2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@aday engelli.
-
arkadaşlar idari yargı dahil mi sınava ..idare hukuku içinde yer alabilir mi
-
@bertuğ ahmet noutcnun kitabinda yüzde 4yaziyor değişen bi durum olmus olabilirmi
-
@çölkaplanı tamm engelli
-
@davidricardo çok teşekkür ederim hocam
-
@aday, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@bertuğ ahmet noutcnun kitabinda yüzde 4yaziyor değişen bi durum olmus olabilirmi
Evet onu ben de anlamamıştım, açtım kanuna baktım %3 yazıyor. Ne yapmaya çalıştıklarını anlayamıyorum bu hocaların, yorum yapmıyorum bu yüzden.
-
Özel sektörde %3 kamuda %4
-
Arkadaşlar Anayasa Değişikliğini CB geri gönderirse en az kaç oy ile kabul edilmesi gerek 3/5 mi 2/3 mü kaynaklarda farklı şeyler yazıyor..
-
@enki 3/5
-
@cengiz nohutçudan başka bir yerde gördün mü bu bilgiyi kardeşim ?
-
@can-mavi Hocam Kemal Gözler güçleştirici vetodan bahsetmiş de anayasa değişikliğinde..3/5 ile kabul edilen anayasa geri gönderilirse 2/3 demiş..Anayasada da söyle birşey yazıyor
Cumhurbaşkanı Anayasa değişikliklerine ilişkin kanunları, bir daha görüşülmek üzere Türkiye Büyük Millet
Meclisine geri gönderebilir. Meclis, geri gönderilen Kanunu, üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu ile aynen kabul ederse Cumhurbaşkanı bu Kanunu halkoyuna sunabilir.Devamındada başka birşeyden bahsetmemiş pek.Akılm karıştı vallahi.
-
@can-mavi doğrudan 4857 sayılı iş kanununa baktım madde 30
-
Kemal Hoca bunu 2000li yıllarda yazmış..O zamandan bu zamana değişiklik mi oldu acaba..Kemal Gözler hata yapmaz çünkü.
Eğer anayasa değişikliği, Meclis üye tamsayısının beşte üçü ve daha fazla, ama üçte ikisinden daha az bir oyla kabul edilmiş ise, Cumhurbaşkanının geri gönderme yetkisi “güçleştirici veto” niteliğindedir. Çünkü, bu çoğunluk ile kabul edilmiş bir anayasa değişikliği kanununu Cumhurbaşkanı geri gönderirse, Meclisin söz konusu kanunu tekrar kabul edebilmesi için daha yüksek oranda (üçte iki) bir oy çoğunluğu gerekmektedir. Geri gönderilen kanunu Meclis üye tamsayısının üçte iki çoğunluğuyla kabul edemez ise, anayasa değişikliği reddedilmiş olur[33]. Görüldüğü gibi, anayasa değişikliği lehine Mecliste üçte iki gibi yüksek oranda bir çoğunluk yoksa, Cumhurbaşkanı anayasa değişikliğini engelleyebilmektedir. Bu Cumhurbaşkanına verilmiş çok önemli bir yetkidir.
Eğer anayasa değişikliği kanunu, Meclis tarafından üye tamsayısının üçte ikisi ile kabul edilmiş ise, Cumhurbaşkanının geri gönderme yetkisi sadece “geciktirici veto” niteliğindedir. Çünkü, bu takdirde, Meclisin kendisine iade edilen anayasa değişikliği kanununu aynen kabul etmesi için daha yüksek oranda bir çoğunluk gerekmemektedir[34]. Türkiye Büyük Millet Meclisi böyle bir durumda ilgili kanunu üçte iki çoğunluğu ile aynen kabul edebilmektedir.
-
@enki dostum en az 3/5 ile geri gelmesi lazım , normalde Cb sistemiyle geciktirici vetodan güçleşdirici vetodan geçiş oldu ancak haala 2 kanun için geciktirici veto geçerli , bunlar da ay değişikliği hakkında kanun ve af kanunu
-
@can-mavi Sanırım not eski hocam dediğiniz gibi galiba...Peki 2/3 ile kabul edilen anayasa değişikliğini cb geri gönderirse 3/5 ile kabul edilebilir mi ?
-
@enki evet edebilir qma bu sefer halkoylaması zorunlu hale gelir
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@enki evet edebilir qma bu sefer halkoylaması zorunlu hale gelir
CB geri göndermese de 3/5 ile kabul edilen değişikliği halkoyuna sunmak zorunlu değil mi?
-
Yap-İşlet-Devrette Ekonomi politikaları kurulundan idarenin izin aldığı konuşulmuştu görevlerinde yazmıyor nerden biliyorsunuz acaba merak ettimde
-
themiste TCDD yi İDT olarak almış , KİK değil mi artık ?
-
Ösym bence elinden geldiği kadar değişiklikten kaçacak sayıştayda olduğu gibi herkesin bildiği değişikliklerden soracak. Dün mesela nükleer düzenleme kurumunu tekrardan 5018e eklediler. Ne yaptıkları belli değil