2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@yorgunsavaşçı eğer bir sınav açıklama tarihi olağanı aştıysa ben her şeyi beklerim o sınavdan
-
Iyi Allahtan uyarma kinama sorusu unutulmus da tartisilmiyor
-
@baybatur I — Kazaî rüştle reşit olacak olan küçüğün 15 yaşını bitir-
mi olması lâzımdır.
II — Küçüğün rızası alınmalıdır.
III — Ana babanın muvafakati alınmalıdır.
IV — Küçük vesayet altında ise, vasî de dinlenmelidir.
V — Kazaî rüşt kararı asliye mahkemesince verilecektir.Buraya resim atmakla ugrasmaya usendim.Google a kazai rust yazin turk medeni kanununda rusd baslikli makale var.Onun 244uncu sayfasi.Pdf 22 sayfa 6.sayfasina denk geliyor.Bu makaleyi yazan hukuk profesoru.Sanirim riza eski turkcede istek manasindada sikca kullaniliyordu ve gib bize kelime oyunu yapti.
**
-
@moonlight ne gibi ?
Daha da sürebilir mi sizce açıklanması yada Başka olaylarda dönebilir mi demek istediniz ?
Beklerken paranoya oldum bende herşeyi kurmaya başladım. -
@enki peki hocam benim sormak istediğim mahkemeye kim başvuruyor. Herkesin rızası aranıyor sa mahkemeye basvuracak olan kim. Kamu davası değil ya bu
-
Evet gencler siz soru tartisirken bakan yardimcisi en ust yonetici sayilacak artik 5018 e gore..
-
@duyguuu37 göz göre göre yanlış yapmak perişan ediyor valla , yav hayır yani zor ol aslanlar gibi yanlış yapayım başım dik olsun .. Neyse inşallah boşa üzülüyoruzdur Allah başka sorulardan versin nasibimizi
-
Şimdi bir iki soruyla sınavı kazanamazsak bariz yanlış olan sorular da iptal edilmeZse ne olacak? . Cidden hayret bir şey ya hiç mi hukuktan anlayan adam yok Gibte kanunu hediye olarak göndereceğim. Kaç kişinin kaderiyle elinizde bu kadar mı zor
-
@teklif-eğrisi arkadaşlar soru tartışmak bu kadar mı kötü. Neden rahatsız oluyorsunuz ki bundan. Bu başlık altında elbette soru tartışılacak.
-
@gencburokrat tamam hocam şimdi oldu teşekkürler
-
@baybatur Kucugun bizzat basvurusu diye biliyorum ama emin degilim.Emin oldugum tek sey o soru 15 yas olcak maalesef.
-
@yorgunsavaşçı Hocam aynen öyle düşünüyorum Ya , yav bunu 2 günde optik okuyucuda okutup sıralayıp imzalatıp yayımlamak vaktiyle 1 gece iken , şimdi 5. Günün sabahına ulaşmamızı neyle açıklayacağız ,, bilerek bekletiyorlar bence Ya (şimdi biri der ki koskoca kurum niye bekletsin hazırsa açılanırdı zaten saçmalama) , ama öyle dğeil hazır Ve bekletiyorlar bence
-
@baybatur hocam kötü değil amaçlarından biri de bu sayfanın zaten ama bu soruların hepsi tartışıldı defalarca ..
Su an açıklanmayan bi Sınav var olağandışı olan herkes artık bunu beklediği için sabırsız . -
@enki aynen ve araştırdım medeni kanunda da öyle yazıyor .15 olacak cevabı.ben de yanlış yaptım ve kınama cevabı olacak .onu da yanlış yaptım .kınama cevazı yazınca çıkıyor interenete
-
@enki işte bende bundan bahsediyorum. Küçüğün bizzat başvurusu aranır şartlar da. Ama rızasi olmak demek kabul etmektir. Veli de olduğu gibi. Onun kabul u yeterlidir. Ama çocuğun bizzat başvurması gerekir. Anlıyormusunuz aradaki bariz farkı.
-
@moonlight tamam bilerek bekletiyorlarsa sebebi ne olabilir bende hazır olduğunu düşünüyorum ama neden beklettiklerinin açıklamasını bulamıyorum.
Tam kafayı yemelik. -
@baybatur Biz rizayi kabul etmek manasinda kullaniyoruz genelde o yuzden yanlis geliyor.Kucugun istegi yazsaydi muhtemelen 15 yas yapacaktiniz.Halbuki riza yazip tdkdan bakarsaniz kabul etmenin yaninda istek manasinda da kullanildiginini gorursunuz.Oyunlu bir soru ve evet cirkin bir soru ama tartismaya gerek olmayan bir soru.
-
günaydın... bi 4 gün meselesi vardı açıklanması için, acaba hafta içi 4 gün mü bu 4 gün
-
bir de arkadaşlar şu kıtlık/durgunluk sorusu .ben durgunluk yaptım ama kıtlık olma ihtimali var mı?_
-
Arkadaşlar arayalım Gib i herkes arasın lütfen