2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@abdulaziz orta yüksek hocam
-
@abdulaziz orta yüksek olması lazım.
-
İnsan Hakları ile TR Ekonomisi yıktı beni.
-
@street-spirit hangi sayfa kardeşim. Nerede paylaşılıyor.
-
Gelecek sene sınava girecek olanlardan kamuda 5 yıl çalışma şartı olacak değil mi
-
@ceterisparibusss orta yükek dedim ama bildiğimden değil
-
Albayrak gazetesi 1913'te Mondros Antlaşması 1918'de o sorunun cevabı Albayrak olamaz.
-
@murky ben de 1 nolu cümle bozar dedim.
-
@rhadamanthus bu sorudaki mantığı ben de anlayamadım. Ne olduğunu bildiğimiz sadece Albayrak ve Tanin vardı. Diğer şıkların sadece ismini biliyorum.
Atatürk, Trablusgarp a tanin gazetesi yazarı olarak gittiği için açık gazete olarak o vardır dedim.
Albayrak ın o yıllarda açık olduğuna dair bir bilgi de bulamadım gösteren de göremedim. Ama herkes Albayrak diyor. -
@ankaratarihi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@rhadamanthus bu sorudaki mantığı ben de anlayamadım. Ne olduğunu bildiğimiz sadece Albayrak ve Tanin vardı. Diğer şıkların sadece ismini biliyorum.
Atatürk, Trablusgarp a tanin gazetesi yazarı olarak gittiği için açık gazete olarak o vardır dedim.
Albayrak ın o yıllarda açık olduğuna dair bir bilgi de bulamadım gösteren de göremedim. Ama herkes Albayrak diyor.Albayrak, Doğu Anadolu Müdafai Hukuk Cemiyetinin çıkardığı bir gazete.
Doğu Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinin Faaliyetleri (Etkinlikleri)
Erzurum Kongresini topladı. (Trabzon Muhafaza-i Hukuk-u Milliye Cemiyeti ile birlikte.)
Albayrak, Le Pays ve Hadisat gazeteleri çıkarıldı.
Cemiyet; asla göç edilmemesi, silahlı mücadele, bilim sanat alanında çalışma kararları almıştır. -
Dış Ticaret Rejimi anlamı nedir?
Bir ülkenin dış dünya ile olan ticari ve iktisadi etkinliklerinde uyguladığı yöntem ve kuralların bütünü.
"Ülkenin uyguladığı yöntem ve kurallar bütünü" 1929 yılına kadar (gümrük tarifeleri sebebiyle) kendi koyduğumuz kuralları uygulayamadığımız için Serbest Dış Ticaret Rejimi sorusunun cevabı 1929 olacak. Şahsi fikrim. (1980 yaptım bu arada)
-
@kuzeyinkızı yok öyle bir durum nereden çıkartıyorsunuz. Sadece sınava girecek bölümler arttı. Eğer bir yerde yazıyorsa paylaşın inş yazmıyordur
-
@ankaratarihi eyvah eyvah. http://www.atam.gov.tr/dergi/sayi-20/milli-mucadelenin-gazetesi-hakimiyet-i-milliye-nasil-cikarildi bu linke göre Mondros tan 2 gün sonra Minber adlı gazete çıkarılmış şıklarda minberi hatırlıyorum ama cevap Albayrak değilmiş maalesef.
-
@kuzeyinkızı, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Gelecek sene sınava girecek olanlardan kamuda 5 yıl çalışma şartı olacak değil mi
Öyle bir ibare yok hocam, hem sınavla normalde olduğu gibi hem de 5 yıl görev yapanlar arasından açıktan atama yapılabilecek. Sınav yapılacaksa şimdiki şartlar gibi yapılır. Açıktan atama olayı ayrı bir olay. En azından şimdilik durum bu.
-
@street-spirit minber yoktu vakit tasvir tanin albayrak
-
@street-spirit minber yoktu şıklarda eminim. Hatta soruyu okuyunca aklıma minber geldi baktım şıklarda yoktu sonra haydaaa demiştim
-
Albayrak erzurumda çıkarıldı erzurumda mondoros zamanı değil mi?
-
@popescu serbest dış ticaretten kasıt korumacılık olmamasıdır. 1929 olmadığına eminim.
-
@abdulaziz orta düşüktür diye düşündüm
-
@circassian aralarında 1.5 yıl var