2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Kitap okuyoruz eksik var kanunlara bakıyoruz bazıları guncellenmemis bazıları dahi yarım güncellenmiş. Keşke bu sınav ekim Kasım bandinda olsaymis diye epey geçiriyorum içimden
-
@derzulya, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Dostlar idare hukukunda kitaplarda bile eksiklikler fazlalıklar var. Aramızda yağız bi delikanlının derli toplu bir notu yok mu? Bu nottan çalışırsan 41 de 41 yaparsın diyecek birisi. Biz de 41 kere maşallah diyelim
Yok mu gerçekten?
-
Aranızda 4T kaymakamlık denemelerini alan ve çözen var mı hakkında bilgi verebilecek olan?
-
Yüksel Bilgili'nin son yıllara ait güncel ekonomi verilerini fotoğraf olarak atabilecek biri var mı? Sadece o kısım lazım.
-
Nohutcunun kanunnameyi alip memnun olan var mi?
-
@bertuğ ben de alırım, çok makbule geçer.
-
Savaş yayınları Mehmet Dikkaya Anahatlarıyla T.C ekonomisini inceleyen oldu mu ? Sınav için sorularla desteklenirse yeterli olacağını düşündüm ben ama siz ne düşünürsünüz kullanan varsa.
-
@taromisaki9 1989 da kabul ediyoruz, 1990 da yürürlüğe giriyor. Kaynaklarda bu yüzden farklılık var. Sorarsa inşallah şiklara hem 89 hem de 90 seçeneğini koymaz.
-
Konuları bitirip test çözmeye başlayan var mı? Bir de tekrar işini nasıl yapıyorsunuz?
-
@aslan-reyiz adamsin üstad idare hukukunda en can alici iki konu yani eleyici sorular (tabi genel sormazlarsa) idari işlemler ve idarenin sözleşmeleri. Bu sorular etkili olabilir.
-
@circassian bence doğru ben de bir ay önce mas kitabindan calisiyorum
-
Arkadaşlar Ümit kaymak'ın kitabını alan var mı ? 2 cild olan , konu mu var acaba sadece soru mu ? Çok ikrama geçer bilen varsa
-
Arkadaşlar vali hem devletin hem hükümetin temsilcisi değil mi artık.Kafam karıştı kanunlarda hükümetin geçiyor ama il genel meclisinin başında da vali var. öyle olunca devletin de temsilicisi olmuyor mu?Biz nasıl çıkıcaz bu işin içinden.Her kaynakta başka bir şey var.
-
@nebube arkadaşlar vali hem hükümetin hem devletin ayrı ayrı her bakanlığın temsilcisidir, kaymakam ise en son çıkan c.baskanligi Kararnamesine göre aynı valiler gibi (önceden sadece hükümetini)) hemkümetin hem devletin temsilcisi oldular.
-
@nebube vali hem devleti hem cumhurbaşkanını temsil eder. Kaymakam cumhurbaşkanını temsil eder
-
@memurist hükümet ibaresinin kalkmış olması lazım?
-
@nebube, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Arkadaşlar vali hem devletin hem hükümetin temsilcisi değil mi artık.Kafam karıştı kanunlarda hükümetin geçiyor ama il genel meclisinin başında da vali var. öyle olunca devletin de temsilicisi olmuyor mu?Biz nasıl çıkıcaz bu işin içinden.Her kaynakta başka bir şey var.
@memurist @lulu
Öncelikle Kararnameye göre; Vali Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır. Kaymakam ise sadece Cumhurbaşkanının İdari yürütme Vasıtasıdır.
Yönetmeliklerinde ise Vali Devletin ve CB'nın temsilcisi ve CB'nın idari yürütme vasıtasıdır. Kaymakam ise Cumhurbaşkanının temsilcisi ve İdari yürütme vasıtasıdır. Yani kaymakam her halükarda Devleti temsil etmiyor.2.ci olarak İl genel meclisinin başında vali yoktur. İl genel Meclisinin başında meclisin kendi içinden seçtiği başkan bulunur.
-
@lulu hem devleti hem cimhurbaskanini
-
@bertuğ 5442 sayılı il idare kanunu güncel gözüküyor şuan mevzuat.org'dan bakabilirsiniz.
-
@serdaristanbullu, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Arkadaşlar Ümit kaymak'ın kitabını alan var mı ? 2 cild olan , konu mu var acaba sadece soru mu ? Çok ikrama geçer bilen varsa
2100 tane soru var açıklamalı.https://www.pelikankitabevi.com.tr/kuram-themis-kaymakamlik-calisma-kitabi-2-cilt