2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Yargı denemeleri IYUK sorularına yer vermiş her denemesinde ayrıca Türkçe sorularına gereksiz dil bilgilerini eklemiş hiç bir kaymakamlık sınavında bu kadar çok dil bilgisi sorulmamış. Ve bana mı öyle geldi katılan olur mu bilmem İdare sorularında aşırı kolay sorular hazırlamış. Yani ÖSYM formatından hayli uzak bence.
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Bana yasin çobanın kaymakamlık soru bankası çıktı çekilişten :)) anlaşılan artıvizyon ve kasta hata var bakalım yasin hocanın soru bankası nasıl? Themis alıcaz her türlü
yine hava aldık biz tebrikler
-
Deneme sınavı olarak neyi tavsiye edebilirsiniz acaba?
-
@mulkihakim İlk halini sormuş olabilir mi 1982 anayasasının ?
-
@bertuğ yok hocam bende mi acaba yanlış okudum diye tekrar tekrar döndüm ama ilk hali dese bile şıklardaki toplam yanlış sayısı 2 ye iniyor. Soru her türlü yanlış.
-
Kafama takılan bir soru var.
Belediye meclisi kararlarına Vali 60 gün içinde dava açabiliyordu, İl genel meclisi kararlarına da 60 gün içinde dava açabiliyor mu? -
@bertuğ İl gene meclisi kararlarını vali uygun görmezse meclise iade eder ve olay orada kapanır hocam. Meclis vali tarafından geri gönderilen kararları tekrar görüşemediği için valinin dava açmasını gerektirecek bir durum oluşmuyor.
-
Hocam bu kadar kitap alıp nasıl yetiştireceksiniz.Konularınız tamamlandı mı acaba?Yoksa boşuna sınava az kalması ve bazı belirsizliklerden dolayı maliyetinizi artırmayın derim eğer çözemeyecekseniz.
-
arkadaşlar idare hukuku altın seri nohutçu hoca ağustos 2018 21. baskı alıp kullananlar yorum yazabilir mi ?
-
@harun-resid Nohutçunun kitabında tekrar görüşülmek üzere geri gönderilir diyor, ayriyeten 60 gün içinde idari yargı yolu açıktır diyor fakat kanunda böyle bir şey yok.
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Bana yasin çobanın kaymakamlık soru bankası çıktı çekilişten :)) anlaşılan artıvizyon ve kasta hata var bakalım yasin hocanın soru bankası nasıl? Themis alıcaz her türlü
Bu çekilişlerden cidden kitap çikiyo muymus
-
@bertuğ Yeni kaymakamlık kampında da öyle yazmış şimdi baktım. Kanuna bakınca dava açma durumu yok hocam. Themis idare kitabı da özellikle vurgulamış vali dava açamaz diye. Ayrıca Belediye meclisi kararlarına karşı da dava açamıyor vali
-
Arkadaşlar kaymakamlık sınavında mikro makro kısmını Sayıştay sınavındaki gibi kasarlar mı?
-
@harun-resid, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@bertuğ Yeni kaymakamlık kampında da öyle yazmış şimdi baktım. Kanuna bakınca dava açma durumu yok hocam. Themis idare kitabı da özellikle vurgulamış vali dava açamaz diye. Ayrıca Belediye meclisi kararlarına karşı da dava açamıyor vali
Peki o zaman nerede bunun idari vesayet yetkisi, Bu yetki başka nasıl kullanılacak. Burada bir karışıklık var ama hayırlısı artık :))
-
@cihanxxx, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Arkadaşlar kaymakamlık sınavında mikro makro kısmını Sayıştay sınavındaki gibi kasarlar mı?
Kendi açımdan umarım kasarlar diyorum Hukukçular kızmadan da kaçıyorum :))
-
Guncel test kitaplarinda hangisini önerirsiniz themis mi kas mı justice mi
-
Benim yargı denememin ilk denemesinde 4-5 sayfa boş çıktı basılmamış ayrıca cevap anahtarında açıklamasını a şıkkı için yaparken cevap b diyor bir hayli hata var keşke almasaydım boşuna aldım resmen. kas içinde kendini sürekli tekrarlayan sorular var ben doğru bildiğimden şaşmadan gidip justicemi alırım arkadaş bu ne böyle!!
-
@circassian Justice hangisi hocam themisin kaymakamlık çalışma kitabını mı diyorsunuz acaba?
-
Arkadaslar bu sınavın sonuc hesaplamasıyla ilgili bilgisi olan varmı. Gkvegy alanla aynı puanımı getirecek. Yani 1 turkce netı 1 anayasa netinemi eşit olacak.
Onceki sinavda gk 0.4 alan 0.6 agırlıktaydı.
Yani 3 gk neti 2 alana esitti. Bu sınavla ilgili bu konuyu cok aradim bir acıklama bulamadım. Bilgisi olan bir arkadas yardimci olabilirse sevinirim. -
Arkadaşlar AÖF insan hakları pdf linki atabilirmisiniz