2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@rorschach159, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Ösym bence elinden geldiği kadar değişiklikten kaçacak sayıştayda olduğu gibi herkesin bildiği değişikliklerden soracak. Dün mesela nükleer düzenleme kurumunu tekrardan 5018e eklediler. Ne yaptıkları belli değil
YTD (YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR) KİMSENİN VEBALİNE GİRMEK İSTEMİYORUM SADECE ŞAHSİ DÜŞÜNCEMDİR. SİZ ÇIKACAK GİBİ ÇALIŞIN
-
@bertuğ, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@enki evet edebilir qma bu sefer halkoylaması zorunlu hale gelir
CB geri göndermese de 3/5 ile kabul edilen değişikliği halkoyuna sunmak zorunlu değil mi?
Evet zorunlu , arkadaşın sorduğu soruda halk oylaması açısından durum ihtiyariden zorunlu hale geliyor ...Örneğin
Tbmm nin 2/3 ten fazla bir oranla Cb ye gonderdigi ay değişikliği hk kanunu Cb ya geri gönderecek ya ihtiyari halkoylamasına sunacak ya da yayınlayacak , weger geri göndermeyi seçerse ve tbmm bu sefer 3/5 ten büyük ancak 2/3 ten küçük bir oranla kabul ederse zorunlu olarak halk oylamasına gondermek zorunda başka bir şey yapamaz , eğer tbmm 2/3 ten fazla bir sayı ile gönderirse ihtiyari halk oylaması söz konusu ve yayınlama hakkı da var .. Bu bahsettiklerim tbmm ye geri gönderilen ay değişikliği hk kanun için ... -
@bertuğ, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@enki evet edebilir qma bu sefer halkoylaması zorunlu hale gelir
CB geri göndermese de 3/5 ile kabul edilen değişikliği halkoyuna sunmak zorunlu değil mi?
Evet zorunlu , arkadaşın sorduğu soruda halk oylaması açısından durum ihtiyariden zorunlu hale geliyor ...Örneğin
Tbmm nin 2/3 ten fazla bir oranla Cb ye gonderdigi ay değişikliği hk kanunu Cb ya geri gönderecek ya ihtiyari halkoylamasına sunacak ya da yayınlayacak , weger geri göndermeyi seçerse ve tbmm bu sefer 3/5 ten büyük ancak 2/3 ten küçük bir oranla kabul ederse zorunlu olarak halk oylamasına gondermek zorunda başka bir şey yapamaz , eğer tbmm 2/3 ten fazla bir sayı ile gönderirse ihtiyari halk oylaması söz konusu ve yayınlama hakkı da var .. Bu bahsettiklerim tbmm ye geri gönderilen ay değişikliği hk kanun için ...Tamamdır hocam, bu açıklayıcı oldu. Teşekkürler.
-
Anayasa değişikliği için 3/5 (360 oy) veya 2/3 (400 oy) oy alınarak meclisten geçer. 3/5 oyu alıp 2/3 alamazsa (yani 360 ile 399 arası oy alırsa) cumhurbaşkanına sunuluyor. Bu durumda Cumhurbaşkanı ya (zorunlu) halkoyuna sunar ya da geri gönderir, (ONAY YOK).
Anayasa değişikliği (ONAY) için 2/3 (400 oy) alması gerekiyor.
Eğer ki, 2/3 (400 oy) ve üzeri alırsa o zaman Cumhurbaşkanı ONAY , halkoyu (ihtiyari) ve Geri gönderebiliyor.
Geri gönderme işleminde ise Cumhurbaşkanı geri gönderdiğinde Meclis AYNEN KABUL ederse Cumhurbaşkanı 3/5 oy için halkoyuna sunar. 2/3 için ya halkoyu ya da Onay verir. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, eğer ki yanlış biliyorsam da düzeltirseniz çok mutlu olurum. -
@iibfli_keynes Tcdd ikiye ayrıldı Tcdd aş (idt) ve tcdd altyapi(kik)
-
@rorschach159, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Cumhurbaşkanı özel kalem müdürüne aynı zamanda ........... denir?
aynı soruyu iki gün önce ben sormustum kaçırmıssınız herhalde sınavda çıksa yanlış yapan çok olur bence okumasam benim hiç aklıma gelmeyen bir şık olurdu. hatta direk kafadan elerdim
-
@hll büyükelçi mi bunun cevabı ?
-
@kocer evet büyükelçi. kasda bir soruda denk gelmişti saşırdım baya.
-
Sevgili Nohutçu hocamızın 2018 modeli kitabında Valinin kesinleşen meclis kararlarına karşı 60 gün içinde dava açabileceğini yazıyor themis ise böyle bişey yok 7 gün sonra süreç tamamlanır yazıyor. Hoca teamüllere dayandırıyor themis kanuna. Ne olacak şimdi?
-
@rorschach159 Valinin belediye meclisi kararlarına karşı yargıya başvurma yetkisi yok hocam genel süre 60 gün bazı kaynaklar belirtmiyor.
Kanunda da bu şekilde belirtiliyor.
Meclis kararlarının kesinleşmesi
Madde 15- İl genel meclisi tarafından alınan kararların tam metni, en geç beş gün içinde valiye gönderilir. Vali,
hukuka aykırı gördüğü kararları, yedi gün içinde gerekçesini de belirterek yeniden görüşülmek üzere il genel meclisine iade
edebilir. Valiye gönderilmeyen meclis kararları yürürlüğe girmez.
Yeniden görüşülmesi istenilmeyen kararlar (…)(1) kesinleşir. (1)
(İptal üçüncü fıkra: Anayasa Mahkemesinin 18/1/2007 tarihli ve E.:2005/32, K.:2007/3 sayılı Kararı ile.)
Kesinleşen il genel meclisi karar özetleri toplantıyı izleyen en geç yedi gün içinde çeşitli yollarla halka duyurulur. -
@paretooptimal olay burda bitiyor ama hoca inatla her kaynakta vali 60 gün içinde iptal davası açabilir diyor. Sınavda çıksa adama güvenen binlerce insan yamulacak
-
Kanunda ne yazıyorsa onu baz alın sorunun başında 5302 sayılı il özel idaresi kanununa göre diye ifade olacak
-
Arkadaşlar merhaba.
Uçağa bineceğim için kitap yanımda yok ancak bir sorum olacak.
Arkadaşım bütçe fazlası sadece 1946'da oldu dedi.Ancak 1946 yılı dışında sanki 1970'li yıllarda 1973 civari gibi o zaman da bütçe fazlası verdik gibi bir tarih hatırlıyorum.
Bilen varsa doğrusunu söyleyebilir mi ?
-
@orion bütçe fazlası en son 1946 yılında verilmiştir . Geçen seneki kaymakamlık sorusu
-
@can-mavi hocam siz geçenlerde %30 lık birşeyden bahsettiniz ahmet nohutçunun kitabıyla ilgili hatalı olduğunu sözyşemiştiniz neydi o konu kaç gündür sorucam unutuyorum. Soru ne ile ilgili ve %30 değilse oran kaç
-
@can-mavi teşekkür ederim yanlış aklımda kalmış öyleyse.1970 1980'li yıllarda fazla verdiğimiz olumlu bir şey var mıydı peki ?
-
@kuzeyinkızı ihaleler ile alakalı diye yazı görmüştüm teminatlarla alakalı diye hatası var diye forumda okumuştum yanlış hatırlamıyorsam birkaç sayfa geride
-
@orion bütçe fazlası en son 1946 yılında verilmiştir . Geçen seneki kaymakamlık sorusu
Son sinavda dis ticaret fazlasi verilen son yili soruyordu benim hatirladigim kadariyla
-
@kuzeyinkızı dik e göre geçici teminat bedelini yanlış yazmış , 3 sene öncede bu kitapta yanlış yazmıştı ve birçok kişi yanlış yapmıştı görüyoruz ki agustos 2018 başım kitapta haala aynı yer aynı şekilde yanlış , doğrusu yüzde 3
-
@can-mavi kik icin %6 miydi geçici teminat ?