11. Dönem Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2018 (500 Kişi)
-
@aslan1453 oo bu 15 gün öncesinin şok haberi hocam. Arada çıkan bir sürü beyin fırtınasını geçip güncel duruma dönersek, 81 il rafa kalktı, 10 yıl yer değiştirememe rafa kalktı, bazı başkanlıklar kapatılıyor, talepler toplanıp bunlar doğrultusunda atamalar yapılmaya çalışılacak, maaş iyileştirmesi gündemde, gibe bağlanma garanti yeni teşkilatlanma kararnamesi netleştirilir yeni yıla girmeden çıkarılmaya çalışılıyor. Müfettişlik out kontrollük in vs vs Kısaca adamların derdi başından aşkın. Maliye bak yardımcısı bugun eşkişehir ana binada olacak, varsa Eskişehirli yakın arkadaşlarımız sınav konusunu sorabilirse bizde bilgilenim
-
@aynstayn Eskişehir vdk ana bina. Orayı belirtmemişim yanlışlık olmasın
-
@aynstayn unutmuşum yazmayı. Artık turne esaslı sistem geliyormuş. Eskisi gibi isteyen gitsin misali istek toplama vs yok. Senenin büyük bölümü turnelerde geçecek diyorlar. ( banka müfettişleri misali ) Bu şekilde bir değişim kariyer planlamasında yön değişikliğine sebep olabilir diye düşünüyorum.
-
Bütün bu değişiklikler yakın zamanda olacaksa, yeni bi sınav açılmasını nasıl etkiler acaba. Bizleri sıkıntıya sokar gibime geliyor. Vergi müfettişlerinin özlük hakları daha da iyileşir mi?
-
@aynstayn kararname çıkana kadar herşey değişebilir tabiki ama gib bünyesinde vdk daire başkanlığı oluyor ve ünvan değişiyor. Bunlar kesin kısımlar. Tabi vm derneği en iyisi için uğraşıyodur 81 il de çalışmayı kaldırmak için
-
@bydaler orta vadede olur hatta denetim elmanı sayısı baya artar bence. Müfettiş olduğundan klasik yapılıyodu. sınav işi teste bile dönebilir bunlar tamamen tahmin
-
@aslan1453 hocam Bakan Bey vm derneğini umursamıyor. Hatta kurumda istediği gibi at koşturan muhterem üstadların elindeki gücü de alacak gibi.
-
@onuktekin ozaman aystayn dediğinin olma ihtimali zor
-
Ben alımların artmayacağını, şu süreçte kurum içi kaydırmalar olacağını düşünüyorum. İlerleyen süreçte ise bağımsız denetim firmalarının kamu yönetiminde daha da aktif olacağını düşünüyorum.
-
@aslan1453 hocam aystayn'ın dedikleri doğru. Aynı şeyleri duymuşuz. Bundan gayrı sınıf yok. Herkes çalışacak,turneye gidecek. Kurumda herkesten güçlü olan dinazorlar artık o kadar etkili olamayacak. Zira dedikodulara göre Bakan Bey de rahatsızmış onlardan. Müfettişler denetçi olacaklar. Birimlerin isimleri,yapılanmaları özel sektördeki gibi olacak. Yani hem yatay hrm de dikey anlamda organizasyon yapısı değişiyor. Mülakat tarihlerinin de açıklanmama sebebi bu değişim. Kimin nerede olacağı belli değil. Yöneticiler değişecek.
Bu süreçte gelir uzmanları içinde güzel sürprizler olacağını ümit ediyorum. Şahsen yeni yapılanmadan umutluyum. -
@onuktekin inşallah gerçekleşir bu durum pek azı hariç kalanı kibir abidesi o üstadların(!) taşra kadrolarında çalışanlara böcekmiş gibi bakmaları yok mu hele! Taşranın bütün işlerini sorunlarını biz çözelim keyfini üstadlar(!) sürsün hah!
-
Dostlar hepinize Merhaba. Daha evvel de tüm Maliye Bakanlığı alımları bana sorulduğunda verdiğim cevap aynıydı. Bakanlık yapısındaki değişikliği bekleyin.
Bugüne dek ben netleşmiş bilgiler mevcut olmadığından ve özel muhabbetlerden işittiğim şeyleri de ihtiva ettiğinden detaya girmedim ama bugün bir kaç dostumuz bu durumları detaylandırmış. Bilgilerimiz ciddi şekilde uyuşuyor. Bunun detaylarına yarın bir haber veya yazı ile değinmeye çalışacağım.
Ancak şu an bekliyorsunuz bunun sebebi de bahsettiğim yapı değişimi. Daha detaylı açıklamaya çalışacağım yarın. Şimdilik kısa bir açıklama olsun gönlünüz ferah olsun. Ben VDK sınavına başvurmuş olan adayların hakkının korunacağı kanaatindeyim. Unvan ve teşkilat yapısındaki değişim bu hakların korunacağı yönündeki açıklamayı ortadan kaldırmaz bence. Ama yeni unvan için alım süreci devam ettirilir yapılanma tamamlandıktan sonra. -
Yapılan duruma sevinenler vergi müfettişi olmayanlar veya olmak istemeyenler sanırım müfettişleri il teşkilatının altına koyup olmayan denetim iyice bitirileceği söyleniyor. Bu gelişmenin kimsenin yararına olduğunu düşünmüyorum
-
@paretowilfredo dostum yaziyi yayimladiniz mi?
-
@pirohere yapılacak değişim insanları çalıştıracak, alınan maaşları hak etmelerini sağlayacaksa devlet adına sevinecem. Mevcut durumda 11 de işe gidip, erkeklerin aralarında counter strike oynadığı , kızların fal baktığı, günün büyük bölümünü yan odaya telefon açıp ' misafirliğe gidiyoruz' " misafirim geldi " gibi saçma başlıklar altında resmileştirip geçirilmesi belki son bulur. ( %80 i istisna demek isterdim fakat bu kurumda çalışan başkanlıklar istisna malesef)
-
Merhaba dostlar hepinize. Hepiniz Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda bahsetmiş olduğumuz yeniden yapılanmaya dair gelişmeleri ve sınav/mülakat süreçlerinin akıbetini merak ediyorsunuz. Buna dair elimdeki tüm duyum, haber, gelişmeleri tek bir yazıda sizler için derledim. Buyrunuz;
-
Maalesef dediğim çıktı. Sınav iptal olmuş. Yeni düzenleme sonrası yeni ünvan ile en kısa zamanda yüklü alım yapılması ümidiyle
-
@aslan1453 hocam demiştiniz haklı çıktınız, başvuran arkadaşlarım adına üzüldüm, açıkçası bende iptal olacağını bekliyordum çok şaşırmadım, açıklanacak kararnamenin arkasından yüklü bir alım bekliyorum.Bakalım görelim
-
Yüklü alım olacağını da sanmıyorum ben. Yüklü alım olacak olsaydı en azından bu hakları saklı tutarak sayıyı artırıp yeni bir ilana çıkarlardı.
-
Yuklü alim olsada olmasada 80e düser mi o önemli artik suan icin 500 kisi alsin yine 80 e dusmez.500den fazla olmali artik ilan