2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@bertuğ bence D. III agir degil de normal yetki tecavuzu gibi..
-
@barocan, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Soruyu herhangi bir kitaptan almadım arkadaşlar yalnız I ve II yokluk ancak ben III. şıktan emin değilim burada idareye tamamen yabancı birisinin tesis ettiği bir işlem olarak değerlendirme yaparsak ortada yetki gaspı olur ve yaptırımı da yokluk olur. Dolayısıyla cevap E olur ancak büro personeli idari hiyerarşiye dahil edilirse arkadaşın dediği gibi sadece yetki tecavüzü olur bunun da yaptırımı yokluk değil iptal edilme olur. Yanlış mı düşünüyorum?
Tamamen benim gibi düşünüyorsun fakat ben doğru mu düşünüyorum emin değilim :)) 3. deki personel eğer memursa doğru yoldayız bana göre.
-
III nolu işlemi ağır ve bariz yetki tecavüzü mü sadece yetki tecavüzü olarak mı ele alacağız? Eğer I nolu işlemdeki gibi ağır ve bariz yetki tecavüzü yoksa (soruda büro personeli ve kaymakam aynı hiyerarşik kurumda bulunduklarından) bu işlem yoklukla malul olmaz, yapılan işlem iptal edilir diye düşünüyorum.
Bu arada soruyu kendim hazırladım.Analiz ve tartışma yapılması amacıyla burada paylaşmak istedim
-
Genelde idari işlemlerdeki sakatlıklar ösym’nin Sıklıkla sorduğu soru tipleridir. Sınavdan önce iyice bakmalıyız bence. Nitekim son KPSS sınavında da hukuk bölümünde bu konudan soru sordular arkadaşlar
-
İdare hukuku icin guncellemeleri olan varmi arkadaslar kitap almaktan biktim..Kitabi guncelliyim bari.
-
Türkiye İnsan Hakları Eşirlik Kurumu'nun teklifi üzerine hangisinin kararıyla kuruma bağlı bürolar kurulabilir?
A) TİHEK başkanı
B) Adalet Bakanı
C) Cumhurbaşkanı idari işler başkanı
D) TBMM insan hakları inceleme komisyonu başkanı
E) Cumhurbaşkanı -
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Türkiye İnsan Hakları Eşirlik Kurumu'nun teklifi üzerine hangisinin kararıyla kuruma bağlı bürolar kurulabilir?
A) TİHEK başkanı
B) Adalet Bakanı
E) CumhurbaşkanıAtıyorum ''A''
-
@aslan-reyiz Cumhurbaşkanı
-
Son iki sınavda da idari işlem konusundan sordular yine soracaklarindan eminim.Bana göre sınavdan önce halledilmesi gereken konulardandır.
-
@aslan-reyiz E-)Cumhurbaşkanı
-
-
Bencede cumhurbaşkanı
-
Şu ihale konusuna irrite oluyorum.
-
son günler ve neye baksam, ne okusam, neye çalışsam acaba delirmelerini yaşayan bir ben değilimdir dimi ne stresli bir süreçmiş
-
@hkubradgn, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
son günler ve neye baksam, ne okusam, neye çalışsam acaba delirmelerini yaşayan bir ben değilimdir dimi ne stresli bir süreçmiş
Sabah kalkıyorum hocam, masa boş bir şekilde. Akşam bir yığın kitap oluyor. Neyi ne ara çalışıyorum, neye bakıyorum bende anlamıyorum. Yalnız değilsin yani :))
-
@bertuğ işin kötü kısmı sürekli eksik hissediyor olmak sabahtan akşama kadar masanın başındayım ama hala eksik
-
@hkubradgn, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@bertuğ işin kötü kısmı sürekli eksik hissediyor olmak sabahtan akşama kadar masanın başındayım ama hala eksik
Aynen öyle hocam, ben eksik hissettiğim için konuları tekrara aldım şuan 3 gün içinde tekrarı bitirip. Çözdüğüm testlerdeki yanlışları da gözden geçirip bitireceğim işi. Gerisini Allah bilir deyip geçeceğiz.
-
@bertuğ, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
A) TİHEK başkanı
B) Adalet Bakanı
E) CumhurbaşkanıAtıyorum ''A''
CEVAP E
-
@illidan, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@bertuğ bence D. III agir degil de normal yetki tecavuzu gibi..
Türkçeyi seviyorum ya
-
Kutluay'ın denemeleri fantastik sorularla dolu, adam bir buçuk sayfalık soru sormuş. Çözdükçe delirme garantisi veriyorum.