2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
30lkare-15 küp 1.türevi Al
60L-30 kare
soru MPL maksimum olduğu noktada L nin kaç olacağıydi.O yüzden 1.turevini alman gerek.
60L-30lkare MPL de siklarda verilen değerleri girdiğinizde en yüksek MPL L nin 1 olduğu noktada oluyor.
60.1-30.1=30 L=1
60.2-30.2kare=0 L=2 L ye 1 den fazla verecegin her değer MPL yi azaltır.O yüzden sorunun doğru cevabı L=1 arkadaşlar -
Benim aklına takılan şu; yarın soruların açıklanacağının kaynağı nedir
-
@forumders Aynen benim çözdüğüm soruda da çözüm kısmında aşar vergisinin kaldırılması kararının bu kongrede alındığını belirtiyor. Kitap önümde yayınevi ismi vermeyeyim️
-
@g-uzmanı hocam büküm noktasını soruyor yani ? Büküm ise 2. Türev alınır.
-
@genclerbirlikli MPL'nin maksimum olduğu noktada L kaçtır.Soru bu.
-
@g-uzmanı cevap 2 olacakmış. Çok basit bir hata yapıp 1 yaptım sınavda hele tek sorunun bile önemli olduğu böyle sınavlarda nasıl yapılır bu hata anlamıyorum
-
@barocan Neye göre 2 aciklarmisiniz
-
- türev alın sonra kalan ifadeyi her iki tarafı da L ye bölüp sıfıra eşitleyin oradan L yi 2 bulursunuz.
-
@forumders hocam birinci iktisat kongresi mi kesin cevap ben onu işaretledim yanlış saymıştım o halde 4/4 oluyor milletin yanlışları artmaya başlar benim doğrularım artmaya başladı tuhaf duygular içindeyim
-
@g-uzmanı ben 1 yaptım sınavda türev alınca sonucu 1 çıkardım ama bazı arkadaşlar cevap 2 diyor kafam karıştı soru toplam verimi soruyordu galiba yanlış hatırlamıyorsam
-
@g-uzmanı MPL demek Emeğin marjinal ürünü demek 1.türev ile bulunur.
Soruda MPL maksimum olduğunda ne kadar emek kullanılır diyor? Soru bu şekilde değilmi farklı mı yani. -
@g-uzmanı soruda direk mpl'nin maksimum olduğu noktayı mı soruyordu. Ben üretim düzeyini en fazla olduğu nokta diye hatırlıyorum.
-
@g-uzmanı Soruyu tam hatırlasam keşke ama 1 bulduğumdan Eminim sınavda
-
@ugur1144 Ben üretim filan hatırlamıyorum ama MPL kesin vardı.
-
@g-uzmanı soru buysa TPL nin büküm noktası sorulur, 2. Türev istenir
-
Hayırlısı artık sorular yayınlanınca doğru ve yanlışları göreceğiz.
-
@genclerbirlikli Yani soruyu yanlış mı anladım yanlış mı yorumladım bilmiyorum ama ben 1 yaptım artık yarın açıklandığında anlarız.
-
@genclerbirlikli Ama ben teknik açıdan yanlış çözdüğümü düşünüyorum soruyu sizin de izahınız makul geldi bana dediğim gibi hayırlısı artık.
-
@g-uzmanı yarın aciklanacaginin kaynağı ne hocam
-
@g-uzmanı 2 türev aldım 1 çıktı