2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
10 günlük itiraz süremiz var ... sonuçlardan sonra optiği ve soru kitapçığını erişime açacak ösym bu süre içinde açması lazım yani, sonrasında inceleyip uyumsuzluk hata varsa yine bu 10 günlük süre içinde ösym iletmek lazım ( şahsi kullanıcı kısmından referans numarası alınması ve bedelin ödenmesi de şart)
-
@barocan Ben şimdi klavuza baktım sonuçlar açıklandıktan 1 gün sonra başlamak üzere 10 gün içinde ösym'nin sitesindeki genel amaçlı dilekçe ve ziraat bankasına yatırılacak "bedel"in dekontunu gönderecekmişiz faks geçerli değilmiş postalamak gerekiyor sanırım
-
@refik-soydam hocam incelenmesi için dilekçe yazılması sakat mı sizce? Belki hiç okumadan incelemeden yanlışlık yok derler mi illa gidip kitapçığı mı görelim?
-
@refik-soydam yani itiraz süremiz optik formu yayınladıkları tarihte başlıyor. Şu anda itiraz edemezmiyiz?
-
@bendeniz Genel amaçlı dilekçe örneği ve banka dekontunu posta yoluyla göndereceğiz. Sağolun bilgi için
-
@barocan rica ederim. Yalnız süre yarından itibaren başlıyor klavuza göre. Ben yarın halledeceğim ama ne kadar adil ve şeffaf incelenir emin değilim hayırlısı
-
Hayırlısı olur inşallah biz itirazımızı yapalım gerisi onların bileceği iş. Sınavı kazanan arkadaşları da tebrik etmek lazım binlerce kişinin girdiği böyle bir sınavı geçmek kolay iş değil.
-
@pablomu ben itiraz edeceğim inş birşeyler çıkar test sınavlarda herkes etme diyor ancak ben ÖSYM nin soru ve cevaplarına göre kendi netlerimi hazırladım , boş sayılarım tutuyor alanda ki doğru ve yanlış sayısı tutuyor ancak gy-GK tutmuyor , geçen sene de 1 puanla gittim itiraz etmedim bu sefer edeceğim
-
@kamucu-1 hocam benim bu sene osym nin yaptigi kpss alan, sayistay eleme ve bu kaymakamlik sinavi da dahil hep bekledigimden farkli dogru sayim geldi. Kpss alan ve sayistayda fazla, kaymakamlikta ise daha az dogrum cikti sonuclar yayinlaninca. Bir suru sinava girip cikiyoruz osym de kitapciklar farkli ve seceneklerin yerleri de degisik oluyor o sebeple ben sanmiyorum bir hata olacagini. Eskiden her soruyu hatirlardim simdi bazen boyle soru mu vardi dediklerim oluyor sinavdan sonra sorular yayinlaninca. Artik bıkkınlık mi yorgunluk mu kafam baska seylerle mi dolu bilemiyorum.(yaşlanmış da olabilirim) Ama tabi cok supheniz varsa itiraz etmek de hakkiniz. Her zaman bir hata olasiligi vardir.
-
toplu yazayım, sonuçlar ilan edildikten sonra 1 demek üzere 10 gün içinde (yani şuan başladı). hiç okumadan yanlışlık yok DEMEZLER, dilekçenize resmi işlem ederler ve manuelde de kontrol edilir. işaretlediğiniz optik formu taranarak siteme yüklü olacak ve orada işaretledikleriniz ile değerlendirme edileceği için kitapçıkta farklılık olsa bile dikkate alınan optik olduğu ve onu da sistemden göreceğiniz için, şahsi olarak itiraz edilmesi ile gidip gözle görülmesi arasında fark göremiyorum, ama ben gözümle görmeden rahat edemem diyenler için de gözle inceleme hakkı da mevcut.. birebir... sınav anındaki uygulama gibi oturup belirli süre içinde birebir inceleme cevap anahtarı ile kıyaslama hakkınız da mevcuttur. tamamen kişisel rahatlıkla ilgili, hangisini tercih ederseniz edin uygulama bu yönde olacak... sorunun şıkkının yanlış ya da sorunun yanlış olduğunu düşünüyorsanız ona itiraz süresi geçtiği için ancak dava açabilirsiniz, dava sonucu soru hakkında mahkeme karar verirse değişim olur... (nasıl işler yıllar sürerse nasıl uygulanır ben de bilmiyorum, önceki uygulamalarda sınav açıklanmadan acılmış dava vardı, mahkeme açıklamayı ertelemişti, mahkeme kararı verdiğinde açıklanmış soru iptal edilmişti... ama burada emin değilim:(...)
-
@refik-soydam Hocam optikler ne zaman yükleniyor sisteme bir bilgin var mı
-
Arkadaşlar yarın optikler yüklenirmiş benim bir arkadaşında aşırı yanlışı çıktı sizin gibi bügün ÖSYM aradı optikler açıklanacak demiş allah kolaylık versin kardeş inşallah hakettiğiniz puanları alırsınız ÖSYM çok yanlış yapıyor 372 kişiyi çağırıyor mülakata inşallah hakkınımızdan hayırlısı olur
-
@olursaekime söz konusu ösym olunca:) sessizlik hakkımı kullanmam daha doğru... ama haftaya erişime açılması salı en geç şahsi düşüncem.....
-
@refik-soydam, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@olursaekime söz konusu ösym olunca:) sessizlik hakkımı kullanmam daha doğru... ama haftaya erişime açılması salı en geç şahsi düşüncem.....
Teşekkür ederim
-
@gncfb, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Arkadaşlar yarın optikler yüklenirmiş benim bir arkadaşında aşırı yanlışı çıktı sizin gibi bügün ÖSYM aradı optikler açıklanacak demiş allah kolaylık versin kardeş inşallah hakettiğiniz puanları alırsınız ÖSYM çok yanlış yapıyor 372 kişiyi çağırıyor mülakata inşallah hakkınımızdan hayırlısı olur
Kardeşim aynı sorun bende de var .
Şöyle ki işaretlemişim soru sayısı ile ÖSYM’nin açıkladığı sonuçlarda ki doğru yanlış sayısı toplamı uyuşmuyor .
Tabi başvurumu da yaptım ancak optiğin açıklanmasını dört gözle bekliyorum .
Gerekirse idare mahkemesine kadar gidicem -
Ben de sadece gk gy kısmı uyumsuz 3 tane doğrum yanlış gelmiş gözüküyor sadece gk gy de bunu yaşayan var mi arkadaşlar
-
Arkadaşında 31 yanlışı çıktı alandan 6 yanlış bekliyordu bencede hatalı olabilir çünkü cevaplarına bakmadan hepsini yaptı emin di ben de emin dim bi 8 soruyu ne taptım hatırlamıyordum onlarda doğru çıkmış galiba netlerim iyi geldi
-
@olursaekime bankaya 5 tl yatırıyorsun dimi
-
Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından
itibaren en geç 10 gün içinde, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi
ve İşlem Ücretleri” konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye
başvurmalıdırlar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde aynı şekilde
yapılmalıdır (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini
durdurmaz.). Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci
Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren
dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara
adresine ulaştırılmalıdır. ÖSYM süresi içinde yapılan itirazları inceleyecek, sonuçlarını adaylara ve gerektiğinde
ilgili kuruma 10 gün içerisinde posta ile bildirecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın
T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış dilekçelere işlem
yapılmayacaktır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. ÖSYM, uygun gördüğü
takdirde aday dilekçelerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alabilecek ve/veya adayların
vermiş olduğu dilekçeleri https://ais.osym.gov.tr internet adresinden cevaplayabilecektir.
6114 sayılı Yasa gereğince sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları sınav sonuçlarının ilanından 6 ay sonra, cevap
kâğıtları ise 1 yıl sonra imha edilir. Soru kitapçıkları, cevap kâğıtları ve diğer sınav evrakının imajlarının güvenli bir
elektronik ortama aynen aktarılması halinde bu süreler beklenmeksizin bunlar imha işlemine tabi tutulabilir. Bu
suretle elektronik ortama aktarılan belgeler tüm iş ve işlemlerde geçerli olmak üzere sınav evrakının aslı
hükmündedir. -
@refik-soydam Sağolasın sen de olmasan koca forumda ilgilenen yok Belkide bilgi sahibi olan yok ilgilenen yok demeyelim aslında ,farZ edelim ki mahkeme en az bir yıl sürdü sonunda iptal kararı verdi ösym yeniden soru başı puan hesabı yaptı ve ilk 400 giremeyen aynı sıradaki 10 kişi de 70 e ulaştı nolacak 100 aday atandı başladılar bile olacak ? Böyle bie senaryo yaşanmış mı hiç diğer sınavlarda falan