2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@cevatcobanli444 kaçıncı olmuştunuz öğrenebilir miyim mümkünse ?
-
-
SORU 1 : 2012-2018 yılları arasında anayasa mahkemesin bireysel başvurunun en çok yapıldığı yıl hangisidir?
A) 2013 B) 2014 C) 2015 D ) 2016 E) 2017
SORU 2 : 2012-2018 yılları arasında anayasa mahkemesine en çok bireysel başvuru yapılan temel hak hangisidir?
A) Mülkiyet hakkı B) Eğitim hakkı C) Adil yargılanma hakkı
D) Ayrımcılık yasağı E) İfade özgürlüğü -
@can-mavi hocam iyi bi taktik ben de öyle yapıyorum.
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
SORU 1 : 2012-2018 yılları arasında anayasa mahkemesin bireysel başvurunun en çok yapıldığı yıl hangisidir?
SORU 2 : 2012-2018 yılları arasında anayasa mahkemesine en çok bireysel başvuru yapılan temel hak hangisidir?
D) Ayrımcılık yasağı E) İfade özgürlüğüC veya E arasında kaldım
-
Acaba sınav giriş yerleri ne zaman belli olur ?
-
@bertuğ yok dostum inan boşuna değildir , ama ben soru yerine kanun çalışmayı kendim icin daha iyi buluyorum, yoksa iyi yapmışsın (tabi kas da kaymakamlık kampı gibi değilse )
-
@barocan ptesi veya en geç salı
-
-
@can-mavi çalışma konusunda aynı benim kafadansın diyecektim gelmemiş yazdığım kardeş
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@barocan ptesi veya en geç salı
Teşekkürler
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@bertuğ yok dostum inan boşuna değildir , ama ben soru yerine kanun çalışmayı kendim icin daha iyi buluyorum, yoksa iyi yapmışsın (tabi kas da kaymakamlık kampı gibi değilse )
Var birkaç yanlış fakat katlanıyoruz artık. İlk defa idare hukuku ve anayasa çalıştım hayatımda. Temel zorladı beni baya, böyle olunca da test çözmek pekiştirmek açısından yararlı oluyor. Fakat fazla çözünce konu bütünlüğü kayboluyor gibi hissediyorum.
-
@aslan-reyiz adil yargılanma? 2017? Tamamen tahmini :))
-
Özgün soru bankasından soru çözmek kafa karıştırmaktan başka bir şeye yaramıyor bana.
-
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
D) Ayrımcılık yasağı E) İfade özgürlüğü- D 2 ) C
-
Bu forumda ilk tanıdığım @can-mavi abidir , abi dememin nedeni yaşça büyük ve üstad olmasından dolayıdır onu dinleyin gençler her cümlesi çok önemlidir
-
@idealistbiri Estağfurullah kardeşim , mahçup ettin beni ne yalan söyleyeyim , elimizden geldiği kadar ne biliyorsak paylaşıp yardım etmeye yardım almaya çalışıyoruz , düşüncelerin için teşekkür ederim
-
sevgili @can-mavi kardeşim.
sınav açık uçludan teste döndü.
senin,soruların zorluğu kolaylığı ayrıntı vb ile ilgili görüşün nedir acaba.
nasıl gelecek sorular sence? -
@k-k kardeşim bence insan hakları ve tr ekonomisi zorlayacak , ama anayasa idarede orta düzeyinde biraz üstü olacak (hakimlik vs gibi) , soruları bilecegiz ama şıklar arasında tereddute düşeceğiz , bence yarısı orta -kolay sorulardan oluşacak diğer yarısı ise orta seviyeden üstte sorulardan oluşacak
-
Yargı denemesinde bir soru var yüce divanla ilgili hangisi yanlıştır diyor.
C) yüce divanda savcılık görevini yalnız Yargıtay cumhuriyet başsavcısı yapar.
D) Yüce divan kararlarına karşı yeniden inceleme başvurusu yapılabilir
Kitapta cevap c yanlış verilmiş zira savcılık görevini başsavcı yüce divan yargısında yardımcısına devredebiliyor. Peki d şıkkı neden yanlış değil? Benim bildiğim yüce divan kararları kesin ve yeniden inceleme yahut itiraza konu değildir. Acaba yine bir kitap hatası ile mi karşı ka şıyayım?