ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
-
@mutadismutandis Önemli kurum ve pozisyonlar için böyle bir duyumu ben de aldım ama şehir efsanesi de olabilir.
-
arkadaşlar girdiğimiz her sınavda kurumlar ayrı ayrı kendi güvenlik soruşturmalarını mı yaparlar yoksa daha önce zaten başka kurum tarafından yapılmış güvenlik soruşturmasını baz alabilirler mi ?
-
@gencfenerli önceki soruşturmalar baz alınmıyor ama siz kendiniz baz alabilirsiniz. İçişleri bakanlığının güvenliksoruşturmasından geçmeme rağmen bir diğer kurum Yargıtay başkanlığı hakkımda soruşturma yaptı ve yaklaşık iki ay bekledim. Sonuç tüm soruşturmlarda aynı çıkar ama yine de beklersiniz hocam.
-
Guvenlik ve arsiv sorusturmasinda nelere bakiliyor bilen biri detayli anlatir mi tskler .
-
@hazalsule başlıkta konuyla ilgili bir çok detaya yer verildi inceleyebilirsiniz.
-
Ailemde birinin adam yaralamasi polis olmaya engel mi mesela neye bakiyolar nekadar ayrintiya iniyolar gibi
-
Arkadaşlar kısa süreliğine bir işte calısmıstım sgk kaydım var forma yazmam gerekiyor mu ?
-
@grazioano hocam karşınıza çıkmaması için 2009 yılından sonra en ufak bir bilgi belge vs. çıkmaması gerekir. Okullarında okuyanların direk listesi alınıyor. Çocuğu okullarına yazdıranlar dahi açığa alınabiliyor bu süreçte. Maalesef kayıtlarınız emniyetin elinde ise durumunuz biraz kritik diyebilirim.
-
@hazalsule terör suçları vs hariç ailenizin işlediği suç etkilemiyor.
-
@antimülakat hocam sizin fikrinizi almak isterim; ben adalet bakanlığında çalışıyorum malum olaydan dolayı hakkımda 15 ay önce soruşturma açıldı hala ne dava açıldı ne de takipsizlik kararı verildi bu arada ne açığa alındım ne de ihraç oldum, sorum şu kardeşim emniyetin açtığı bekçilik sınavlarını kazandı asil olarak. Benim durumum onun güvenlik soruşturmasını olumsuz etkiler mi ?
-
@gazi3 yazmazsanız gizlediğinizi filan sanarlar mutlaka yazın.
-
@turgay58 şu ana kadar benzeri çok soru geldi, akrabamın durumu güvenlik soruşturmasını etkiler mi tarzında bunlardan olumsuz sonuçlanan olmadı olduysa da bize söylemedi.
-
@hgrotius fetö soruşturması dahil midir acaba ? Burada hala işim başındayım açığa alma ihraç olma olmadı yani
-
@turgay58 fetö sebebiyle eşi ihraç edilip hala içerde olan kendisi görev başında olan bir sürü kişi var.
-
Arkadaslar annemin kardeslerinden 1 tanesi hapise girmis,babasi memur,1 kardesi gazi,
Kiz kardeslerinden birisinin eşi uyusturucudan hala icerde yatio bu memurluga engelmidir acaba? -
@stayhigh engel olacağını sanmıyorum. Suç şahsidir. Aile olarak terör örgütlerine yakınlığınız yoksa bireysel olarak değerlendirilirsiniz.
-
@stayhigh bence de bu durum güvenlik soruşturmanızı etkilemez. Sonuçta herkesin bir sürü akrabası var ve akraba güvenlik soruşturmasını etkilemez.
-
@stayhigh hocam insaAllah etkilemez diyorum basvurdugun kuruma gore de degisebiliyor. Internette okumustum birinin kuzeninde uyusturucudan dolayi tutuklanma olmus yine bi akrabasinda da bir sey olmus sorusturma olumsuz gelmis. Senlik bir sey yok Rabbim insaAllah bu durumlari onlara gostermez
-
@antimülakat, içinde söyledi: ARŞİV VE GÜVENLİK SORUŞTURMASI
@grazioano hocam karşınıza çıkmaması için 2009 yılından sonra en ufak bir bilgi belge vs. çıkmaması gerekir. Okullarında okuyanların direk listesi alınıyor. Çocuğu okullarına yazdıranlar dahi açığa alınabiliyor bu süreçte. Maalesef kayıtlarınız emniyetin elinde ise durumunuz biraz kritik diyebilirim.
Hocam, biz zaten hükümetimizle aralarının iyi olduğu dönemde, daha iyi bir eğitim alabilmek için gittik. Lise eğitimi sonrasında başlayan üniversite eğitimi boyunca hiçbir bağım ve ilişiğim olmadı çok şükür. Yani araştırma yapılsa lisans eğitimin süresince nerelerde ve kimlere ikamet ettiğim tüm delilleri ile mevcuttur. Babam da devletin bir bürokratı olarak alnının akıyla görevine devam etmektedir. Hakkında herhangi bir soruşturmayı bırakın inceleme dahi yapılmadı. Belirttiğim üzere Anadolu lisesini kazanamadığım için gittik. Berat Albayrak’ın da dediği gibi aklımızı kiraya vermedik.
-
@grazioano o halde çok büyük problemler çıkacağını düşünmüyorum. Canını sıkacak bir mesele yok gibi. İnşallah bir problem yaşamazsın.