ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
-
@davetsiz hocam memuriyete engel değil ama hangi suçtan alındığıda önemli
-
@hgrotius hocam açıkladığı alınmama sebebi neymiş?
-
@Hipokrat hocam google a yazsanız çıkar ayrıntıları kısaca babasını birisi bir terör örgütüne sempatizan olarak fişlemiş ondan dolayı almamışlar
-
A kadro mülakatları güvenlik soruşturmaları sebebiyle aylarca açıklanmıyor malum. Ben şunu merak ediyorum örneğin 50 kişilik bir alımda 200 aday mülakata girdi diyelim. Kurum ilk iş olarak bu 200 adayın güvenlik soruşturmasını emniyete yaptırıp gelen sonuçlar doğrultusunda mı kazananları belirliyor? Yoksa önce kendisi asil ve yedek listeyi belirleyip emniyete bu kişilerin isimlerini vererek mi güvenlik soruşturması yaptırıyor?
-
@mariapuder tüm liste yollanıp gelen sonuçlar o şekilde belirleniyor
-
@aliveli bazı kurumlar kazananları belirledikten sonra aleni şekilde güvenlik soruşturması yapıyor diye biliyorum. Mesela sgk denetmenliği 1600 kişilik mülakat 2 ayda açıklandı ve 400 kişi alındı. Mülakattan sonra epey bi süre soruşturma yapıldı. Uzmanlık, müfettişlik ise böyle olmadı. Uygulama birliği yok ve şeffaf değil. Böyle ikiliklerin sakınca doğuracağını düşünüyorum.
-
@mariapuder asıl güvenlik soruşturması yazılı sınav ile mülakat arasında yapılır. Tabi farklı uygulamalarda var ancak genelde tüm listeye yapılır
-
Bu ileti silindi! -
@Reis göreve başlamanın akabinde yapılan kesinlikle formalite.
-
Arkadaşlar ben feto"nun kapatılan üniversitelerinden birinde okudum ama bnm ve ya ailemden hiç bi kimsenin uzaktan yakından alakası yoktur bunlarla, bu güvenlik soruşturmalarında veya mülakatlarda fln bi sıkıntı çıkar mı? Fikri ve tecrübesi olan arkadaşlarım bilgilendirebilir mi?
-
@iyimser16 kesin çıkar hocam ama elenmenize sebep olur mu bu neden, kesin bir şey söylemeyelim. Bu durumun aksini ispatlamak size kalır gibi duruyor, mülakatına gireceğiniz kurumlarda yer alan bürokratlara ulaşmalı ve durumunuzu anlatmalısınız.
-
@iyimser16 Çeşitli kriterleri var bunun. Öncelikli kriter; "tam burslu mu okudunuz yoksa ücret vererek mi"; ikinci olarak, "söz konusu üniversiteyi tercih etme sebebiniz". Bu iki kriter esas alınarak daha da derinleşebiliyor. Ama son tahlilde, orada okuyan herkesi topyekun damgalama diye bir şey zaten mümkün değil. Ekstra endişe duymanıza gerek yok.
-
@patronaj Hocam şimdi bu dediğinize göre birşey sormam gerekiyor. Bir arkadaşım 10yıl önce lise sınavlarına hazırlanırken onların Ankarada da olan meşhur dershanelerinden birine gitmişti. Tabi o zamanlar çok fazla dershane kültürü olmadığı için mecbur gitmişti iyi olduğu için. Arkadaşımın da ailesinin de onlarla hiç bir bağlantısı yok ve olmadı, evlere falan gitmedi hiç. Ama o da bu konuda tedirgin yukardaki arkadaş gibi. Düşünceniz nedir
-
@patronaj %50 burslu okudum, ailevi nedenlerden dolayı seçtim o zmn ki puana en uygun o üni"idi. Hocam şayet araştırırlarsa hiç sıkıntı yok babamın 2012 yılında iptal ettirdiği bank asya kartından başka hiç bişey yok. Çevremden bi kişi bile yok bunlarla uzaktan yakından ilgisi olan. Ama insan yinede endişe ediyor işte o kdr emek saçma sapan bişey yüzünden heba olursa diye:( @Antimülakat hocam inş bi ispat şansı verirler ztn biraz bana aileme baksalar hiç sıkıntı kalmaz. Valla pkk"dan dhaa fazla bişeyden nefret edeceğim hiç aklıma gelmezdi şimdi diorum ki pkk şerefsizdi ama en azından ne olduğu belliydi, bu şerefsiz fetocular sürekli yalan, iftira, takiye halinde olduklarından herkesi töhmet altında bırakıyorlar, insana kendinden şüphe ettiriyor, soysuz köpekler. Ziraat bankası bunlar yüzünden sınav açmaz, guy vs hala sessiz ülkede ztn kamuya atanmak uzun bi süreçti bi satılmış köpekler yüzünden neredeyse imkansız hale geldi, soruşturmalar, uzayan süreçler, olan bizim gbi emek verenlere oluyorK.bakmayın çok dolu olduğum için bayağ giydirdim.
-
Arkadaşlar bugün komiser bir arkadaşla bu konuyu konuşma fırsatı buldum kendisi Ankara'da görev alıyor kişiye mi yoksa aileye mi bakılıyor kurumların güvenlik soruşturmasında dedim.. Evli ise eşine anne babasına bekar ise anne baba kardeşlerine bakılır bireyin dışında dedi.. Bana kalsa sadece bireye yönelik yapılması gereken bir süreç ve fetö ile alakalı olarak 2013 öncesi baz alınmıyor bu konuda da bilginiz olsun
-
@totti Çok sağolun hocam. Bu konuda bilinmeyenlerden bi kısmını ilk ağızdan duyma fırsatımız oldu sayenizde
-
@totti hocam 2013 öncesi fetö ile bi ilişki varsa sorun yok ama 2013 26 aralıktan sonra bi ilişki varsa sıkıntı oluyor anladığım kadarıyla. Ben 2015"te bunların okulundan mezun oldum 3.sınıftayken bu olaylar patlak verdi ama 3"den 4"e geçerken okul değişikliğine müsade etmedikleri için kaldım okulda, ztn öyle kişinin kendisine ailesine yönelik bi güvenlik soruşturması olacaksa ve gerçekten dürüstçe adil bi soruşturma oluyorsa benim pekte telaş etmeme gerek yok.
-
@cexay 10 sene önceki bir olaydan yola çıkarak kimsenin ekmeğine engel olunmaz. Somut bağlantılar aranır. Somut bağlantı bulunduktan sonra da hiçbir şey ve hiç kimse kâr etmez.
-
@iyimser16 Hocam belirttiğim gibi; güncele uzanan somut bir bağlantı olmadıkça endişe etmeniz için hiçbir sebep yok.
-
@patronaj hocam bide duyduğum bi husus var örneğin guy, mhuy hatta vmy bile duruma göre pek sıkıntı olmaz ama kaymakkamlık, idari hakimlik gbi daha kilit kurumlarda şüphe bile su götürmez çizerler diye duydum ama inş bunların hiç birisi yaşanmaz mağduriyetler başka mağduriyetler doğurmaz umarım Çok tşk ederim hocam sağolun