2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@y-oguz90 1983 yaptm
-
@y-oguz90 sayfa 47 ye de bakın lütfen , sayfada yazanlara göre cevap 1923 .
-
1950 yada 1980 olabilir o soru muallak halan
-
@circassian başka bir sitede ise 1923 diye geçiyor cevap.d
-
Beyler o her yıl için oluyor kriterler önemli saka bir yana herkes kendi dediğini vurguluyor :))
24 ocak 1980 diyorum ben -
-
Gsyih içerisindeki azalma olan sorunun cevabını bilen var mı arkadaşlar ?
-
@minsipo ben onu kamu gelirleri ile olan şıkkı işaretledim
-
@keynesin-faizi aha onu ben de öyle yaptım hangisi azalır dediği soru değil mi
-
@minsipo imalat olduğunu düşünüyorum hocam, bir de bir makaleden bunu buldum; ''malat sanayii GSYH payının 5’er yıllık periyodlarda gösterildiği
Şekil 5’te, 1980-2013 arası imalat sanayii GSYH payının 2000 yılına
kadar yükseldiği ancak 2000 yılından itibaren krizin de etkisi ile azalma
eğilimine girdiği net bir şekilde gözlemlenmektedir.
'' -
@kombassankoma ha ama tarihleri hatırlamıyorum sınavdaki diğerlerini pek gözüm kesmemişti:)
-
@y-oguz90, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@avukatbey hocam ben 1950 yaptim o soruyu emin olmamakla beraber yasin coban in kitabina bakinca http://i.hizliresim.com/EDLV19.jpg
dogru yaptigimi dusunmeye basladim ilk kez dis ticarette serbestligi soruyordu sanirsamArkadaşlar ben şöyle düşündüm, Türkiye lozandan kalan gümrük tarifeleri nedeniyle dış ticaret rejimini serbestçe belirleyememiş ama 1929 dan sonra spesifik tarife ile serbest dış ticaret rejimine geçiş yapabilmiştir. Çok mu zorlama ve saçma olmuş?
-
Arkadaşlar 1994 sonrasında nüfus artış oranına ilişkin üç öncüllü sorunun cevabı üç öncülün de olduğu şık değildi.
-
@lindahl 0-14 azalırken diğerleri artıyordu hocam galiba. 2-3 müydü neydi.
-
@mülki Diline sağlık
-
@lindahl bugün baktım ona tuikten yalnız ikinin (15-64) oranı artıyor.
-
@kombassankoma Hocam ben "1 ve 2 doğru" şeklinde cevapladım. Ama üçünün de olduğu şık doğru olmazdı. Çünkü oransal olarak bir kısım artarsa diğerinin azalması lazım.
-
@street-spirit o da olabilir hocam bilmiyorum soruyu da tam hatirlamiyorum zaten 1923-29 arasi hukumetce belirlenmis serbest bir dis ticaret pol. yok Lozan da 1929'a kadar osmanli tarafindan belirlenen gumruk tarifeleri kabul ediliyor ama liberal duzene katilma cabalari var serbest piyasa lakin ulke ici gelismeye calisildigindan, sanayi kurulmaya calisildigindan ithalatta tamamen bir serbestlesme olamaz diye 1950'yi isaretledim
-
@circassian evet arkadaşım inşallah odur
-
@popescu ben ne desem boş hocam iktisatci arkadaslardan cevap bekliyoruz