izmir -kütüphane..
-
Arkadaşlar merhaba ben İdari Hakimliğe hazırlanıyorum İzmir de yaşıyorum.Önceleri dershaneye gitmeyi düşündüm ancak daha sonra iş çıkışı ve haftasonları kütüphanede daha verimli çalışabileceğimi anladım.Üniversitede de sürekli kütüphanede çalıştığım için bu benim için daha motive edici ve verimli oluyor.İzmir de kütüphaneye giden var mı?Önereceğiniz Alsancak ve Konak civarı kütüphane var mı??(Haftaiçi 17:30 sonrası haftasonu full.)
-
harika bir soru
-
İzmir milli kütüphane var, Konak ykm arkasinda fakat sabah 9 olmadan full doluyor, çok da büyük değil zaten. Başka da onun kadar bile büyüklükte bildiğim yer yok. Halk kütüphanesi var Alsancak garınin orda fakat ben gitmedim. Büyük dev bir kütüphane nerede var var mı ben de bilmiyorum. Büyük ihtiyaç.
-
@falanfilan, içinde söyledi: izmir -kütüphane..
İzmir milli kütüphane var, Konak ykm arkasinda fakat sabah 9 olmadan full doluyor, çok da büyük değil zaten. Başka da onun kadar bile büyüklükte bildiğim yer yok. Halk kütüphanesi var Alsancak garınin orda fakat ben gitmedim. Büyük dev bir kütüphane nerede var var mı ben de bilmiyorum. Büyük ihtiyaç.
İzmir gibi bir şehirde doğdum büyüdüm her yönden sevdiğim ,vazgeçemediğim şahir ancak bu eksikliğini ancak ünv bitip gelince farkettim.Çok büyük ihtiyaç ..Alsancak garın orada çalışıyorum bahsettiğiniz kütüphane önünden geçiyorum araçla ancak hiç girmedim orada ders çalışan var mı acaba ?Milli kütüphane yaz döneminde kaça kadar açıktır ve 17:30 sonrasıda mı dolu?
-
@kendinehakime hocam milli kütüphaneniyi akşama kadar kullanmadım kesin çıkış saatinini isterseniz yarın gündüz bir arayın daha sağlıklı öğrenirsiniz. Cumartesi de açıkmış en azından o gün baya en erken saatte gidip yer kapabilirsiniz. Garın oradaki kütüphaneye ise hiç gitmedim ama kardeşim gidiyor, çalışılacak yer varmış. Tabii yine büyük değil orası da malesef. /
-
@kendinehakime hocam milli kütüphaneniyi akşama kadar kullanmadım kesin çıkış saatinini isterseniz yarın gündüz bir arayın daha sağlıklı öğrenirsiniz. Cumartesi de açıkmış en azından o gün baya en erken saatte gidip yer kapabilirsiniz. Garın oradaki kütüphaneye ise hiç gitmedim ama kardeşim gidiyor, çalışılacak yer varmış. Tabii yine büyük değil orası da malesef. /
kardeşinize sorabılır mısınız garın ordaki kutuphane haftaıcı kaca kadar acık ve girişte herhangıbır kayıt vs gerkeıyor mu oncede ve esya sıkıntı oluyormu?masaları yonca masamı tek tek mı ,sessızlık durumu nedır kutuphanenın haftasonu acık mı? cok sey sordum ama zahmet olmazsa.
-
Hafta içi 8.30 - 22 arası açık. Haftasonu için bilmiyormuş. Arayıp öğrenmek lazım. Kayıt vs yok kimlikle giriyorsunuz. Masalar dediğiniz gibi değil karşılıklı uzun masalar. Tam tarifi anlamadım. Sessizlik saglaniyordur giren çıkan da olduğu için yer bulunuyor dedi ama orası da çok büyük bir yer değildir.
-
Hafta içi 8.30 - 22 arası açık. Haftasonu için bilmiyormuş. Arayıp öğrenmek lazım. Kayıt vs yok kimlikle giriyorsunuz. Masalar dediğiniz gibi değil karşılıklı uzun masalar. Tam tarifi anlamadım. Sessizlik saglaniyordur giren çıkan da olduğu için yer bulunuyor dedi ama orası da çok büyük bir yer değildir.
bir denemek lazım o zaman.saatleri çok iyi kurumdan cıkar cıkmaz fazlaca zaman calısılabılır.Konaktakı kutuphane de bayramda da acık olacakmıs bayram da da orayı deneyeyım.Çok tesekkur ederım sabırlı cevaplarınız ıcın.
-
@kendinehakime
Size uzak kalıyo ama deü' nun tınaztepedeki kütüphanesini tavsiye ederim. Bireysel calisma odalari da var. Gayet verimli olur. -
@1903bjk, içinde söyledi: izmir -kütüphane..
@kendinehakime
Size uzak kalıyo ama deü' nun tınaztepedeki kütüphanesini tavsiye ederim. Bireysel calisma odalari da var. Gayet verimli olur.orayı bılıyorum ama işyerı alsancakta işten cıkıp yemek vs oraya gıdıp gelmek yolda fazla zaman kaybettırır.
-
Alsancak garın oradaki kütüphane pek büyük sayılmaz. Üst katta toplamda üç tane büyük uzun masa var. çalışma ortamı açısından bazen yanında, karşında oturanlar dolayısıyla dikkat dagilabiliyor. Alt katta da bir bölümü var ama orasi yol tarafına baktığı için cok ses oluyor her araba geçişinde camlar sallanıyor. İyi yani sanırsam akşam 10 a kadar açık oluyor 9 da olabilir hatirlayamadim. Daha cok üniversite sınavına hazırlanan liselerin kullandığı bir yer.Bazen kalabalık olabiliyor öğleden sonra gidince yer bulunmayabilir.
Sonuç olarak ay sonunda üniversite sınavı da geçtikten sonra yoğunluk azalir. İyi bir ortamı olabilir diye dusunuyorum. -
@kendinehakime
Haftasonu icin dusunebilirsiniz belki. Buyuk ve sessiz sakin. Dedigim gibi tek kisilik, birkac kisilik odalar da var. Iyi calismalar diliyorum. -
@bambamm, içinde söyledi: izmir -kütüphane..
Alsancak garın oradaki kütüphane pek büyük sayılmaz. Üst katta toplamda üç tane büyük uzun masa var. çalışma ortamı açısından bazen yanında, karşında oturanlar dolayısıyla dikkat dagilabiliyor. Alt katta da bir bölümü var ama orasi yol tarafına baktığı için cok ses oluyor her araba geçişinde camlar sallanıyor. İyi yani sanırsam akşam 10 a kadar açık oluyor 9 da olabilir hatirlayamadim. Daha cok üniversite sınavına hazırlanan liselerin kullandığı bir yer.Bazen kalabalık olabiliyor öğleden sonra gidince yer bulunmayabilir.
Sonuç olarak ay sonunda üniversite sınavı da geçtikten sonra yoğunluk azalir. İyi bir ortamı olabilir diye dusunuyorum.Aradığım ortam liselilerin olmadığı ,ders calısmaya adapte olup etrafındakılerı unutan insanların oldugu ,kımsenın kımseyı rahatsız etmedıgı genelde a grubu calısma grubunun oldugu (alanı buyuk kucuk farketmez )calısma saatlerı h.içi 17:30 dan 21-22 ye kadar acık bır kutuphane ama sanırım İzmirde böylesi yok.İnsan keske Ankara da olsam dıyor bu konuda.Garın ordakını deneyecegım ama liseliler varsa çokta verımlı bır ortam olmaz dıye dusunuyorum.Konaktakı h.içi aksam acıktır umarım arayıp sormam gerek..1903bjk arkadasım ben bır yandan da dokuz eylul egıtımdeyım ama kazanıp hıc gıtmedım kurum yogunlugundan ogrencı kartım yok almadım gırıste haftasonu gıtsem sıkıntı oluyormu ogrencı kartımın olmaması???
-
@kendinehakime hocam liseliler diyip geçmeyin. Şahsen benim kardeşim de bu konuda çok titiz. Saygı konusunda benden bile bin kat iyi. Bu yüzden bir deneyin orayı da. Ayrıca yeni öğrendiğiniz keşfedilmemiş bir yer olursa burada yazın lütfen başlığı takip edecegim. Kolay gelsin
-
@kendinehakime öyle gürültülü bir ortam yok.anladigim kadarıyla da akşam kullanacaksınız yani yoğun olmaz dediğiniz gibi bir gün gidip deneyin. O saatlere kadar da açık olan başka bir yer yok bildiğim
-
@kendinehakime hocam liseliler diyip geçmeyin. Şahsen benim kardeşim de bu konuda çok titiz. Saygı konusunda benden bile bin kat iyi. Bu yüzden bir deneyin orayı da. Ayrıca yeni öğrendiğiniz keşfedilmemiş bir yer olursa burada yazın lütfen başlığı takip edecegim. Kolay gelsin
Aralarında gerçekten ders çalışmak ıcın gelmiş olanlarda var tabi ama genel manada baktıgımızda yaşları ve enerjileri itibariyle biraz gürülütülü oldukları da aşikar.Tabi ki deneyip burada mutlaka tavsiye ederım.Teşekkür ederım.
-
@bambamm, içinde söyledi: izmir -kütüphane..
@kendinehakime öyle gürültülü bir ortam yok.anladigim kadarıyla da akşam kullanacaksınız yani yoğun olmaz dediğiniz gibi bir gün gidip deneyin. O saatlere kadar da açık olan başka bir yer yok bildiğim
GArın karsısındakını deneyecegım önce ,teşekkur ederım .
-
Kütüphaneye gerek var mı hocam? Kordon da veya Karşıyaka Bostanlıda sahilde çimlere serilip saatlerde çalışabilirsiniz. Tabi güneşin çok etkilemediği havalarda.
-
@antimülakat, içinde söyledi: izmir -kütüphane..
Kütüphaneye gerek var mı hocam? Kordon da veya Karşıyaka Bostanlıda sahilde çimlere serilip saatlerde çalışabilirsiniz. Tabi güneşin çok etkilemediği havalarda.
yok o ortamda pek ders çalışılamıyor Yaz akşamları çok gitar çalıyorlar rahatsız edıyor :)Denemiştim.
-
@1903bjk Yaz moduna geçti artık Deu. Hftaiçi 17.30 hsonu kapalı