2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@circassian eyvallah usta
https://aofekampus.com/insan-haklari-ve-kamu-ozgurlukleri-2018-vize-sinavi/
Aöf insan hakları soru-cevap. Sitede daha başka derslerle ilgili sorularda mevcut.
-
Bu sene yapılan çoğu sınavın kolay olması nedeniyle sanki bu sınavda biraz kolay bir düzeyde olucağını hissediyorum.böyle düşünen var mı ?
-
65 net iş görmez mi beyler?
-
@bf24 bu usul değişti bireysel başvuru da getirildi be Türkiye bu ek ihtiyari protokole 26 mart 2018 de taraf oldu. Çocuk haklarıyla alakalı artık devlet başvurusu yanında bireysel başvuru da getirildi denetim usulüne. Lütfen net bilgi olmadan paylaşmayalım bilgilerimizi
-
Arkadaşlar KAS soru bankası Türkiye’nin idari yapısı kısmında 231 ve 281 sorular çelişki gösteriyor. Anayasa Mahkemesi nezdinde açılacak iptal davası hazırlıklarını yapmak idari işler başkanlığının mı hukuk ve mevzuat genel müdürlüğünün mü görevi ?
-
@aslan-reyiz b olduğundan emin misiniz ?
Direk komitenin icerigini atıyorum
“Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklara İlişkin Uluslararası Sözleşmeye Ek İhtiyari Protokol’ü onaylayan devletler, Komite’nin bireysel başvuruları kabul etme ve inceleme yetkisini tanımaktadırlar. Ayrıca, İhtiyari Protokol kapsamında Komite, telafisi olanaksız zararları önlemek üzere, istisnai şartlarda gerekli olabilecek geçici önlemlerin alınmasını talep edebilir. Devletlerarası başvurular açısından ise, Protokol’e taraf olmak yetmemekte, ayrıca bir tanıma beyanıyla Komite’nin devletlerarası başvuruları kabul etme ve değerlendirme yetkisinin tanınması gerekmektedir. Son olarak, soruşturma usulü de İhtiyari Protokol’de düzenlenmiştir. Soruşturma usulünün işlerlik kazanması için de İhtiyari Protokol’e taraf olmak yetmemekte, ayrıca bir tanıma beyanı gerekmektedir.2014 yılı itibariyle Türkiye, İhtiyari Protokol’ü onaylamamıştır ve bu nedenle, Türkiye açısından Komite’ye bireysel ve devletlerarası başvurularda bulunmak ve soruşturma usulünü işletmek mümkün değildir. “
-
@hkubradgn, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Arkadaşlar KAS soru bankası Türkiye’nin idari yapısı kısmında 231 ve 281 sorular çelişki gösteriyor. Anayasa Mahkemesi nezdinde açılacak iptal davası hazırlıklarını yapmak idari işler başkanlığının mı hukuk ve mevzuat genel müdürlüğünün mü görevi ?
1 Sayılı CBK 7. madde; ,
b) Kanunların, TBMM İçtüzüğünün tümünün veya belirli hükümlerinin Anayasaya şekil
ve esas bakımından aykırı olmaları durumunda, bunlarla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi nezdinde
açılacak iptal davası hazırlıklarını yapmak, -
@bertuğ tamam kim yapacak
-
@tyr61, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@bertuğ tamam kim yapacak
Kararnameyi açın arada hocam, hazır cevap beklemeyin. Ben yine de söyleyeyim Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü. :))
-
birbine bağlı birimlerin görevleri amirinin de aslında görevidir, ikisini de şıklara koymak kitabın en büyük hatası oldu., ikisini de doğru kabul etmek zorundadır...
-
Sınava on gün kalmış. Ne ara bitirdik 2.5 ay süreyi?
-
@hkubradgn hukuk ve mevzuat genel müdürlüğü ztn idari işler başkanlığına bağlı hocam alt birimi. o nedenle karışıklık yaşadınız, ikisi mantıken aynı soru şıkları farklı vermiş sadece. şıklarda hangisi varsa onu işaretleyebilirsiniz.
-
Dostlar elinde güncel idari teşkilat notu olan var mı ya da değişiklikler notu ?
-
Ahmet nohutçu - Kanunname . bölümle ilgili çıkmış sorular var konu sonlarında 50 tane felan. o soruların cevaplarını bulamıyorum kitapta. Cevaplarını koymamazlık yapmamıslardır di mi ? unutma felan olmamıstır yani. bu soruların cevapları kitabın biryerlerinde vardır herhalde... bulan var mı ?
-
tamam buldum. idari yargı kitabının en sonunda hepsini toplu olarak koymuşlar. ne saçma
-
@morand evet 2. Kitabın sonuna koymuşlar , sadece ilk kitabı alan diğerini almayan filan olur maazallah
-
Arkadaşlar Kas’ı bitirdim bugün itibariyle.kalan sürede Themis’i de alıp çözmek niyetim var. Çözen varsa tavsiye eder mi? Soruları nasıl?
-
@ceterisparibusss https:// www. kuramkitap. com /u/kuramkitap/wysiwyg/idare_hukuku_2018.pdf
İdaresini yayınladılar
-
@aday-adayı bilgim var da diğer dersler için.
-
@ceterisparibusss, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Arkadaşlar Kas’ı bitirdim bugün itibariyle.kalan sürede Themis’i de alıp çözmek niyetim var. Çözen varsa tavsiye eder mi? Soruları nasıl?
Diğer derslere ne kadar zaman ayırıyorsunuz hocam?