2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@avukatbey hayırlısı olsun
-
@vefa, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Herkese uzun ve yorucu aynı zamanda bir o kadar da heyecanlı bir sürecin sonunda geçmiş olsun diyorum arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Süreci kendime göre değil olabildiğince tarafsız bir gözle izlemeye gayret ettim. Öncelikle lütfen sonuna kadar okuyun. Ben tam bir yıldır sadece kaymakamlık özelinde çalışan biriyim. Ne KPSS ne de başka bir sınav için çalışmadım. Yıllardır hayalini kurduğum Kaymakamlık için planlı ve programlı ilk 6 ay günde 5 saat sonraki süreçte son 2 ay dahil Ankara'da Milli Kütüphane açılıp kapanana kadar arkadaşlarımla sadece kısa aralarla çalışıp durduk. Sınava bir hafta kala çok kaliteli diyebileceğimiz 3 deneme yaptık ve hiçbiri kolay değildi. Hepsinde 80 neti geçtik. Sınav sabahı dahil çalışmayı bırakmadık. Bayramda evimize dahi gitmedik. Fakat sınav sorularını görünce maalesef hayal kırıklığı yaşadım. Ben daha kaliteli ve belirleyici bir sınav beklerdim. Sınav kesinlikle zor değildi fakat sorular alakasızdı. Mahalli idareler kısmından kitap sorusu soruldu, idari işlemden soru gelmedi, AİHM'in yanından bile geçilmedi. OHAL süreci ile ilgili cümle bile kurulmadı. İç hukuk yollarında o kadar adım attık biri bile sorulmadı. (AYM Başvuru süresi hariç.) Hakkını teslim etmek lazım güzel olay soruları vardı fakat genele baktığımızda aynı kanıda değilim. Ayrıca yazılanları okuyorum ve bu forum gayet seviyeli ve düzgün yorumların yapıldığı yer olarak geliyor bana. O yüzden içimi dökmek istedim. Hatamız varsa affola. Son olarak ben 71,25 net yaptım. Kritik bir eşik fakat bu sınavın hakkı gerçekten en az 69-70 bandı olmalı. Allah'ın takdiri belki mülakata kalamayabilirim. Netim 70 üstü diye demiyorum gerçekten. Forumu dikkatli takip ettim ve ortalama olarak konuşuyorum. Bir arkadaşımız güzel demişti, bu sınavda 90 üstü yapan varsa direk vali olsun diye. İmzamı atıyorum. Allah hayırlısını versin cümlemiz için. Hepinize saygılar. (Daha yazacak çok şey var ama vaktinizi çok almayayım. Hakkınızı helal edin.)
Emeklerinizin karşılığını alırsınız inşallah. Arkadaşlarınızın durumu nasıl?
-
@sinav1453 maalesef yaklaşık 15 kişilik bir ekipten 70'i geçen 3 kişiyiz. 70,50 71,25 ve 74. Diğer yandan 35 kişilik grubumuzda 80 üstü tek arkadaşımız var.
-
@vefa, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@sinav1453 maalesef yaklaşık 15 kişilik bir ekipten 70'i geçen 3 kişiyiz. 70,50 71,25 ve 74. Diğer yandan 35 kişilik grubumuzda 80 üstü tek arkadaşımız var.
Aslında söyledikleriniz sınavın kaçla kapatacağına dair ufak da olsa bir bilgi veriyor. Milli Kütüphanede yoğun bir şekilde çalışan arkadaşlar dahi bu şekilde çok yüksek netler yapamadıysa sınavın normalin üzerinde bir netle kapatmayacağı söylenebilir.
-
Geçen seferki tahminimin tutmamasına rağmen bu sınavın 68-70 net aralığında kapatacağını düşünüyorum.
-
Anladığım kadarıyla bu yıl standart sapma uygulanmadan en yüksek alan adayın puanı yüz olacak şekilde bir sıralama yapılmak suretiyle belirlenecek mülakata kalanlar lakin standart sapmanın olması gerektiği kanaatindeyim
-
Arkadaşlar ben yeni üye oldum. İlk defa girdim 63 netim var. Çok bir umudum yok. Ahmet nohutçu hoca kendisine gelen net bilgilerine göre nerdeyse 65 nete kadar düşebilir dedi. Umut fakirin ekmeği derler çok bi umudum yok ama şunu da merak ediyorum. Standart sapma olursa ne kadar etki edebilir, sizce kaç puan etkileyebilir ?
-
@fthdyngc merhaba net bazında düşünmeyin puanlama farklı olacak gibi duruyor 65 net 70 puana tekabül edebilir belki d
-
Gecen sene mulakattan elendim bu sene 63 civari netim var bana imkansiz gelmesi. Tahminim 71-72 net civari kapatir gibi. Bu sene ters geldi sinav bana son girisimdi zaten malum yas.
-
@bosnakbey 2 ay onceden ilana ciktilar orada belli oldu duyumlar illaki paylasiliyordu ama ne kadar guvenebilirsen hicbir kitabi tavsiye etmem her birinde gozden kacan vs matbaa hatasi, sorulardan daha agir hazirlayanlar, sorulari tutturan pek yok. eksik hata oluyor illaki aldigin kitabin sorularini mevzuattan kontrol et sonra ahlar vahlar pesini birakmaz... kapakta yazilan guncellenmis ibarelerine inanma yasadik gorduk.
-
Benim bu sene en buyuk hatam soru bankasi cozup mevzuat kanun vs. az okumam. Daha once sadece konu calisarak girmistim.benim stilim degilmis soru bankasi vs onu anladim.
-
Özel bir yöntem yoksa ki kılavuzda belirtilmemiş, puan hesaplamada en makul yöntem birinciyi yüze tamamlayıp diğerlerinin netlerine de aynı miktarda ekleme yapmak gibi duruyor sanki.
-
@sbf1983, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Benim bu sene en buyuk hatam soru bankasi cozup mevzuat kanun vs. az okumam. Daha once sadece konu calisarak girmistim.benim stilim degilmis soru bankasi vs onu anladim.
katılıyorum. bence de bu sınav için (sınavın türü diyeyim ne olursa olsun) soru çözmek yanlış strateji.
ben de aynı hatayı yaptım. -
@sbf1983 Hocam bence hukukun ağırlıklı olduğu hiçbir sınava soru çözülerek çalışılmamalı. Okumak sadece okumak.
-
@beyefendi çok teşekkür ederim
-
Dogru hocam yoksa yapilmayacak sinavlar degil. Bakalim idari hakimlik 2019 a sarkmazsa bazi hukuklarda agirlikli kanun okumasi yapmayi planliyorum.
-
@conmaynard yazili sinavin kiymetini bilemedim...
-
Şimdi arkadaşlar bir şey kafama takıldı:
Alan 60 net G.K. 10 net ile Alan 40 net G.K. 30 net aynı puan mı getirecek birkaç arkadaş şu an bu mevzuyu tartışıyoruz -
@sbf1983 +1
-
@cevatcobanli444 3 iş günü diyorlardı ama yarın genel itiraz dilekçesi yollabilirsiniz bi de khk kaymaklık grubunda sizin attığınız görseli paylaşmış birisi
https://m.facebook.com/groups/141080199629301?view=permalink&id=415457148858270&ref=content_filter¬if_t=group_comment