2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
kanunname kamp arasında karasızlık var siz ne dersiniz ?
-
@economist-04692 bende onun arastirmalari icerisindeyim.Sanirım kanunname alacagim..Kampda tum dersler var o avantajli..baktgim zaman iktisat kaynaklarim var tarihim var....Kanunname + insankaynakları icin bir kaynak almayi düsünüyorum
-
@economist-04692 tecrubeli arkadaslar yardimcimız olursa daha iyi olur..benimde ilk olacak çünkü..yanlış yönlendirmeyeyim
-
@emre1910 kamp daha cazip duruyor. Demokratikleşme, son yılların ekonomik verileri vs gibi ekstraları var ki çok işe yarayacaktır. Kanunname de sınava dahil olmayan idari yargı var. Anayasa ve idare her ikisinde ortak. Şahsi fikrim alınacaksa kamp alınmalı. Fiyat kısmı da ayrı güzel Umarım bir gün '' ben tüccar değilim eğitimciyim '' diyen birilerini filmler dışında da görürüz
-
@corleone inkılap bitti idare ve anayasa yarısindayim hem kitap hem cb kararnameleri hem ohal kararnameleri gidiyorum ağustos 15 inden sonra insan hakları mikro makro ekonomi ve sosyo ekonomiye geçeceğim işten fırsat buldukça günde 8 10 saat çalışıyorum
-
@economist-04692 ses bilgisine bakayım bi diğerleri iyi de sagolasin hocam
-
@harun-resid sağolun verdiginiz bilgiler için
-
@harun-resid hocam kanunnamede sorular yok onu biliyorum da kampta soru bankasi falan var mi bende sparis vericem ama kararsiz kaldim kamp mi kanunname mi. Hangisi daha güncel. Sonucta ikisinde assagi yukari ayni bilgiler vardır sonucta ikisi de Ahmet Nohutçu hocanin. En güncel haliyle alinmali soru bankalari guncel olmali ki isimize yarasin. Ikisinden birini alicam ama sanirim sanirim cok hata olacaktir sure az sonucta. Forumda kitabi alanlardan net bir yorum yok burasi biraz can sıkıcı. Kitap alanlar almayanlara yorumlarini soyleseler net bir sekilde. Ama yok
-
@böğürtlen kanunnamedeki kanunlar 45 gün sonra yürürlüğe girer hatasını gördünüz sanırım Hata mutlaka olacaktır kitaplarda ama baskıların değişeceğini de sanmıyorum. Kaymakamlık sınavına kadar aynı baskı devam eder piyasada. Kaymakamlık kampında bölüm sonlarında çıkmış sorular oluyordu bu baskıda olur mu bilemiyorum. Ben siparişini verdim elime ulaşınca bilgilendiririm sizi. Hata olayının çözümü de kitapla beraber güncel kanunları indirip karşılaştırmak. Soru olarak da haftaya aynı grup güzel bir paraya yine bi soru bankası çıkaracakmış.
-
Arkadaşlar zaten soruların hazırlanması kitapçıklar ağustos 15 den sonra başlar surda 15 gün var kitapları tartışmayın kanatimce alın bir kitap çalışın 15 ağustosa kadar çıkacak cb kararname ve genelgelerini vb guncellemelerin çıktısını alıp çalışın derim.
-
Arkadaşlar bu kamp dediğiniz güncel olan 6. Baskı mı fiyatı 140 tl olan ?
-
@corleone Anayasa, İktisat, Türkiye Ekonomisi ve Tarih bitti. İdare hukuku kısmında; Mahalli idare ve Kamulaştırma bitti, gerisi duruyor. İnsan hakları ve Türkçe'ye hiç bakamadım.
-
İyuktan geçmiş yıllardaki testlerde çıkmış sanırım onun için kanunname daha iyi olabilir diye düşünüyorum
-
Arkadaşlar Kemal GÖZLER hocanın anayasa kitabı ağustosun ilk haftası inşallah piyasada sayfa biraz fazla ama bilginiz olsun (1274 sayfa)
-
@harun-resid yok bisey gormedim almadimki goreyim ama o 45 gün olayini biryerlerde okudum. Hocam mevzuattan calismak zor geldi bana cunku derli toplu degil kitaplar sadece isimize yarayan kismi almislar onceki halleriyle karsilastirabiliyorsun. Mevzuatta bile bazi guncellenmeyen yerler var. Mevzuattan calismak en dogrusu lakin cok zaman ister bizimse zamanimiz yok ne cikarirlarsa alacagiz mecburen. Bazi hatalarin oldugunu/olabilecegini/aldiktan sonra yeni kararnamelerin gelecegini bile bile almak gerek. Vakit cok dar hocam insallah bayrama kadar fazla kararname cikmaz da rahatlariz.
-
İl Özel İdare organı olan İl Genel Meclisii aldığı kararları 5 gün içinde Valiye gönderir, Vali 7 gün içinde hukuka aykırı gördüğü kararı geri gönderebilir. Meclis kararı kesinleştirirse 60 gün içinde dava açabilir mi açamaz mı. Kanunda bulamadım fakat yeni aldığım kanunnamede yazıyor ?
-
@mertçinar, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
İl Özel İdare organı olan İl Genel Meclisii aldığı kararları 5 gün içinde Valiye gönderir, Vali 7 gün içinde hukuka aykırı gördüğü kararı geri gönderebilir. Meclis kararı kesinleştirirse 60 gün içinde dava açabilir mi açamaz mı. Kanunda bulamadım fakat yeni aldığım kanunnamede yazıyor ?
hocam vali geri gönderirse meclis bir daha görüşüp valiye yollayamıyor. yani meclisin burada ısrar etme yetkisi yok. il genel meclisinin alacağı kararı vali geri göndermezse karar çıkar. vali kabul etmezse karar çıkmıyor. kanunda Yeniden görüşülmesi istenilmeyen kararlar kesinleşir, diyor. dava açma durumu da yoktur.
-
@mertçinar(il özel idaresi kanunu)
İl genel meclisi tarafından alınan kararların tam metni, en geç beş gün içinde valiye gönderilir. Vali, hukuka aykırı gördüğü kararları, yedi gün içinde gerekçesini de belirterek yeniden görüşülmek üzere il genel meclisine iade edebilir. Valiye gönderilmeyen meclis kararları yürürlüğe girmez.Yeniden görüşülmesi istenilmeyen kararlar ile yeniden görüşülmesi istenip de il genel meclisi üye tam sayısının salt çoğunluğuyla ısrar edilen kararlar kesinleşir. Vali, meclisin ısrarı ile kesinleşen kararlar aleyhine on gün içinde idarî yargıya başvurabilir. Kesinleşen il genel meclisi karar özetleri toplantıyı izleyen en geç yedi gün içinde çeşitli yollarla halka duyurulur.
-
@mertçinar Yeniden görüşülmesi istenilmeyen kararlar ile yeniden görüşülmesi istenip de il genel meclisi üye tam sayısının salt çoğunluğuyla ısrar edilen kararlar kesinleşir.
Vali, meclisin ısrarı ile kesinleşen kararlar aleyhine on gün içinde idarî yargıya başvurabilir. Kesinleşen il genel meclisi karar özetleri toplantıyı izleyen en geç yedi gün içinde çeşitli yollarla halka duyurulur.
-
Nohutçu hocaya bunu sormustum kanunda valinin dava acmasıyla ilgili ibare yok demistim de bana sitem etti "sınavda çıkarsa öyle yap o zaman" diye.
Sonradan açıkladi ki vali arkadaşi varmis ondan aldıgı bilgiyle 60 gunlük idari yargı yolu olduğunu.