ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
-
Maliye bak. bünyesinde bir kurum için güvenlik soruşturması evresindeyim uzun zaman oldu ancak sonuçlanmadı. sorum şu; daha önce erkek arkadaşımla tatil için birkaç defa farklı şehirlerde otellerde kaldım. bu durum sorun yaratmış olabilir mi? bilgisi olanlar cevaplandırırsa şimdiden teşekkürler
-
Arkadaşlar güvenlik ve arşiv araştırmasında ahlaki durum derken bunu neye göre değerlendirecekler bazıları yok otel kayıtları yok telefon mesajlaşmalrı demiş bu konuda etrafınızdan bildiğiniz bir şey var mı acaba
-
@nida1993 mesajlaşma ile kastedilen sms içerikleri ise sanmıyorum ancak önemli kadrolarda otel kayıtları, banka hesap hareketleri inceleniyor bu bir çok kişi tarafından söyleniyor zaten.
-
@nida1993 Güvenlik soruşturması daha çok terör örgütleriyle ilgili olarak yapılıyor. Yoksa kişilerin tel, sosyal medya kayıtlarına bakılmaz. Tutupta tweetirda "Katil devlet"yazan kişi tabiiki geçemez arşivden. Ama kişilerin kendi arasında konuşmasından birşey çıkmaz. Zaten öyle olsa TR'de kimse memur olamaz
-
@buhara çok teşekkür ederim hocam sanrıım asker ve polis olmak isteyenlerde herseyi sıkıntı esebiliyrlr insanlar öyle şeyler yazıyorki artık pskljm bozuldu haksız yere sorustrmam olumsuz geldi falan diye insan acaba mı diye bir düşünmeden edemiyor çok şükür bu zamana kadar hiçbir konuda ülkeme ve vatanıma kendi kişiliğime ihanet etmedim ama bazı yorumları görünce süreç nasıl geçecek diye merak etmeden duramıyorum
-
@burcuburcu hocam devlet banka mulakatindada otel kaydı bakilirmi yani incelemede
-
@buhara Merhaba, ben diyanete başvurdum. Eşimin fetö ile ilgili bir davası var devam ediyor şu an. Sanık olarak yargılanıyor ama tutuklama olmadı. Bylock yok. Adli kontrolü vardı bitti çok şükür. Duruşmalara dahi katılmıyor. Bana sıkıntı olur mu? Benim hiç bağlantım olmadı bunlarla. Anne babamın da ilişkisi olmadı.
-
@semih01 açıkçası her ihtimal mümkün ama dosyanın içeriğine bakarlar en kötü ihtimal bitmesi falan beklenir sanıyorum.
-
@paisse sanmıyorum o kadar derine ineceklerini.
-
@burcuburcu saol
-
@semih01 Sıkıntılı durum. Olayı tam olarak anlamasam da kurumlar bu gibi durumlarda korkuyorlar. Hakkınızda hayırlısı olsun
-
Benim bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim; ben adalet bakanlığında görev yapıyorum hakkımda malum davadan dolayı 15 ay önce bir soruşturma açıldı ama hala herhangi bir dava açılma durumu olmadı ve görevime devam ediyorum ihraç olmadım kardeşim Emniyetin açtığı bekçilik sınavlarında asil olarak kazandı benim durumum onun güvenlik soruşturmasını etkiler mi acaba cevaplarsanız sevinirim
-
@Buhara cevaplarsanız sevinirim
-
@turgay58 Bu konuların uzmani değilim ama polis,amir ve müdür tanidiklarimla konuşuruz sürekli. Durum anlattığınız gibiyse skinti olmaz. Çünkü zaten asil olarak kazanmak için dahi inceden bi guven. Sorust. Yapıyorlar. Orda bisi çıkmadığına göre sıkıntı olmaz gibi duruyor. Tabii siz de açığa alma veya ihraç gibi durum olmadığını varsayarak konusuyorum
-
@buhara açığa alma veya ihraç durumu olmadı çok şükür görevime devam ediyorum, dediğiniz gibi mülakat ve yazılı sınav öncesi kardeşimin soruşturulduğunu söyleyenler oldu sizin söylediğiniz gibi, ilginiz için çok teşekkür ederim
-
Bende bi yakinim icin sorcam babanin sicili nedeniyle sorun olur mu peki kesinlikle feto vs degil
-
@hazalsule, içinde söyledi: ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
Bende bi yakinim icin sorcam babanin
ya da kardesin sicili nedeniyle sorun olur mu peki kesinlikle feto vs degil -
Merhaba değerli arkadaşlar ben de aklımdaki bir soruyu sormak istiyorum. 2006- 2009 döneminde anadolu lisesi sınavlarını kazanamadığım için ailem beni ağabeyim gibi serseri olmamam ve daha iyi bir eğitim alırım ümidiyle fetoşun lisesine gönderdi. Lise bittikten sonra bu haysiyet yoksunlarının ne olduklarını az çok öğrendiğimizden üniversite yıllarımda selamlarını bile almadık şükür. İdari hakimlik, kaymakamlık gibi mesleklerde bu durum benim için bir sorun teşkil eder mi acaba. Fikirleriniz benim için çok önemli olacak. Saygı ve hürmetlerimle.
-
Güvenlik soruşturması emniyette tamamlanıp kuruma gönderildikten sonra bazı kurumlar başka yerlere daha gönderiyormuş evrağı (başbakanlık mit vs) bilgisi olan var mı?
-
@mutadismutandis öyle bir şey duymadım ama güvenlik soruşturmasını tamamlayan kurum yerine göre evrakları tamamlayıp alımı yapan kuruma yollayabiliyor.