2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@aysecelik idare hukuku kanunlar ve cb kararnamelerinden çalıştım kendi adıma iyuk da çalıştım kitap olarak almadım eski temel vardı onu güncelledim kendimce.
-
@corleone işsizlikten bir soru var işsizlik türlerine hesaplanmasına vs bakın muhakkak es geçmezler orayı
-
@bf24, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@can-mavi senin taban net tahminin nedir hocam? Hatta konu dağılımına göre en az yapılması gereken net sıralaması yaparsan çok sevinirim, fikir bazında iyi olur
Dostum sınavın herzamanki test kaymakamlık hakimlik sınavı gibi olacağını düşünürsek 70 net civarı olabileceğini düşünüyorum , bu da standart sapma ile 78 - 82 puan civarı olur , tabi sınava girdikten sonra daha gerçekçi tahminlerden bulunabiliriz , konu dağılımı olarak da ilandan anladigim kadarıyla ya da bulamadım bilmiyorum katsayı farkı yok gibi , bu da her sorunun ham puanı aynı demek oluyor , bu sebeple insan hakları ve tr ekonomisi standart sapma eklendiğinde daha fazla puan getirebilecegini düşünüyorum
-
@aysecelik, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Arkadaşlar iyi akşamlar sınava az zaman kaldı biliyorum ama idare hukukuna nereden çalışıyorsunuz? Metin kaya idare hukuku nasıl aranızda hiç kullanan var mı?
Merhaba,
bahsettiğiniz kitabı ben halen kullanıyorum ve fazla memnun kalamadım. Zamanı kısıtlı olanlar veya çalışmaya geç başlayanlar için yararlanılabilecek bir kaynak ancak detay isteyen sınavlarda konulara belirli bir hakimiyet kazanabilmek için başvurulması gerekir. Ancak şu konuda da haklarını teslim etmek istiyorum, kitapta genel itibariyle herhangi bir hata tespit edemedim. Bu açıdan güvenilir görünmekte. -
Sınav haftası nasıl bir yol izliyorsunuz? Konu tekrarı mı? Test mi? Deneme mi? Yeni mezun bir kardeşiniz olarak büyüklerimden tavsiyelerini bekliyorum mümkünse.
-
@aysecelik hocam metin kaya'nın kitabı iyi kitap. hata olarak gördüğüm sgk'yı sayıştay denetleyemez diyor kitapta. 21 temmuzda sayıştay internet. sayfasından açıklama yaptı sgk sayıştay denetiminde diye. bir de trt'yi ilgili kuruluş olarak göstermiş kitapta, ilişkili kuruluş olacak. benim gördüğüm yanlışlar bunlar.
-
@FC-Real-GDP @atlas07 kitapta tablo filan var mı? Birde metin kayanın alternatifi olarak ne önerirsiniz?
-
Yahu idare hukuku çıkmış soru nereden bulup çözeceğiz? Nohutçu koymamış altın seriye , Tensibin bu sene başı çıkanları çözsek randıman alır mıyız?
-
@aysecelik, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@FC-Real-GDP @atlas07 kitapta tablo filan var mı? Birde metin kayanın alternatifi olarak ne önerirsiniz?
Daha önce Themis kullandıysanız mesela bilirsiniz, kitapta bolca tablolar var. Özellikle teşkilat kısmında. Eğer öyle bişi diyorsanız metin kayada pek o şekilde karşılaştırmalı tablolar yok. Tablo var elbet ama bi Themis gibi değil. Onun dışında da piyasada pek alternatif konu anlatım olarak kamp ve metin kaya dışında yok. Hazırlayan yayınlar takip ettiğim kadarıyla genelde soru bankası çıkardılar.
-
@aysecelik hocam kitapta tablo var, görsel olarak iyi kitap. başka kitap öneremeyeceğim. pek bilgim yok diğer kitaplar hakkında. zaten güncel kaynak yeterince yok. nohutçu'dan uzak durun önerim bu.
-
Bakanlıkların en üst düzey yöneticisi kimdir?
-
Kaymakamlık 1.Yiğit Yılmaz'ın net doğru tahmini (ysk ve kaimi makam kitaplarının yazarı)
09 Eylül 2018 (Tahmin) Sınav orta düzey olursa
Soru sayısı: 100
Taban doğru sayısı: 75-80
Taban net: 70-75 (73!) -
I) Adalet Bakanının Dışişleri Bakanlığı meslek memuruna uyarı cezası vermesi
II) Cumhurbaşkanının göreviyle ilgili bir suç işleyen Mit Başkanı hakkında doğrudan soruşturma yürütmesi
III) A ilçesi kaymakamlığında çalışan büro personeli B nin ilçedeki özel iş yerleri ile ortaokulları teftiş etmesi
Yukarıdaki idari işlem ve eylemlerden hangileri yaptırım olarak yoklukla maluldür?
A) Yalnız II B)I ve III C) II ve III D) I ve II E) I,II ve III
-
@barocan C ıı ve ııı
-
@barocan, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
I) Adalet Bakanının Dışişleri Bakanlığı meslek memuruna uyarı cezası vermesi
II) Cumhurbaşkanının göreviyle ilgili bir suç işleyen Mit Başkanı hakkında doğrudan soruşturma yürütmesi
III) A ilçesi kaymakamlığında çalışan büro personeli B nin ilçedeki özel iş yerleri ile ortaokulları teftiş etmesi
Yukarıdaki idari işlem ve eylemlerden hangileri yaptırım olarak yoklukla maluldür?
A) Yalnız II B)I ve III C) II ve III D) I ve II E) I,II ve III
- Ağır yetki tecavüzü; yok hükmünde
- Hiyerarşisindeki memuruna doğrudan soruşturma açmış dolayısı ile yargının yerine geçmiş olduğundan yok hükmünde.(Kararsızım)
- Personel Aynı hiyerarşiye mensup olduğundan yetki tecavüzüdür. Yok hükmünde olmaması gerekir.
Şıklarda yalnız 1 olsaydı onu işaretlerdim. 1 ve2 yani ''D'' diyorum. Cevap ne ?
-
@bertuğ 1 ve 3 ü ağır ve bariz yetki tecavüzü olarak değerlendirirsek E şıkkı olması lazım 2 fonksiyon gaspı kesin yokluk.
-
@pirinçkimirinçki 3. durum, İdare ile bağlantılı kişi olduğu için yetki tecavüzü diye yorumladım. Yok hükmünde değil bana göre.
-
@barocan A şıkkı yalnız 2 mi?
-
arkadaslar yasin coban in konu anlatimli kitabinin arkasindaki sorulari gecmis sinavlarla kiyaslarsaniz nasil buluyorsunuz? sadece bu kitabi cozebildim, 10 sorudan 7-8 ini yapabiliyorum, fakat ders derin oldugundan ne seviyedeyim cozemiyorum.
-
Soruyu herhangi bir kitaptan almadım arkadaşlar yalnız I ve II yokluk ancak ben III. şıktan emin değilim burada idareye tamamen yabancı birisinin tesis ettiği bir işlem olarak değerlendirme yaparsak ortada yetki gaspı olur ve yaptırımı da yokluk olur. Dolayısıyla cevap E olur ancak büro personeli idari hiyerarşiye dahil edilirse arkadaşın dediği gibi sadece yetki tecavüzü olur bunun da yaptırımı yokluk değil iptal edilme olur. Yanlış mı düşünüyorum?