Alese nasil hazirlanmaliyim
-
Merhabalar arkadaslar insaat muhendisligi son sinifa gectim bu sene sonabaharda alese girmek istiyorum asil amacim ylsy sinavi aslinda aleste yuksek bir puan yapmam gerekiyor sizce sıkı bir calışmayla başarma şansım var mı ? sonbahara kadar konuları bitirebilir miyim birde eger bu sene sonbaharda sınava girersem bir dahaki yıl ilkbaharda sınava girebiliyor muyum? yüksek bir puan yapmak istiyorum nasıl bir çalışma programı izlemeliyim hangi kaynaklari kullanmalıyım kendim kursa gitmeden bu işı sonbahara kadar halledebilir miyim ?
-
@civilengineerr öncelikle nazar değmesin diye ALES'i full yapmayan @agor arkadaşımızı sahneye çağırıyoruz.
-
Herhangi bir Matematik kitabi al konu eksiklerini tamamla cozebildigin kadar soru bankasi coz ales soru bankasi cozmen daha faydali olacaktir,kurs sana bisey katmaz, sinavin iceriginde bilgi yok ,ozellikle son 1 ayda son10 yilin cikmislarini bitirirsin sinava yakin bi donem de yeter bunlar yeterli olacaktir
-
Bu sınava hazırlanmanın sıkıntısı kaynak bulmak... Maalesef piyasadaki kaynaklar ile ales soruları benzerlik göstermiyor.
Geçen gün yks sınavında olanlar ales'de 3-4 yıldır devam ediyor. Ezbere dayalı eğitilmiş gençlere muhakeme yeteneğinin çok iyi olması gereken bir sınav oldu Ales.
-
@civilengineerr @burcuburcu bununla ilgili genel bir metin hazırlamıştık, arkadaşlar daha detaylı sorular sorar ise detaylı cevaplar verebiliriz
https://www.tercihiniyap.net/haber/ales-hazirlik-nasil-olmalidir-alese-nasil-calisilir -
Çok teşekkürler tavsiyeler için daha öce hiç girmediğim için souların içeriğini bilmiyorum. Okuduklarıma göre yoruma bağlı olan bir sınav biraz korkuttu beni açıkçası o kadar çalışıp yapamama gibi bir risk de var yoruma bağlı olunca bu konuda bir tavsiyeniz var mi peki hızlı okuma anlamayı geliştirebilmem için?
-
@civilengineerr hocam kitap, metin, makale bir şeyler okumaya devam edin zaten hız kazanıyorsunuz, anlama ile ilgili olarak da soru çözümü yaptıkça anlama ile ilgili sıkıntılarınızın nereler olduğunu tespit edin onlarla ilgili açıklarınızı kapatmaya çalışın. Kelimeler mi zorluyor sizi yoksa parça bütünlüğünde mi sıkıntı var örneğin bunları saptayın sonra konu anlatımlı kaynaklardan bunların temeliyle ilgili eksiklerinizi kapatın. Hızlı okuma ve okuduğunu anlama ama gerçekten okumayı arttırarak çözülecek bir problem.
-
Paylaşım için teşekkürler.
-
Bilgiler için teşekkürler.