2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@rhadamanthus süper yorum.
-
En son kpss isteyen kaymakamlık sınavına egitimimiz olduğu için hiç çalışmadan girmiştim. sınavdan çıktıktan sonra "çok basit sinav ya kaymakamlik sinavi bu mu yani 2 hafta çalışsam yapardım yaa" diye söylüyordum meğerse bu söz sınava öylesine giren veya çalışmadan giren kişilerin geleneksel soylemisymis işin içine girince 2 hafta degil 2-3 ay çalışınca bile yetmeyebilecegini insan öğreniyor
-
@rhadamanthus boş bırakma ihtimali işleri rengini değiştiriyor....
-
@arpad benim burada ve diger platformlarda gordugum itiraz edildi veya edilecek denilen
Imalat sorusu
Istihdam sorusu kayit disili şıkkı olan
Vali ile ilgili soru
1950 serbest dis ticaret ilk gecisi
Imalat haric digerlerine pek iptal olma ihtimali vermiyorum ama belli de olmaz bunlar disi itiraz edilmis var midir bilmiyorum ama osym kendince diretirse imalat da iptal olmaz bu sene kpss b cografya da sanirim yasandi iptal etmemis baya itiraz edilen bir soruyu -
@refik-soydam Şöyle de düşünebiliriz, yanlis dogruyu goturmese bos birakmayip o soruyu isaretleyip dogru yapma ihtimali de olabilirdi..Sinavda yanlisin dogruyu goturmesi ve zor bir sinav olmasi nedeniyle bos birakmak ayni oranda yanlis sayisini azaltacagi gibi dogru sayisini da azaltacaktir...
-
@y-oguz90 1950 sorusunun neyi yanlış ki. Neden itiraz etmişler. İlginç bir sınav sonucu göreceğiz 1 gün sonra. Hayırlı olsun artık.
-
@rhadamanthus bunun için iş karışıyor tahmini zor iş oluyor.....
-
@arpad bilmiyorum hocam tam olarak itiraz edildiginden de emin degilim. facede yanlis cevabi yok itiraz edecez diye yazanlar vardi okuduklarimi belirtiyorum bu 4 soruyu da osym ye gore dogru yaptim ben zaten 1i bilr iptal olmasi beni sıkıntıya sokuyor
-
70'in altında diye diye indirdiniz barajı (inşallah) helal olsun. Şu azmi yüzde 10 barajı için muhalefet gösteremedi. ️
-
@y-oguz90 imalat sorusu hangisiydi hocam?
-
Bir iç sıkıntısı aldı götürdü beni.
-
admin bir istatistik yayımlasanız... son 2 haftada kaç trolle baş etmişiz:)
-
@y-oguz90 bence de. Geçen sene bu kadar çok tartışma da çıkmıyordu seviye de böyle düşmüyordu...
-
Adamlar artık beğenmediği soruya yanlış diyor
-
soruyu şu an noktası virgülüne kadar hatırlamıyorum ama sınavda vakit çok olduğu için epey düşündüm 1950 olduğuna % 80 kanaat getirmekle birlikte yanlış doğruyu götürdüğü için yinede işaretlemedim. Serbest dış ticarete hadi bugün geçelim şeklinde bir yaklaşım yanlış geldi nitekim 1950 geçiş başlamadı 1946-1947 lerde uluslar arası kuruluşlara üye olup yavaş yavaş dış ticaretteki engelleri kaldırdık 1950 de ise DP dönemi ile birlikte hükümet programı olarak daha belirgin ve sistemli olarak uygulandı
-
@arpad soruyu şu an noktası virgülüne kadar hatırlamıyorum ama sınavda vakit çok olduğu için epey düşündüm 1950 olduğuna % 80 kanaat getirmekle birlikte yanlış doğruyu götürdüğü için yinede işaretlemedim. Serbest dış ticarete hadi bugün geçelim şeklinde bir yaklaşım yanlış geldi nitekim 1950 geçiş başlamadı 1946-1947 lerde uluslar arası kuruluşlara üye olup yavaş yavaş dış ticaretteki engelleri kaldırdık 1950 de ise DP dönemi ile birlikte hükümet programı olarak daha belirgin ve sistemli olarak uygulandı
-
@ofa anladım hocam. Yalnız bu sorulardan yanlış sayılanlar olursa dediğim gibi çoğu şey değişir. Teşekkürler cevap için.
-
@arpad hocam sınavın en özensiz hazırlanan kısmı bana göre kesinlikle Türkiye ekonomisi kısmıydı. 2 soru iptal edilse dediğiniz gibi çok şey değişir yapan doğru olduğunu düşünen cepten yer yapmayan artı yazar. İptal kısmına inanın akıl sır ermiyor herhalde orada da referans var diye de düşünmüyor değilim:)) 2016 idari hakimlik tarih sorusu 1 yıl sonra iptal edilip yeniden hesaplandı soru yanlış mı derseniz piyasada isim yapan hocaların hemen hemen hepsinin kitabında vardı
-
@ofa kesinlikle iptal gelecekse yine tr ekonomisi kısmında gelecek... sınav soru komisyonunun tr komisyonu kesinlikle değiştirilmelidir...
-
Geçen yılki kaymakamlık sınavı içinde aklıma gelen bir soru vardı çok kişinin kaderini belirledi iş gücü + iş aramayanlar = ? sormuşlardı Cevap kurumsal olmayan sivil nüfus kabul edildi. Bu kavramın yanında birçok kaynakta parantez içinde (aktif nüfus ) ibaresini görebilirsiniz ama kabul edilmedi. Daha da ilginci geçen yıl neredeyse alternatif her cevap kabul görürken bu daha bariz kaynaklarda yer alırken kabul edilmedi yani soru iptali vs konularda ne olacağını kestirmek çok zor