12 Tem 2018 08:03

@umutsuz-0 İİBF yahut başka bir bölümün mezun sayısının fazla olması ve bu mezunların alanlarının daraltılmasından şikayetçiyseniz;

• Birincisi her yere üniversite açıp, bununla iftihar eden devletlilere,
  • İkincisi öğrenciye mezun olduğu halde bölümünün ne olduğunu, neye yaradığını bildirmeyen, ona ışık olmayan eğitimcilere,
  • Üçüncüsü yine layık olmayanları iş başına getiren karar vericilere,
  • Dördüncüsü tek başına mekan ferahlığının, konforun medeniyet ölçüsü olduğunu zanneden seçmenlere,
  • Beşincisi ve her şeyden önemlisi organize olmadan talep sahibi olan kendimize müracaat edersek daha faydalı olur kanaatindeyim.

4 yıl iktisat okudum, makro görmedim, doğru dürüst hukuk görmedim. Hoca bitir gidelim modundaydı akademisyenler. Mezuniyetten sonra 1 senede daha fazlasını "kendim" çalışarak öğrendim, hadi olmadı 1 senede tüm dershaneler 4 senelik dersi anlatıyor.

Ülkede genel problem planlama eksikliğidir. Bu sadece İİBF'lilere has değil. Biliyorum bazılarınız kızacak, haklı sebepleriniz de var muhakkak benim de var. Ama muhatap ben miyim be ayhan? Feriştahı gelse onu liyakatimle yenmem lazım felsefesindeyim ama yenemeyebilirim.