2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Şahsen 70 netin altında kapatacağına inanıyorum ama 69 olur ama 68.5 olur buralarada biyerde kapatır
-
Arakadaşlar merhaba allah herkes için hayırlısını nasip etsin.ben bu sınava ilk defa girdim.Günde 6-9 saat arası çalıştım.sınav bana basit geldi ama herkes gibi küçük hatalar bende yaptım.netlerime baktığımda 69-70.sınava esnaf olduğum için çalışmaya ancak o kadar zaman ayırabildim ve sonuç bu şekilde oldu.sınava girdim demek için çok giren var sınavda ben yaparken millet tavana bakıyordu anladığım kadarıyla çalışmadan giren çok.Ama şöyle bir durum var hiçbir işle meşgul olmayan arakadaşlar bu sınavdan Benden çok daha başarılı olmaları gerekirdi.gördüğüm kadarıyla sadece sınava çalışanlar bile yapamamış.genel itibariyle başarı oranı düşük birde yığılma var ama belli Netlere yığılma kimsenin yapamadığı anlamı taşıyor.bu sınavda yüksek puan az çıkacak gibi gözüküyor.Bu da büyük ihtimal düşük kapatacak.sınav sisteminde standart sapma olmadan olmaz bu sapma her sınavda var zaten bunu herkes biliyor.ösym kapalı kutu gibi anladığım kadarıyla 70 net yapan 70 puan almayacak ÖSYM sapma ile beraber kendine göre puanlamayı yapıp en yüksek alandan itibaren 400ü tamamlayacak.Allah herkesin gönlüne göre versin .Allaha emanet olun
-
@karakalpaklı hocam hoş geldin genelde mesleğe atananlar buraları unutur giderler.bu sancılı ve heyecanlı süreçte burada olman bizi mutlu ediyor.
-
@kamikaze teşekkür ediyorum hoşbuldum
-
@kadr ben Albayrak gazetesini biliyordum Erzurum’a taşındı Erzurum kongresine yardım etti Ermenilere karşı sadece bunu biliyordum diğerlerine bakmadım bile ben sınavda soruyu okuduktan sonra şıklara bakmam özellikle Bilgi istiyorsa kafamda söylediğim o şıkkı ararım gerçi burda öyle bir durum yoktu benim kitapçıkta a şıkkıydı Albayrak onu işaretledim
Bir de Abdürrahim Albayrak milli mücadele yanlısı diye kodlamıştım Galatasaraylı olmanın faydaları -
Burada arkadaşlar hep net hesaplıyor ama ÖSYM netler üzerinden puan hesabı yapacak ve kimse Nasıl hesaplayacağını bilmiyor böyle bir durum da var.sapmanın formülü var o formülün değerlerini yerine koyabilen varsa hesaplasın bakalım ne çıkacak
-
@makif34 bende Trabzonlu olmanın avantajını gördüm sınavda sınav aksamı 4 gs ye atınca moral tavan yaptı
-
@tyr61 sen o avantajı inşallah mülakata kalınca daha fazla görürsün
-
@esnaf61 katiliyorum. netleri yazarken keske genel kultur ve alan olarak ayri ayri yazsaydi insanlar o zaman cok daha net konusabilirdik.
misal 70 netle kapatacak diyelim.
30 gk-40 alan kazanacakken
20 gk-50 alan liste disi kalabilir ya da tam tersi.bolum bazli sapma kesin olacaktir. osym belki isi ileri goturup ders bazli (anayasa-insan haklari-turkce vs) sapma hesaplayabilir belki de abartip soru bazli sapma bile uygulayabilir. ne kadar ayrintiya inerse o kadar hakkaniyetli bir liste ortaya cikar. ornegin turkiye ekonomisinde iller bankasinin kurulusunu dogru bilenle hizmetler sektoru sorusunu dogru bilen arasinda bir fark olmali.
benim mulakata kalmakla ilgili bir sikintim yok sukurler olsun ki. yalniz zor sorulari yapip 65 net yapanla kek sorulari yapip 70 net yapan arasinda bir fark olmali.
-
Iktisattaki işsizlik sorusu için Mahfi Eğilmez cevap yanlış görünüyor dedi bloğunda.
http://www.mahfiegilmez.com/2018/09/dolar-nasl-dunya-paras-oldu.html?m=1
-
@hadleybull hangi soru abi link yanlış oldu galiba.
-
Arkadaşlar sorulardan herhangi biri iptal olursa veya cevap şıkkı değişirse bunu ne zaman öğreniriz? ÖSYM bir duyuru falan yapıyor mu yoksa sonuç belgesinde mi görüyoruz?
-
@popescu sonuç açıklama ilanında o da belirtiliyor, yan, sonuç açıklandığında duyuruya yazıyorlar
-
İşsiz sayısı hesaplanırken istihdam edilmemiş durumda olan (bir yerde çalışmayan) ve son 4 hafta içinde iş aramak için başvuranlar esas alınıyor. Kayıtdışı olarak çalışanlar eğer bir başka iş aramak için başvurmamışsa işsiz olarak görünmezler.
Öte yandan istihdam hesaplarında kayıtdışı çalışıyor görünenler aslında hesaba dahildir ve sadece sosyal güvenlik açısından kayıt dışıdır.
Dolayısıyla her iki durumda da cevap yanlış görünüyor.Demiş
-
@can-mavi peki abi ÖSYM cevap şıkkını yanlış verdiyse direk o soruyu iptal mi eder yoksa şık bu şekilde değiştirilmiştir mi der acaba?
-
@hadleybull, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Iktisattaki işsizlik sorusu için Mahfi Eğilmez cevap yanlış görünüyor dedi bloğunda.
http://www.mahfiegilmez.com/2018/09/dolar-nasl-dunya-paras-oldu.html?m=1
@popescu , mahfi eğilmez'in bir yorumda sorulan kaymakamlık sınav sorusu için verdiği cevap: Mahfi Eğilmez7 Eylül 2018 08:11
İşsiz sayısı hesaplanırken istihdam edilmemiş durumda olan (bir yerde çalışmayan) ve son 4 hafta içinde iş aramak için başvuranlar esas alınıyor. Kayıtdışı olarak çalışanlar eğer bir başka iş aramak için başvurmamışsa işsiz olarak görünmezler.
Öte yandan istihdam hesaplarında kayıtdışı çalışıyor görünenler aslında hesaba dahildir ve sadece sosyal güvenlik açısından kayıt dışıdır.
Dolayısıyla her iki durumda da cevap yanlış görünüyor.yani sorunun iptali gerekir, tabi itiraz eden olmuşsa
-
@popescu link doğru hocam aşağıda yorumlarda görebilirsin
-
@makif34 trabzonun Guy mülakatından elenen biriyim bu ülke de nüfus cüzdanında herkesin Türkiye Cumhuriyeti yazar, insanları sınıflara ayıran örümcek kafalı siyasetçilerdir. Bu konu hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Yazınızı tenkit ediyorum dostum .
-
@larendeli evet abi şimdi gördüm ben de o mantıkla düşünüp yalnız 1 yapmıştım ama itiraz falan etmedim soruya.
-
@hadleybull sonradan gördüm hocam teşekkür ederim.