Arkadaşlar bu %20 kota sınırı için ayrı bir başlık açsak herkes bimer, cimer'e yazı yazsa nasıl olur? Facebook hakimlik gruplarından da destek toplarız. Güzel bir yazı yazalım çoğumuz üç beş yeriyle oynayıp benzer şekilde yollasa iyi olabileceğini düşünüyorum. Yani bilerek yazıyı kendimiz hazırlayıp insanlara verelim diyorum çünkü bizim çoğu insanımız okumayı yazmayı sevmez daha doğrusu üşenir ama hakimlik hayaliyle yanıp tutuşur neyse demem o ki ayrı başlık, hazır yazı, farkli facebook gruplarından destek ile bu yüzde 20 olayında biraz ses getirelim.
mulkihakim tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 İdari Yargı Sınavı
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Ortalığı hep onlar karıştırıyor zaten.Bu sektörda hocalar tamamen isim yapmak için uğraşıyorlar. Herkes ortaya bir şey atıyor sonra oradan tartışma çıkıp biz kendimizi kasıyoruz ama pirim yapan onlar oluyor. Bunlara kulak asmamak gerekir. Zamanında Kemal Gözler kendine hukukcu diye adlandıran sırf para kazanayıp diye milletin cümlelerini çalan hırsızları "örnekleriyle usulsuz alıntılar" diye bir kitap hazırlayıp hepsini bir bir ifşa etti. İçlerinde ahmet nohutçuya kadar bir çok isme yer vermiş ve oldukça ilgi çekici. Ben onları okuduktan sonra bu isimleri iyicene sildim. Hatta merak eden varsa linki bağlantı olarak ekliyorum tıklayıp bakabilirsiniz. Koskoca Kemal Gözleri bile çileden çıkardılar. Adama sırf bunlar için kitap yazdırmak zorunda bıraktılar. Link
Bu arada idare için kitap bekleyenler vs var. Açıkcasi ben mahalli idarelere kanundan başladım orası daha detaylı hiç olmazsa orayı aradan çıkartırım.
-
İdari Hakimlik Sınavındaki %20 Kota Sınırına Karşı Mücadele
Arkadaşlar Merhaba,
Çoğunuzun bildiği üzere idari hakimlik sınavına 2012 yılından itibaren iktisadi ve idari bilimler veya benzeri fakültelerden mezun arkadaşlara yönelik %20 kota sınırı uygulanmaktadır. Aramızda sırf idari hakimlik sınavına yönelmiş kişiler bulunduğu gibi kpss'ye girip idari hakimliği de denemek isteyenler var. Durum böyleyken iktisadi ve idari bilimler fakültesinin girebileceği alanı genişletmek istiyoruz. Uygulanan sınırlamaları birlik olursak kaldırabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda zamanında bir çok arkadaşımız mücadele etti fakat yeterli desteği bulamadığı için olumsuz sonuçlarla karşılaştı. Bu sefer hepimiz bu konuda e devlet üzerinden yada doğrudan cimer üzerinden yazı yazı yazarak isteklerimizi bu kanallar aracılığı ile dile getirebiliriz. Hepimizin en fazla 10 dakikasını alır. Umarım iibf'nin alanını genişletebiliriz. Bu konuda bir tanede örnek yazı paylaşmak istiyorum. Buna benzer bir yazı yada üzerinde oynamalar yapılmış bir yazı gönderebilirsiniz.
Link : Örnek Yazı
-
Olay devletle kavga etmek değil. Devlet içerisinde parti yanlısı oliğarşik bir yapı kurulmaya çalışıyor. Üst mevkiler kendilerine yakın isimlerden atanacakken alt mevkiler vatandaştan oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun farkında olan insanlar bu duruma karşı çıkıyor. Bu devletle kavga etmek değil tam aksine işi alanında iyi olanlara bırakılmasını isteyen, liyakata önem verilmesini isteyen insanların mücadelesi. Iibf hem hakimlikte hem kaymakamlıkta resmen ilga edildi. Bu konular hakkımda ayrı bir başlık açıp cimeri yoğun mesaj altına tutmalıyız. Burdan tartışmakla ancak bir birimizi kırarız.
-
@economist-04692 hocam size kesinlikle katılıyorum. Ben kendi kulaklarımla sosysal hocanın tekrar dersinde dağıttığı fasikülü bunu ufak bir kitap haline getirip satsam mı diye söylediğini duydum. Yani şu piyasada kimse öğrenciyi düşünmüyor. Ahmet nohutçu, soysal(artivizyon), kutluay falan hiç birini sevmem themisi severdim oda bu hareketiyle gerçekten gözümde bunların yanına yerleşti. Hayatta sevmediğim şeydir elimde fotokopilerle, çıktılarla dolaşmak gittim o kadar para verdim adamlar diyor ki idare kısmı eski çıkmış falan ya kontrol et. çıkarttıktan sonra et ne bu hemen piyasaya sürme çabası bunlar affedilecek olay değil en azından ben kabullenemiyorum. Elden bir şey gelir mi gelmez mecbur kalıyoruz.
-
RE: İdari Hakimlik Sınavındaki %20 Kota Sınırına Karşı Mücadele
@hakim_aday_adayı bu durum benimde hiç hoşuma gitmedi hocam. Kalktı diye sevinen çok fazla insan var ama bakanlık isterse iibf den hiç alım yapmayabilir. Dershane hocalarının sözüne güveniyorlar; hani sürekli şu tarihte sınav bekliyoruz diyipte sınıf açan ama o tarihte bir türlü sınavın gelmediği hocalarına... bu iş cok muğlak kaldı hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim.
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@alicenapsayha tabi hocam. Bu arada paylaşımı yapan @Aslan-Reyiz . Allah Razı olsun. Bu da paylaştığı kitabın linki : TIKLA
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@amirim tüylerim diken diken oldu hoş geldiniz hocam. Çok mutlu oldum.
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@antimülakat, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar çalışma programı yapan var mi? Kanun kanun, şu gün şu bitecek, bugün bu bitecek şeklinde plan yapan. Diğer arkadaşlarımıza da yol gösterici olur.
Hocam ben plaka çok bağlı kalamıyorum ama şöyle bir şey yaptım. Idare hakimliğide çalıştığım için anayasa ve idareyi hep iyi tutmaya çalıştım. Unuttuğum oluyor, eksiklerim oluyor ama her gün hukukta çogu alandan test cözdüğüm için bilgileri taze tutmaya çalışıyorum. Her ne kadar önceden idarete ve anayasa başlamış olsamda mağlum değişikler oldu bunun içinde yeni kaynak yerine eski kaynaklardaki soruları düzeltiyorum, notları düzeltiyorum daha iyi oturtuyorum. Hafta sonlarımı gkgy ye ayıracam.(tarih vs). Hafta içleri alan çalışacam. Haftaya pazartesi 150.sf da insan hakları notu paylaşılmış ona bakacam. Sonraki hafya tekrar genel test çözümü yapacam.(idari hakimliğide bırakmam lazim) sonraki hafta türkiye ekonomisi. Ondan sonraki hafta komple test çözümü şeklinde yapacam. Tabi ben bu aşamada 2 ye hatta kpss yide sayarsak 3 e bölünecem. O yüzden programlarımız örtüşmeye bilir ama aklımda ki plan bu açıkcası paylaşmak istedim. Bu arada şimdiden herkesin bayramını kutlarım.
mulkihakim tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
@Mehmetemir kardeşim sen bugünü bize bayram ettirdin. Ne yanlış anlaşılması. şuan bir forum sayende mutluluk içerisinde. Allah daire başkanlıklarını göstermeyide nasip etsim ziraa sıradaki hedef bunlar olsun
-
@Mehmetemir, içinde söyledi: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
Arkadaşlar sizlerin duası sayesinde Rabbim sonsuz kez razı olsun her birinizden nasip oldu.
Sizlerin kardeşliği sayesinde kazandım ve diğer arkadaşlar da aynı şekildedir eminim. Sizler ve verdiğiniz moral, bilgi, kardeşlik olmasa idi ben bugün buralarda olmaz idim..
Sizlerin her birine bana ve diğer kardeşlerime yaptıkları dostluk ve kardeşlik için sonsuz teşekkür ederim.
Benim de görevim ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim bu çok ama çok değerli forumdaki tüm kardeşlerime her zaman olduğu gibi sahip çıkmaya devam etmektir. Ne zaman isterseniz her zaman olduğu gibi 7/24 çekinmeden yazabilirsiniz. Not olur başka konu olur her daim her zaman yanınızdayım.
(Bunları yazarken gözlerim doldu) ALLAH KARDEŞLİĞİNİZDEN DOLAYI SİZE HEM BU DÜNYADA HEM DE AHİRETTE EN GÜZEL MAKAMLAR NASİP ETSİN İNŞALLAH..
Ve şunu unutmayın ki ne zaman hepimiz kazanır isek o zaman hepimiz mutlu oluruz. Ben her zaman yaptığım gibi yine yanınızdayım değerli kardeşlerim..
Allah hepimizin yolunu açık etsin inşAllah..
Selametle...
Tekrar çok teşekkür ederim kardeşlik için..
gözlerim doluyor
Kardeşim tebrik ederim. Uzun zamandır burdayım senide görüyordum çooook sevindim. Artık hakim bey diye hitap ederiz. Şuan tek merak ettiğim kazandınız sayfasının nasıl bir şey olduğu.
-
Kazanan arkadaşları tebrik ederim. Allah gönül veren herkese nasip eylesin.
-
Bence şimdi de adli tatil beklenecek gibi. Umarım beklenmez
-
Bu hafta içi artık açıklanması gerekiyor yoksa adli tatil bu süreci epey yavaşlatır. Nedense içime pazartesi(yani 22'si) açıklanacak gibi geliyor. Umarım her şey gönlünüzce olur. Kazanan arkadaşlar mülakat sonuç ekranının görüntüsünü bizimle de paylaşsın bize de o ekranı görmek nasip olsun Herkese cümleten iyi geceler.
-
@amirim tüylerim diken diken oldu hoş geldiniz hocam. Çok mutlu oldum.
-
Arkadaşlar Türkiye Ekonomisi için test kitabı önerir misiniz? Yasin çoban var elimde de farklı bir şeyler arıyorum.
-
@dilara94 genel olarak hiç deneme yapmadım. Ama deniyeceğim. Teşekkürler
-
@suigeneris, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Tufan Samet Özdurak
Eyvallahh Senin varlığın en büyük iyilik gerisi hikaye
-
@suigeneris, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Türkiye ekonomisi yasin Çoban Çok
hocam şöyle söyleyeyim iktisattan nefret ederim. Nefret eden birisine sevdirsin yeter. farklı iki üç kaynak söyleseniz de yeter. Açıkcası yüksel bilgili hocanın kitapları var fakat 700 sayfa falan gördükçe soğuyorum. Çok güzel diyorlar ama oku derseniz de yapacak bir şey yok başlayacağız artık. Alternatif önerileriniz varsa sevinirim.