2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
Dedim ki belki herşey hazırdı dün yetişmedi sabah koyarlar koştum baktım yine Yok...
Ey giiibb öğlen olmadan açıkla sende kurtul bizde.
Darlandık artık -
@gencburokrat Nasıl net kardeşim küçüğün isteğiyle küçüğün rızası aynı şey mi ? 15 doldurması olacaktı evet ama çocuğun rızası değil çocuğun isteği olacak ve aynı şey değil açın kanunu okuyun .
-
"15 yaşını dolduran bir kişi, kendi isteği ve velisinin rızasısının bulunması şartı ile asliye mahkemelerine başvurmak suretiyle reşit olabilir."
Buradan anladığım bizzat çocuğun başvurusu isteniyor ki buna da talep deniyor. Veli'nin rızası diyor çünkü başvuruyu yapacak olan veli değil çocuk. Peki çocuğun rızası varsa ama başvuruyu başkası yaparsa o zaman şartlar sağlanmış olacakmı ?? -
@gencburokrat 3 tane tevzinle alakalı şık vardı bir tanesi yerel yönetim ile ilgili . Hatta kendi kendime ee bunların 3ude doğru nasıl seçicem diyip kaynak dağılımı olanı seçmiştim .
-
-
@gencburokrat soruyu cevaplarken geçmiş sınavlarda ki tutumuna göre mi cevapliyacagiz yani. Yoksa kanun maddesine göre mi. O zaman bende sana derim ki orada on beş yaşında olmak derken kastettiği on beş yaşını doldurmuş olmaktı. Kelime hatası yapmış olabilir.
-
Normal bir sınavda soru kökü yanlış olan cevabı istiyorsa "yanlıştır"ın ya altını çizer ya da kalın punto ile belirtir. Bu sınavda maalesef yoktu.
-
@kaderik16 Şıklar aynıydı o zaman, ama bi tarafta doğrudur bi tarafta yanlıştır olması saçma olur, baskı hatası da olmaz öyle
-
@gencburokrat Hocam aç bir tane kitapta yada bir yerde çocuğun rızası görürsen eywallah kanuna da bak hatta sor güvendiğin hocalar varsa gerçekten çok farklı şeyler ve aynı anlama gelmiyor. Bu arada ben ona eksi yazdım .( soru tartışmasına girmedim hiç sevmem ama yaptığınız yorum bence çok yanlıştı ondan yazdım)
-
@baybatur 15 yaşında olmak ile 15 yaşını doldurmuş olmak arasında kelime hatası değil kelime eksikliği var o seçenek bariz yanlış zaten. İptal edilir mi diye sorarsanız geçmiş yıllardaki bariz yanlışlara rağmen soruyu iptal etmeyen bir GİB var, o yüzden net diyebiliyorum.
-
@gencburokrat Hocam siz biraz şanslıymışsınız , biz de 15 yaşın yanlış olacağını düşündük ama küçüğün “rızası”bu resmen gözümüze soktu Yani GİB gel beni işaretle diye ,,, yani o soru net tabiki 15 yaş doldurması gerekiyordu dememek lazımm, siz şanslıydınız onu işaretlediniz biz düşündük diğeri daha mantıklı geldi (belki de gib 15 yaş ya da 15 yaşı doldurmaya pek önem vermiyor diye düşündüm ben şahsen) .. siz de malum Rıza zaten istek demek diye varsayımda bulunmuşsunuz öyle işaretlemişsiniz 15 yaşı .. özetle cevap gayet açık değil
-
15 yaş eşit değildir 15 yaşı doldurmuş olmaya
-
Rıza eşit değildir istemeye
Sen DGUY olmak mı istiyorsun yoksa DGUY olmaya Rıza mı gösteriyorsun Hocam??? Eğer istiyorsan bu senin talebindir, ha ama Rıza gösteriyorsan bu başkasının sana dayatması sonucu durumu kabullenmendir..
-
-
@gencburokrat, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@kaderik16 Şıklar aynıydı o zaman, ama bi tarafta doğrudur bi tarafta yanlıştır olması saçma olur, baskı hatası da olmaz öyle
Dediğim gibi hocam ben doğrudur diye hatırlıyorum ama ya sınav heyecanı ile cümleyi tam okumadik yada farklı bir durum . Gerçi doğru diyenlerde epey var yanlış diyende . Ne olursa olsun yanlışı sorsa bile keşke altını çizseymiş
-
@moonlight Ben de çalışırken küçüğün isteği, velinin rızası şeklinde çalıştım. Şıklarda küçüğün rızası elbette dikkatimi çekti, ama diğer şıkla kıyasladım 15 yaş sorusu daha ağır bastı. Peki net değil diyelim, sizler haklısınız dostlar
-
@gencburokrat hocam alan sınavlarında bariz yanlış diye bişey yoktur. Kimi kurumun doğru kabul ettiğini kimisi yanlış kabul edebilir. Doğru cevabı ancak şık lari irdeleyerek bulabiliriz. Bunun örnekleri geçmiş sınavlarda bı sürü.
-
@gencburokrat işte üzülüyoruz Hocam bizi perişan ediyor bu durum bariz iki yanlış var ama zaten bende şans yok iki şık arasında kaldığımda mutlaka yanlışı işaretlerim
-
Korkarım sonuçlar açıklansa da soru tartışılmaya devam edilecek.
Arkadaşlar ne zaman açıklanacak bilgisi olan Yok mu ????
Her zaman ki gib ve soru tarzı yapıcak bişey Yok yani.
Bugün de açıklanmaz beklemeyin diyen var mı ?? -
@baybatur Hocam zaten aynı şeyi söylüyoruz, bu tip sorularda GİB'in böyle bir huyu var maalesef, ona dayanarak net dedim. Artık demiyorum, hakkımızda hayırlısı olsun.
-
Heyecanım kaçtı ya artık. Açıklanınca stres başlayacak diye endişe ediyorum.
-
@moonlight Evet hepimiz üzülüyoruz, özellikle çıkmış soruları çözerken bazı bariz yanlış olduğu halde kurumun kabul ettiği sorular var, İMECE'de görmüşsünüzdür. Artık sorular da açıklanmıyor ne doğru ne yanlış bilemeyeceğiz, belki de sizin yaptığınız şık doğru kabul edilecek ama bunu biz öğrenemeyeceğiz maalesef.
-
@moonlight bunlara bile gerek yok anlatarak yoruldunuz hocamgib de israr eden arkadaslar da madde 12 yi okuyuversinler,medeni kanun tabi