2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
A.g.e. idare hukuku
Sayfa 146 son paragraf :
Yukarıda kamu tüzel kişiliğinin kuruluşuna ilişkin yeni düzenleme ( yazar kamu tüzel kişiliğinin kanunla ve Cb kararnamesiyle kurulacagindan bahsediyor) aslında aynı maddenin ilk fıkrasında yer alan KANUNİ İDARE ilkesine getirilmiş bir istisnadır.Sayfa 147 üçüncü paragraf:
Kamu tüzel kişiliği, kanunla veya Cb kararnamesi yle kurulur. Olarak değişen ay 123. Maddesinin son fıkrasının yaşama fonksiyonunun genelligine ya da kanuni idare ilkesine istisna teşkil etmeyeceğine dikkat çekmek gerekir . Çünkü burada idari kurumlar olan ... diye devam ediyor .Kitap yanlislik düzeyinde kendini aşmaya devam ediyor , 1 er sayfa arayla iki zıt bilgi ,
Simdi burada savunacaklar olur , yazarin pesinden kosacaklar olur da dediklerime karsi cikarlar o sebeple aciklayayim Bu paylaşımlar neden yaptıgımı ; ben herhangi bir yerde hoca değilim , hiçbir kitap yazmadım , memuriyetten başka hiçbir kazancım yok o yüzden yanlış anlaşılmasın kitap hakkındaki eleştirilerim. Yazarin face geubuna yazmistim , bu kitapta bariz yanlislar var ivedilikle duzeltme pdf si yayinlamalari lazim diye , iletimimi kaldirdilar , sonra yazar ile arasi iyo olan birisine faceden yazdim , dediki haftasonu ders var soracagim bu işi , ama soran eden yok .
Biz bu sınavlara canımızı disimize takarak çalışıyoruz , geçemiyor gunduzumuze katıyoruz , kendimizden feragat ediyoruz , en önemlisi ailemizden feragat ediyoruz , yani çok emek veriyoruz , sırf sen para kazanacaksın diye , biz emeğinizi harcayamayiz efendi , bakın inanin işin parasına pulunu değilim , kitabı yırtıp atacağım ancak bayram vesilesi ile kargo calismiyor kitap soyleyemiyorum , sen bizim emeğimızı kullanıyorsun efendi , yapma ... zaten bir sürü şeyle uğraşıyoruz sınavı mülakatı ayrı dert , o yüzden yapma ...
evet iyi de olsa kotu de olsa yazarin bir emegi var haklisiniz , lakin EMEĞİMİZE SAYGİ GÖSTERMEYEN , EMEĞİNE SAYGİ BEKLEMESİNA.g.e sayfa 175:
Cumhurbaşkanlığı ile yapılan düzenlemeler , kanuni idare ilkesinin , yani düzenleme ve örgütlenme işlemlerinin kanuna bağlı olmasının bir istinasidir.Şimdi bu bilgi ikilemi başım hatası veya güncellemeden kaynaklı olamaz , yazar güncel olan bir durumun sonucunu farklı farklı vermiş .2 yani yazar ya yazdığını bilmiyor ya da o sonuç hakkında net bir düşüncesi yok
-
Bir de başka yazarları töhmet altında bırakmayayim bahsettigim kitap kaymakamlık kampı
-
@istihbarat_mia, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@k-k 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğünü ve 60 değilde 100 kişinin alındığınıda hesap edersek 71 in biraz daha altına iner 67-68 bandında olur benim tahmince
Hatta alımı 60 kişilik alımı değilde 240 ile 400 rakamlarını kıyaslamak daha doğru arada 160 kişi var az değil
-
geçen sene yerler kaç gün kala belli oldu ?
-
Tarihin en kolay sınavlarından biri geçen sınavdı. 40 soruda 29/29-5 dogru ile kapatmıştı.100 üzerinden hesaplarsak 72.5-75 arası dogru yapar. Yanlışlar dogruyu götürseydi netler ortalama 2-2.5 soru da ordan giderdi.
@istihbarat_mia ’nın dediği gibi 67-68 netlerle kapatır.75 netle kapatır diyen arkadaşlar bana enteresan geldi 75 net için 400.arkadaşın 80 dogru 20 yanlış yapması lazım.Bu kadar yüksek kapatabilmesi imkansız.Türkiye’de 400 kişinin 80 dogru yaptığı tek sınav Liseye Giriş sınavıdır tahminimce.
İyi çalışmalar
-
Arkadaşlar ÖSYMnin son 5 yıl yaptığı tüm sınavların sorularını bulabileceğimiz bir mecra var mı? İşte hakimlik, anayasa raportörlüğü, çeşitli kurumların uzmanlık sınavları filan sitesinde sadece KPSSyi yayınlamış bulduğum kadarıyla.
-
Arkadaşlar, şuan içinde bulunduğumuz anayasa değişikliği, 2017 yılında imzalandığı için 2017 değişikliği olarak mı, 2018 yılında yürürlüğe girdiği için 2018 değişikliği olarak mı geçiyor?
-
Sınav yerlerinin belli olmaması bir bana mı anormal geliyor yoksa fazlami kuruyorum
-
@osenebusene hocam sınavın olacağı hafta giriş yerleri açıklanır diyor klavuzda.
-
En son kurulan düzenleyici denetleyici kuruluş derse ne diyeceğiz tam olarak ?
-
@cevatcobanli444 70 net yapan işi götürür diyorsunuz yani.
-
Arkadaşlar daha önce konuşuldumu bilmiyorum , TBMM içtüzüğü guncellenmemis sanırım . Genel görüşme , meclis araştırması gibi meclisin bilgi edinme yolları için teklif verenlerde bir değişiklik var mı ?
-
@corleone 70 netle her türlü kazanılır diyorum
-
Yine Bismillah deyip çalışıyoruz ,altta paylaştığım sınav sonuçlarından bazılarına rağmen umut ediyoruz işte , nasip Allah'tan tevekkül kul'dan..
Ama elbet birgün Hakk, hakedene hakkını verecektir.https://i.hizliresim.com/vP78av.png
-
@can-mavi en çok hangisinde sevinmiştin ? ️
-
@kd6 ilk kazandığıma çok sevinmistim , sonra araya uzmanlık vs Mülakatları da girdi onları da Kazanamayınca artık sınav kazanınca sevinmeyi bıraktım
-
@can-mavi ama mülakat kaybedince haala üzülüyorum ona alışamadım bir türlü
-
@can-mavi Hocam sen bu işin piri olmuşsun. Peki tecrübene göre bu sınavlara ayrıntılı çalışmaya gerek var mı? Bu sınavlara çalaşma için kısaca bilgi verebilir misin?
-
@corleone işin açıkçası ben düz mantık çalışıyorum , ornegin kaymakamlık için alıyorum anayasa idare themis vs çalışıyorum , daha hiçbirisi için test çözmedim (çıkmış sorular haric)
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@corleone işin açıkçası ben düz mantık çalışıyorum , ornegin kaymakamlık için alıyorum anayasa idare themis vs çalışıyorum , daha hiçbirisi için test çözmedim (çıkmış sorular haric)
Hocam KAS'ı boşuna mı bitirdik biz şimdi :))