2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@refik-soydam hocam dediğine katiliyorum kılavuzda yazanlara gore sapma vs. olmayacak gibi
-
@refik-soydam hocam sizi gecen yildan biliyorum siz bile 78.75 iseniz bu sinavda sapma olmazsa 400 dolmaz bence:)
-
@tr23 vardır vardır hocam siz 91 e dokundular sayın bence:)
-
@sehri-emin Adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış
cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Adayların testlerden aldıkları ham puanlar
toplanarak 100 tam puan üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır. 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek
puan alan adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan sırasına konacaktır. 70 ve daha yüksek puan alan
adaylardan, ilan edilen kadronun (100), 4 katı olan 400 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 400. adayla
aynı puanı alan diğer adaylar da mülakata katılmaya hak kazanacaklar ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak
mülakata çağrılacaklardır. -
@refik-soydam hocam maalesef ben de 2 kez teyit ettim. Çok emin bir şekilde standart sapmanın olmadığı ifade ediliyor. Benim fikrim de liste dolmayacak ama umarım biz yanlış bilgilendiriliyoruzdur.
-
@mavkav bu klavudaki bilgiler. sınav puanı dediği standart sapmalı filan değil mi?
-
@refik-soydam bu iyi bisey değil bence. Bari alan ve gk arası sapma olaydı. 70,50 veya atıyorum 78,50 çok olursa asagidaki puanların şansı veya yaptıkları alan doğru sayısının hiç önemi yok. Bu ÖSYM gerçekten mağduriyet kurumu .
-
@north-remembers Adaylar, testteki soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları
ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.
Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Adayların
doğru cevap sayıları toplanarak 100 tam puan üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır -
2007 yilinda benim fakulteden sinif arkadasim yazili da 1. olmustu sanirim 2005 mezunu. simdi vali yrd oldu vay be yaşlanmisiz. Bizim bolume de 1. girmisti zaten. Helal olsun yapabilenlere basarili olanlara.
-
@mavkav bu ysk nın klavuzu , kaymakamlıkla aynı değil. ysk da standart sapma olmayacak ama kaymakamlıkta benim anladığım klavuzda olucak.yine de tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler.
-
@tyr61 yani farazi konuşuyor ve sözlü olarak telefonlara verdikleri cevaplar üzerinde yargı kuruyoruz.. resmi olarak da bunu uygulayacaklar ise gerçekten mağduriyet kısmı oluşur... çünkü hsk üyesine 13 yazanla atıyorum başka soruya cevap veren farklılaşmayacak.. tam olarak bileni ayırt etme yerine yarışın finish kısmına kim nasıl erişirse erişsin mantığı olur... tercih elbette yetkiyi elinde bulunduran ösym nin de adil mi:( şüpheli..
-
70'i gecen 1 kisi olursa 1 kisi mi cagiralacak mulakata
osym'nin tum sinavlarinda sapma olur. bolum bazli olur, soru bazli olur. ama olur. klavuza yazip yazmamalari bir seyi degistirmez.
ha ben 70'ten asagi dusecegini sanmiyorum ancak 70 ustu alan kisiler arasinda siralama alan veya genel kultur yapilma cogunluguna gore belirlenir.
-
@tr23 forumda 84 net yapan gözüküyor hocam, 80 çok düşük net, kanımca 88 net vardır, bu da eğer ham puanlar sınav puanına dönüştürülecekse (ki bu kılavuzda net değil) 70 net yapan adayın (70*1,14) 79,8 puanı olacaktır. Geçen yıl kaç puanla kapatmıştı? Puan bazında kaç netle kapatabileceği husunda fikir verebilir belki.
-
@varetopilfredo klavuzda 70 i gecemeyen kişinin sonuç kısmına ne yazacağını kılavuzda net yazdı hocam... kontrol edin isterseniz 3 farklı ibare de yazı yazacağını söylüyor.. 70 i gecmezsen kesinlikle listede yer alamazsın.. isterse 1 kişi geçsin, o bakanlığın sorunsalı der çıkar işin içinden...
-
@mavkav hocam yine sıralama en yüksek alandan başlatılacak kaymakamlıkta da st sapmadan bahsedilmiyor ki kılavuzu ben de okudum ikisini de.
-
@north-remembers ham puan ? sınav puan ?
-
2014 yılında kazanan kişilere gönderilen yazının başında aynen şu ibare vardır... "kaymakamlık yazılı sınavını 91.250-78,750 puan aralığında 261 kişi kazandı...." 2014 gibi uygulanırsa 100 puana tamamlama kısmını bile uygulamayacak gibi görünüyor...
-
@varetopilfredo, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
70'i gecen 1 kisi olursa 1 kisi mi cagiralacak mulakata
osym'nin tum sinavlarinda sapma olur. bolum bazli olur, soru bazli olur. ama olur. klavuza yazip yazmamalari bir seyi degistirmez.
ha ben 70'ten asagi dusecegini sanmiyorum ancak 70 ustu alan kisiler arasinda siralama alan veya genel kultur yapilma cogunluguna gore belirlenir.
Ya arkadaşlar ben gerçekten hiçbir şeyi iddia etmiyorum ama siz nasıl bu kadar eminsiniz? Dilerim ki standart sapma olur, Allah şahit 69.5 ile insanların kaybetmesini asla istemem. O duyguları çok iyi bilirim, kimse yaşamasın keşke. Ama nasılki klasik kurum sınavlarında standart sapma yok en yüksekten başlayıp 70'i geçen son adaya kadar sıralanıyor, ÖSYM bunda da öyle olacak diyor. Benim de aklıma asla yatmıyor, öyle olacağına inanmak istemiyorum. Ama bu aşırı kendinden emin ukalaca, ösym'nin her sınavında standart sapma olur yorumları beni kızdırıyor. Bizim de girdiğimiz ilk ösym sınavı bu değil. Net bilginiz varsa buyurun paylaşın, ama bu durum hoş değil.
-
@refik-soydam 70 puan diyor net demiyor ki?
her sorunun sabit bir puan oldugu bir osym sinavi var mi yds disinda?
ustte de yazdim kimse cevap vermedi. birinci bolum ve ikinci bolum net sayilari hesaplanir. bir sapma belirlenir. (soru bazli olacagini sanmiyorum, bolum bazi olur belki ders bazli) ona gore puan hesaplanir.
soyledigim sey imkansiz biliyorum ancak sizin mantiginiza gore mulakata 1 kisi de kalabilir 28bin kisi de.
-
Yanlis biliyorsam lutfen düzeltin beni. bu sapmasız olay adlı hakimlikte de vardı. Hatta yillar once arkadaşımla konuştuğum zaman 2000 kişi alınacak demiştim. 70 barajını o kadar kişi aşamıyor ki demişti. 1,5 yıl önce de puanla ilgili yönetmelik degistirmislerdi 70 in alti kazanmisti. diye hatirliyorum