2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@economicus hocam inşallah hakeden mülakata kalır o heyecanı yaşar demişsiniz. Bu söylem beni hayal kırıklığına uğrattı. Bir önceki mesajımda da belirttim böyle bir olay varsa eğer bu kişilerin yanında bahsettiğiniz gibi hakedip mülakata kalacak arkadaşlar olacak merak etmeyin ama mülakat esnasında zaten tırpan yeme olasılıkları çok yüksek. Böyle mülakat heyecanı olmaz. Bu iddiaların doğru olduğu varsayımı altında Kazanılamayacağı ihtimali yüksek bir mülakat hiçbir bünyede heyecan yaratmaz en azından bende öyle. Bu iddialara biraz daha ciddi bakmalıyız, kamuoyunda farkındalık yaratmalıyız, alışmamalıyız hocam alışmamalıyız, normal bir şeymiş gibi davranmamalıyız. Bu çok ciddi bir iddia varsa böyle bir şey bunu şiddetle dile getirmeliyiz. Bunun normal bir şeymiş gibi kanıksanması ve kabul görmesi vicdanımı aşırı derecede rahatsız ediyor.
Buradan tüm arkadaşları bu sınavın tertemiz bir sınav olduğu sonucunu alıncaya kadar mücadele etmeye ve ilgili kurum ve kuruluşlar aracılığıyla konunun araştırılmasını sağlamaya yardımcı olması için elini taşın altına koymasını diliyorum. Lütfen lütfen lütfen.
-
@alika28 katiliyorum hocam yureginize saglik,cok degil bir kez arayalim bir kez cimer e yazalim bir yogunluk olsun
-
@alika28 hocam çok iyi niyetli ve heyecanlısınız. Yaş kaç merak ettim. Çok güzel böyle arkadaşlar görmek evet. Ama bu ülkede bi mülakat gerçeği var. Sadece ziraatte değil her kurumda var. Her mülakat öncesi WhatsApp gruplarında konuşulan referanslar, bilmem kimin masasında cv si olan insanlar var. Ama bunlar o heyecanı tatmaya engel değil. Çünkü mülakat aşamasını geçememiş de olsak yazılıyı geçmek başarının göstergesidir. Artık kısmet mi dersiniz adına torpil mindersiniz sizin bileceğiniz iş ama bu ülkenin vazgeçilmezi bu format. Evet bunu kanıksadık çünkü bundan evvek daha başka şeyleri de kanıksadık. Topyekun çöküşteyiz. Konuyu dağıtmadan toparlayalım. Olay bu sınavın tamamen dışında. Genel itibari ile senelerdir zaten her aşamada var olan bi şey. Ben adalet bakanlığı önünde daha yazılı sınav başvurusu yaparken cübbesi hazır olan insanlar duydum ya. Yargı bile böyleyken yanlış anlamayın ama kim takar bankanın sınavını? Ne emekler çöp oluyo Allah aşkına kimin umurunda? O yüzden diyorum hele bi sonuçlar açıklansın. Bi bakalım vaziyet durum ne? Gerçekten söylendiği gibi o kesim mi daha çok listede? Bunun tespiti de zor olmaz sanıyorum. Biraz dinlendirin heyecanınızı. Hakeden mülakata kalır ama geçme kısmı ne yazık ki haketmekten tamamen bağımsız. Ona kimsenin gücü yetmiyor.
-
@duyguuu37 defalarca cimere ve bşmere yazdığımız oldu bizim de başka bi haksızlıkla ilgili. İnanın kimsenin derdi değil. Geçiştirmek bile denemez tekrar bu konu hakkında yazmayın a benzer bi cevap almıştık. Hevesinizi hiç etmek istemem ama gerçekten etkili olacak çözümler değil. Yine de isteyen istediğini yapmakta özgür tabi. Kimse aman bananeci de değil o konuyu da netleştirelim. Birçoğumuz artık aynı olayları farklı şekillerde yaşaya yaşaya ezberledik
-
@economicus ayni olaylar oluyor evet hocam referansa hic deginmiyorum dogru diyorsunuz ama sizler bir seyler soylemekten vazgecince sistemde sadece sindirilmis olmaya devam edecegiz neyse bakalim herkes tepkisini gosterir
-
Delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış misali ya hemen nasi gaza gelip böyle saçma sapan şeyler yazıyorsunuz. Biraz mantığınızı beyin hücrelerinizi kullanın ya!.sınavı yapan anadolu üniversitesiyken ziraat bankası nasıl sınav sorularını birilerine verebilir acabaaaa.ayrica kendi personeline niye soru versin ya zaten onlar personel adam mevcut personelini yerinden oynatmak ister mi.ayrica da madem kendi elemanlarını uzman yapacak olsa niye sınav minav ile uğraşsın koskoca banka sizden mi Korkuyo sınav mırnav yapmadan kendi personeli içinden temin eder.sacma sapan muhabbetler ya off gerçekten bazı insanlar bu sınavı kazanmasin bi zahmet.bu kafayla çünkü pek iş hayatınız devamlı olmaz.
-
@economicus hocam jargonunu, seckin kelimelerle yumusatmaya calissan da ozunde siradanligini alenen gosteren, yas muhabbetin kadar da bos bir yazilama olmus. Mahalle abileri misali "biz zamaninda yaptik, sizler aslansiniz soyle kenarda bekleyin"in yumusak halini yazmissin guya ki iddia ediyorum; herkesin e-devletinde cimer/bimer basvurulari referans nolariyla mevcuttur, senin tarzinda/sikletinde yazan birinin asla ve asla bu konuda bir girisimi yoktur, varsa da ekran goruntusuyle ispat et ozrumu diler kenara cekilirim. Bak kardesim, ne benim kadar is tecruben ne de hayat tecruben vardir bunu da aklima yaz kalibimi da basarim...
Demogoji yapmanin anlami yok. Sen torpilden bahsetmissin o zaten herkesin bildigi bir sey. Bizim ifade ettigimiz ayri, anlamaya calis. Bizler aklin sira kucumsemeye calistigin tecrubesizligimizden vs degil, yalnizca sinav oncesi olma ihtimali olan bir vakaya iliskin farkindalik yaratabilme adina mucadele ediyoruz. Yoksa herkes biliyor ki (nasil ki su sitede bile sen misali, az biraz once uye olanlar her boruya uflemek istiyorlarsa) Tr'de torpille giren onlarca mayasiz var. Simdi sakin ol ve cevap yazacaksan da once sunu anla: bir seyler yapmiyorsan kenarda bekle, yapana mani olma... -
Dua edin de bankanın insan kaynakları burada yazılanları görüp asılsız iftiralariniz ile ilgili hakkınızda işlem yapmasın!
-
Ya gerçekten okudukça gülüyorum ne komiksiniz ya koskoca bankanın yöneticileri oturup bu gişe elemanlarimizi nasi terfi ettirip uzmanlığa geçirelim diye dert edinecekler kendilerine öyle mi. Ya gerçekten komiksiniz.
-
@bennu beyin hucrelerinizi kullanin nedir hanimefendi, ortaokul talebesi gibi yazmayin haddinizi bilin!! Bazi insanlar su sinavi kazanmasinmis yahu su seviyede yazan biri kazanacaksa eger, vallahi de kazansin biz mesai arkadasi olmasak da olur... Zaten bu konusma seviyesiyle ertesi aya kapidasiniz mersk etmeyin... Ayrica delinin biri tas atmis da ne demek... Cirkefliginizin kokusu buralara kadar gelmekte ebevynlerinize uzulurum ben sizden gecmis de... Cahil oldugunuz kadar da kustahsiniz ayrica. Yahu kurum der ki gencler siz de girin, bakin sunlar da benzer sorular adamlar da girerler bunda ne var nesi garip? Hem diyelim ilk entryi giren arkadas bilincsizce yazdi ve siz hakli ciktiniz yahu bu sekilde mi ifade edilir bu? Seckim beyninizle ve harika alginizla iibf okumayi tercih etmenizdeki ozveri ve istikrari, misyonu insan iliskilerine kat kat yanistmaniz dilegiyle.
-
@lucasinemmisi siz gerçekten hastasınız. Ağır şizofreni hemde tedavi olun. Komplo teorileriyle dolu beyninizle size ancak Allah yardım eder.Allah yardımcın olsun
-
Burda son yazılan mesajları takip ediyorum. Kimse böyle bir durum var evet demedi. Böyle bir duyum olduğunu belirtmişler. Kimse net konuşmadı zaten. İnsanlar emek veriyorlar ve kaygıları normal. Üslubunuz çok yersiz. Ayrıca size ne? Bu mesajı yazdığım kişi kendisini biliyor.
-
@lucasinemmisi umarım bankaya girersin ve ilk maaşını da tedavine yatirirsin
-
@bennu kisisellestirmeyin belli ki eski bir uyesiniz ve cesaretiniz yetmediginden yeni bir nickle zirvalamaktasiniz bak ustteki arkadasin da yazdigi gibi var demiyoruz biz oku VARSA BOYLE BIR DURUM, MUCADELE EDELIM diyoruz. Ik'cilar okusa, bizi eleseler de siz de davul zurna gezseniz kose bucak. Sizofreni mevzusuna gelince nickinizden kadin oldugunuz cikarsiminda bulunarak hadsizlik etmek istemem ama ins kitap okursunuz ne diyim
-
@economicus yaşım 30. Özel sektörde çalışıyorum. 15'den fazla 20'ye yakın mülakattan da liyakata olan inancımdan dolayı elendim başka sebebe bağlamak istemiyorum. İnanın şöyle bir vaziyette mülakata kalmak bende gram heyecan yaratmayacaktır.
Şimdi bir şeyler yapma zamanı. Ben yarın cimer ve bimere yazacağım herkese de yazması konusunda ricada bulunuyorum. Selametle
-
@bennu bu nasil uslup ya siz kendinizi hep bu sekilde ifade ediyorsaniz hayat mucadelenizde size basarilar dilerim,ayrica ne demek hic tanimadiginiz bir arkadasa sizofren yazmissiniz bu neyin kafasi acrba,isterseniz okuyun yazilanlari arkadas bire bir sahit oldugu seyi yazmis ve arastiralim o arkadas da hususu ayrica aciklasin bu durum olabilir mi duruma gore bakalim dedik,daha once halk bankda boyle bir dedikoduda cikinca insanlar bi dedikoduyu es gecemedi,ik bizim hak aramamizi garip bulmaz ama sizin gibi egitimden noksan ve uslubu sifir insani uzman yardimcisi da yaparsa daha bir sey diyemem,kimseyi tanimadan yaptiginiz bu sacma yorum ve kelimleri aynen tarafiniza iade ediyoruz nasilsa bunlar icinizin yansimasi dokmeyin oyle her yere bu kirinizi,hos kalirsiniz umarim
-
@lucasinemmisi asla ve asla uğraşmazdım ama çaresizlik yaptırıyor işte. Önce özrünüzü diliyorsunuz. 2bin kişi aynı anda hiç de azımsanmayacak bi şekilde yazdık. Siyasilere mektup yazmaya kadar düşündük. Gazetelere ilan verdik haber kanalları ile görüştük. Size bunları ispat etmek zorunda değilim. Sadece çabanızın boş olduğunu anlamanızı bekşemiştim ama yaşayarak öğreneceksiniz siz de. İkinci olarak bana yakıştırdığınız mahalle abisi üslubundan sıyrılıyorsunuz. Benim cevap yazdığım arkadaşla haketmek ve mülakat mevzusu geçti siz zıplayana kadar da gayet normaldi. Hayat tecrübeniz işleriniz ve hele hele kalıbınız beni hiç ilgilendirmiyor. Mevzu yıllanmış bi mevzu. Siz uğraşmak mı istiyorsunuz? Buyrun uğraşın kafa sizin patlatın gitsin. Yeni üye falan da değilim. Forum trollerinden hiç değilim. Derdim kimseyle atışmak değil isteyen istediğini yapsın. Bu çabalar sonuca götürmez tek demek istediğim bu.
-
@bennu üslubunuzu duzeltin terbiyesizlik yapmayın. Burada yazılan hiçbir mesajda kimse kesin ve net olarak böyle bir şey var demedi iddia etti. Yazan arkadaş bizzat şahit olduğu olayı anlattı böyle bir durumda kimse ortaya böyle bir iddia atmaz külfetinin yüksek olduğunu bilir ve eğer varsa böyle iddiayı atan değil kurum ispatı zorunlu olur. kimse sizin babanızın çocuğu değil kimseye hakaret edemezsiniz haddinizi bilin.
-
''Bu iddialara biraz daha ciddi bakmalıyız, kamuoyunda farkındalık yaratmalıyız, alışmamalıyız hocam alışmamalıyız, normal bir şeymiş gibi davranmamalıyız.'' cümlesine karşılık:
''bu ülkenin vazgeçilmezi bu format. Evet bunu kanıksadık'' ve ''Birçoğumuz artık aynı olayları farklı şekillerde yaşaya yaşaya ezberledik'' gibi cevaplar vermek karşıdaki insana hak vermek anlamına gelmiyor mu? Yani bu kabullenmişlik kötü değil mi?
Diğer arkadaşa gelince o da muhtemelen 2010 KPSS'de full çeken karı kocayı görünce ''yaa cemaatin işi gücü yok kıytırık 2 insana soruları mı verecek? Hem soruları alanlar neden full çekip dikkatleri üzerine çeksinler? Bence delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış.'' cümlesini kurmuştur. Toparlarsak, iddialar -saçma veya değil- bu yöndeyken ve bu ülkede pek çok örneğini görmüşken şüphelenmek hiç de ayıp veya delilik değil; yeter ki hep oluyordu bundan sonra da olur demeyelim.
-
@economicus ekran görüntüsü koymayı beceremedim ama link koyayım https://hizliresim.com/8zLoj7