2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
1- vali
2-işsizliği düşük gösteren sebepler
3-imalat sorusu
4-dış ticaretin serbestleşmesi
var mı arttıran -
@refik-soydam Daha önce bu şekilde cevap alınmıştı ÖSYM den şimdi o kadar detaylı cevap verilmesi beni de şüphelendirdi açıkçası. En azından kılavuz linkini yine beklerdim yani
-
@larendeli Başka başvurularda vardı o başvuruları direkt ösym kılavuzuna yönlendirmişlerdi.
-
Benim de fikrim imalat sorusunun kesinlikle yanlış oldugu..Issizlik sorusunun yanlis oldugunu dusunmuyordum ama Mahfi Egilmez bir aciklama yapmis sanirim ondan sonra o soru da supheli hale geldi.
-
an Çelik’in tarafıma gönderdiği mesajı paylaşıyorum.
Not: Puan hesaplama mantığı aslında çok açık, daha önce yazdığım gibi: Adayların sınavda yaptığı netler ham puanları olacak, bunlar da 100 tam puan üzerinden sınav puanları olacaktır. Yani 68 neti olan bir adayın puanı 79 puan olabilecek ve ilk 400' girdiği takdirde mülakata çağrılacaktır.
Dolayısıyla arkadaşlar, bu hususta endişeye kapılmayın, ümit kırıcı olumsuz yorum yapan herzevekillerine asla itibar etmeyin..ahmet nohutcu feyste paylaşmış bunu görselde de cimerden gelen yazı var
-
@ese03 vay arkadaş ne lanet bir sınav oldu bu sefer yahu
-
@can-mavi hocam o gruba uyeysen yorumları okusana bi
-
@ese03 değilim kardeşim, en son yayımlanan kitap hakkında bir şeyler yazmıştım, paylaşımımı kaldırmışlar, ben de gruptan çıkmıştım
-
bahsettiği Çelik kim?
-
@can-mavi Nohutçu ısrarla birincinin puanini 100'e tamamlayacaklar ve mesela 68 neti olan birisi 79 puan alabilecektir ve tartismaya kapalidir icinizi ferah tutun yazmis...
-
@larendeli ösym kişiye göre cevap veriyor sanırım... böyle saçma sapan bir uygulama olabilir mi? eğer cevabın bu ise ben başvuru ettim bana verdiğin cevap neyin nesi oluyor? hadi zamanla fikrin değişti artık cevabın bu ise tüm başvuranlara tekrardan cevabı yenilemen gerek miyor mu? ya da idarenin nesnel ya da kişi ayırmadığını gösterme adına cevabın değişti ise duyuru olarak muhattaplarına neden bir duyuru ilanı etmiyorsun?... ösym ya da çalışan kişiler devlet otoritesini temsil ettiğini mi unuttular yoksa devletin sıradan insan gibi kafasına göre kişi ayrımı ederek cevap veremeyeceğini mi?
-
Bence Ahmet Hoca bu konuda kesin bilgi almadan bu şekilde bir çıkış yapmazdı. Eğer yanlış çıkarsa geçici teminat olayı gibi bir itibar kaybı daha yaşar.
-
ibrahim : Sadece 70 net ve üzeri olanlar mı umutlanmalı?
nohutcu : Hayır İbrahimcim, yukarıda yeni yazdığım notu oku lütfen.
nohutcu : Not: Puan hesaplama mantığı aslında çok açık, daha önce yazdığım gibi: Adayların sınavda yaptığı netler ham puanları olacak, bunlar da 100 tam puan üzerinden sınav puanları olacaktır. Yani 68 neti olan bir adayın puanı 79 puan olabilecek ve ilk 400' girdiği takdirde mülakata çağrılacaktır.konusma bu sekılde
-
@ugur1144 ben bunu boş bıraktım t.ekonomisinde iyi olduğumu düşünüyorum bana net değil geldi sınavda da zaman boldu bu kademe kademe olan birşey ve göreceli olduğu noktalar var şahsi fikrim tabi
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@ese03 vay arkadaş ne lanet bir sınav oldu bu sefer yahu
Her sene lanetlik seviyesi artıyor bir de yani. 2015 yine iyiydi sadece puanlama kismi abartı şekilde kısıtlanmışdi.sonra 2016 da tam tersi hem sorular muallak hem puanlama yine tartışıldı. Bu sene de her şeyi hallettik maşallah bir puan hesabına kapıldık.yav çok mu zor iptal edilmeyecek ve kaymakamlik mesleğine münasip sorular hazırlamak. Çok mu zor klavuzda puan hesabını açıkça belirtmek. 1 soru 1 puan ya da standart sapma var demek.valla sınavda stres ya da heyecan yapmamayı öğrendik bu işlerle ugrasmaktan
-
yahu görevi sınav yapmak olan bir kurum nasıl olur da o kadar şeyi başvuru formuna koyarken böyle sıralamayı etkileyecek şeyleri es geçer muğlak bırakır anlamış değilim
-
@can-mavi 1 ay boyunca sinava girenler tartissin, zaman gecirsin diye. size de iyilik yaramiyor
-
''an Çelik'in tarafıma gönderdiği puanı paylaşıyorum' derken bu çelik kim? bilen var mı?
-
@varetopilfredo o da olabilir , zaten ösym bizi düşünmekten başka bir şey yapmıyor
-
Arkadaşlar 70 net uzeri yapan 400 den fazla kisi varsa bu puanlama neyi degistirecek?