu hocam.

gökyeleli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • G
            gmsmustafa @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@can-mavi Hocam yanlis anlama da sen cok kafaya taktin sanki ya ☺️ Birak sinav aciklansin 1 tane sinav fire verirsin en fazla onunde baska sinavlarin var olursa guzel olur olmassa da nasipten ote yok.

"Liyakat olmadan kazanılan, müstahak olmadan kaybedilir." W. Shakespeare.

Z ? 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • gökyeleli
              gökyeleli Hazine ve Maliye Bakanlığı @hahamas Son düzenleyen:

@hahamas bizde 30 kisilik sinifta 2 kisi gelmemisti.

• B
                beveridge eğrisi Son düzenleyen:

Anketi yanlis yorumluyorsunuz. Zaten 75 net alti yapan daha ne ankete katılır ne foruma bakar. Ankete katilanlarin cogu girebilecegini dusunen insarlar. 76-82 arasi yigilma var. Bu iyiye isaret. Ayrica ben 160 soruda 95 dogruyla 81,4 puanla bu sinava girdim. 100 soruda herkesin 70 dogru yapacagini dusunmek bana komik geliyor.

H gökyeleli 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                • Z
                  zenginmemur @gmsmustafa Son düzenleyen:

@gmsmustafa bak iste hocam yapmayin böyle sen mülakata hazırlansana yüksek yapmissin belli

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • ?
                    Eski Kullanıcı @gmsmustafa Son düzenleyen:

@gmsmustafa orası öyle tabi kardeşim , kazanamazsak nasip der önümüze bakarız , ama sınavdan o çeki süreçte bariz stratejik hata yaptım ona kızıyorum yoksa kazanmak da var kaybetmek de

Z 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                    • ilanmılano
                      ilanmılano @fatihmavcu Son düzenleyen:

@fatihmavcu Hocam o soruda faizlerin yükseldiği bir ortamdam bahsediyordu faizler yükselirse bireyler tuketimden vazgeçip tasarrufa yönelir bu sebeple tuketim azalir olacaktı cevap. bir diger benzer soruda 100 liraya 40 saat çalışan emekçi 125 lira ucret verildiginde emek arzini 36 saate dusuruyordu. yani gelir %25 artarken emek arzı %10 azalıyordu. yani ge>ie cevap gelir etkisi baskin olacakti ne sebeptir bilinmez ben ikame etkisi yaptim 😂

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                      • Z
                        zenginmemur @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@can-mavi ya hocam kendisi yuksek yapmis belli bnde dedimki mulakata hazırlansın

• U
                          ultras06 @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@can-mavi orda LM analizi sadece finansal aktifleri icerir( tahvil ve para) diceklerdi sanirim.IS-LM demesi skinti oldu. Bu yanlis gozume carpinca faiz fiyat orantisini kurmadan bu şıkka atladim direk.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                          • H
                            hickskaldor @beveridge eğrisi Son düzenleyen:

@beveridge-eğrisi hocam anketi doğru yorumluyoruz da anketin hitap ettiği kesim yeterli değil o yüzden burda biraz yüksek görünmesi normal dediğiniz gibi

• gökyeleli
                              gökyeleli Hazine ve Maliye Bakanlığı @beveridge eğrisi Son düzenleyen:

@beveridge-eğrisi haklisiniz hocam ancak yine de 80 in altini görür demek biraz fazla iyimserlik olmaz mi? Ben 82 83 le kapatacagini dusunuyorum

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                              • G
                                gmsmustafa @zenginmemur Son düzenleyen:

@zenginmemur hocam tamamen icimden geldigi icin dedim herhangi bir kotu niyetim yok.

"Liyakat olmadan kazanılan, müstahak olmadan kaybedilir." W. Shakespeare.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                • ilanmılano
                                  ilanmılano @fatihmavcu Son düzenleyen:

@fatihmavcu hocam şık şöyleydi " tahvil fiyatıyla faizi doğru orantılıdır" yanlışı soruyordu. Arz talep görmedim ben şıklarda

• F
                                    fatihmavcu @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@can-mavi hocam mal piyasası yatırım ve tasarruflardan olusuyor zaten finansal demek yanlış olmaz aslında

? 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                    • G
                                      g.uzmanı Son düzenleyen:

Ankete 151 kişi katılmış bu haliyle 83 te kapatıyor evet anketi oylayanlar en azından sınavda umutlu olanlar tabi ama iyi puan alanlarda var oylamayan benim tahminim 80 ile kapatacak

• İlanbekleyenbiri
                                        İlanbekleyenbiri @eliff Son düzenleyen:

@eliff ben de yatay eksene doğru kıvrıldığını hatırlıyorum

• B
                                          beveridge eğrisi @sdf Son düzenleyen:

@sdf para arzi artti diyelim m/p>l, bd>bs, bp↑i↓ ve sonucunda para talebi tekrar artar. Bu tarz sorulari bu denklemden yapiyorum buradan yanlis cikmasi imkansiz.

• İlanbekleyenbiri
                                            İlanbekleyenbiri Son düzenleyen:

2018 DGUY Kesin cevaplar değildir !!!

1- Sakarya savaşı
                                            2- Bulgaristan
                                            3- Angrly
                                            4- does ,come
                                            5- Sermaye yedeği
                                            6- Cari oran : 2
                                            7- Gmsi Kira beyannamesi – mart
                                            8- Damga vergisi- pul
                                            9- Türkiye üye değildir -efta
                                            10- Vergi mahremiyeti
                                            11- 7/B de olmayan faiz giderleri
                                            12- Beyannamesi verilmeyen vergi – özel iletişim vergisi
                                            13- Oligopol sorusu Edgevart , bertran .chamberleinde ortak olan
                                            14- büyük ihtimal 15 yaşınıda olmak veya küçüğün rızası
                                            15- pozitif dışsallık - marjinal sosyal fayda = marjinal özel fayda
                                            16- borçlar kanunda ilke-alacaklının yerleşim yerinde ödeme
                                            17- hazinenin geleneksel işlevi sorusu – denklik
                                            18- Kdv - %10
                                            19- Yazılı Yapılan Kınama
                                            20- İzmir iktisat kongresi- yabancı sermayenin istenmemesi
                                            21- Tercihlerin benzerlik teorisi- Linder
                                            22- Hangisinden borçlanlanılmaz gibi bir şeydi- kamulaştırma
                                            23- Meclisin seçimi yenilemesi durumdan Cb. Birdaha seçilemez
                                            24- Ülke savunamsıdann TBMM ye karşı –CB sorumludur
                                            25- Yürütmenin durudurulması 30 gün
                                            26- Bhagwati: yoksullaştıran büyüme
                                            27- Faktör donanım: hecksher-ohlin
                                            28- 9 tl lik hisseyi 13 tl den satması - Hisse senedi ihraç primleri alacaklı
                                            29- Anayasa mahkemesi – 1 yıl erteleyebilir
                                            30- Çekin zorunlu unsuru değildir- lehtar
                                            31- Futbolcu bonservisi- haklar
                                            32- Ciro primi sorusu – PSDG- diğer gelirler
                                            33- Faiz artmış ve ikame etkisi gelir etkisinden büyük - Tüketim azalır
                                            34- KV mükellefi olmayan - dernek
                                            35- Grafik sorusu – artarak artar maliyetler artar
                                            36- Engel eğirisi 50Q-0.2Q kare – 125
                                            37- Başabaş -5000 tane üretmeli
                                            38- Cobb douglas 1 den büyük- ölçeğe göre artan getiri
                                            39- Gelirinin 100 tl den 125 e cıkasmı sonucu daha az çalışması – Gelir etkisi
                                            40- Yatırımın faize duyarlılığı 0 ise – faizler sabit milli gelir artar
                                            41- Harç sorusu- öğrenim harcı
                                            42- Yeni klasikler/Yeni keynesyen ortak özellik sorusu vardı. Rasyonel beklentiler
                                            43- İştirake senetsiz mal satması – alıcılar
                                            44- kayıtlı sermaye
                                            45- Fifo – 18450
                                            46- İktisat sorusunun biri – 440
                                            47- Üçlü açmaz sorusu
                                            48- Durgunluk sorusu
                                            49- Mali tevzin – yerel yönetimler arasında olan cevaptı merkezden bahsetmemişti
                                            50- Ödemezlik defi
                                            51- Davanın reddi dosyanın idare mahkemesine gönderilmesi
                                            52- Dolar alış satışı 2700 kar veya 2900
                                            53- 24 aylığına kiralama sorusu vardı.Sorunun birinde banka kasa alacaklıydı bankalı olandı cevap
                                            54- Hangisi ileriye etkilidir – fesih
                                            55- 1.tertip yedek akçe sorusu -40000
                                            56- İflas masası
                                            57- İcra takip işlemi değildir- takip talebi
                                            58- Limited şirket 1-50
                                            59- Temel hak ve özgürlükler sadece kanunla sınırlanır
                                            60- Hangisi hak ehliyeti sağlar – taraf ehliyeti
                                            61- IS-Lm nin tahvil piyasasıyla alakalı sorusu vardı
                                            62- Dolaylı transfer
                                            63- Tehlike sorumluluğu – motorlu araç işleten
                                            64- Kar sorusu %12
                                            65- Devreden kdv alacaklı 28000
                                            66- Tarh tebliğ tahakkuk tahsil
                                            67- Gelir vergisine dahil değildir şans oyunları
                                            68- Özün önceliği
                                            69- Philips eğirisi sorusu
                                            70- MC AVC den küçük
                                            71- Kamu harcaması azaltılmalı
                                            72- Wagner kh milli gelirden fazla artar
                                            73- Azalan bakiyeler- bilançon usulü
                                            74- Vakıf zorunlu organı yöentim kurulu
                                            75- Taşınmaz satış vaadi
                                            76- Eksik borç sorusu
                                            77- Özel idari hizmetler sınıfı
                                            78- Yetki gaspı – yetkisizin yetkili merciye
                                            79- yabancı şirketlerin defteri yabancı dilde tutulur
                                            80- Taşınır davası açılamaz
                                            81- Kıst Amortisman 2ay -6000
                                            82- Borç senedi reeskontu alacaklı reeskont faiz gideri borçlu
                                            83- Üretim Maliyeti 660
                                            84- Emanet usulu
                                            85- dönem net karı- Ortaklara borçlar sorusu
                                            86- Net vergi yükü
                                            87- Yenileme amacıyla satış-özelfon20güg10/birkamos30
                                            88- Eksenleri kesen doğrusal: P artarsa, Q azalırsa esneklik büyür
                                            89- Toplam Talep-Toplam Arz- Durgunluk
                                            90- Gelir vergisi yanlış cevap Götürü usul
                                            91- Görünüşte artış- Enflasyon
                                            92- Maliyet gid karş sorusu
                                            93- Otofinansman
                                            94- Otomatik stabilizatör sorusu
                                            95- Ayırma prensibi
                                            96- Azalan Bak yön amort- Bilanço hes defter tutanlar
                                            97- Mali sömürü
                                            98- İkame etkisi daima negatif
                                            99- Cari hesap
                                            100- Üretilen mamül: 660

B A K 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 181
                                            • 182
                                            • 183
                                            • 184
                                            • 185
                                            • 675
                                            • 676
                                            • 183 / 676
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti