2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@ofa TÜİK in kabul ettiği isim kesin kabul edil.. alternatif dahi kabul görmedi....TÜİK de kabul görev kavram varsa yine soru iptali olmaz...
-
@ofa bende kurumsal olmayan sivil nüfus cevabını uzun bulup "amaaan ya aktif nüfus yapıştır" diyerek aktif nüfus yazarak sınavı 1 soruyla kaybetmiştim. Ne üzüldüm ozaman. Bunların ne yapacağı gerçekten belli değil.
-
@refik-soydam aynen hocam öyle yapıldı tüik te daha kapsamlı bir tanımı daha vardı diye hatırlıyorum hani şu hapishaneler kışlalar dışında vs diye başlayan sınırda kalmıştım eğer tam o tanımı sorsalar çok rahat yapardım ama kısmet işte olmayınca olmuyor :))
-
@ofa Ben de o soruyu ilk defa bir iktisat sorusu çözdüm diye aktif nüfus diye sevinerek yanıtlamıştım ama gel gör ki alternatifler arasinda yoktu.Okuduğum kaynak yeni baskısındada hala ayni cevap vardi(Yanlis hatirlamiyorsam)
-
@ofa bu sene de aynı yapıldı aşağı yukarı... cümlelerin ağzını yüzünü kırdılar şimdi benzet bakalım neye benziyor diye sordular sanki:)..... okadar dövdüler ki türkiye ekonomisindeki soruları, hayatını kaybeden soru olması kimseyi şaşırtmaz herhalde:)... ama söz konusu olan ösym ise.... ösym sesini çıkartmadan her kullanılan cümle maalesef boşa.. zaman geçiyor ama:)... (ösym ağzını açmadığı sürece yapılan her yorum için boş demeyi uygun görüyorum...) 27 sine ne kaldı dimi:)
-
@yea-sbf hocam iktisat kitabını her okuduğumda gördükçe gülesim gelir halime :)) çok kişiye yazık oldu inanın 2016 olsa çok katıydı hiç esneme yoktu insan kabullenir ama 2017 de çok fazla vardı hocam 20 dk cevapları kontrole anca yetti ama onun içine bir aktif nüfus sığmayınca elden bir şey gelmiyor. Hocam insanın zoruna giden böyle elenmesi oluyor zaten babalar gibi sorsalar yapamasa insanın zoruna gitmez
-
@refik-soydam haklısınız hocam cevabı bulmaktan ziyade soruyu onların istediği şekilde anlamaya kadar geldi iş :)) hocam inşallah biraz düşük kapatır da tesellimiz o olur biraz yüzümüz güler
-
@ofa ösym ağzını açmadan kestirmek zor hocam...:(
-
Sonuçlar açıklanınca ösymnin sitesinden sınav sonucuna bakmak yerine önce foruma girip kaçla kapattığını görüp cesaretimi toplayıp öyle bakacağım diye hayal kuranlar :)))
-
@ofa, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Sonuçlar açıklanınca ösymnin sitesinden sınav sonucuna bakmak yerine önce foruma girip kaçla kapattığını görüp cesaretimi toplayıp öyle bakacağım diye hayal kuranlar :)))
Tam da böyle düşünüyorum 70 net yapıp kazanan varsa hemen yazarsa foruma çok iyi olur en azından 70 üstü yapanlar rahat rahat bakar
-
@olursaekime :))) önce ufaktan bir kalp çarpıntısı olacak forumda hayal ettiğim yazıyı görene kadar sonra ise göz göze gelinen cümlede arkadaşlar 70 netim vardı 318. olmuşum yazısı çok mu şey istiyoruz acaba
-
@ofa . Eminim yazık olmuştur hocam. Evet 2016 ya da girdim maalsef oda söylediğiniz gibi saçma sapan sorular ve yöntemlerle ne yaptığını bilmeyen bir kurum maalsef. Aynen öyle valla bende hep ona yandim zaten adam gibi sormamalarina hep o yüzden iki sınavıda kaybettik. Inşallah bu sefer olmaz
-
@amirim bir defa daha haklı çık..
-
@öktem_ilteriş hocam kendi tahminimde 72-73 netten aşağısına ihtimal vermiyordum ama bu sefer farklı sanki hocam ufaktan bi ikna olmaya başladım her dönem sağlam duyumum var desede uzun uzadıya yazışırdık tartışırdık haliyle onlarda tam emin olamadığından sürer giderdi bu sefer ortaya çok ciddi bir şekilde atıldı ve pasif sürece girdiler duyum çok sağlam olup kaynağı korumak adına böyle mi diyede insanın aklına gelmiyor değil
-
Son gunlerde sanal alemde moda olan esprili bir görsel var;"çok şükür kötü günler geride kaldı ,simdi sırada daha kötü günler var" diye. Bizim içinde 2 eylülden bu yana devam eden stresli günler çok şükür geride kaldi simdi daha stresli günler bizi bekliyor.hele perşembe gunu sabah 10 dan sonra durumu kritik olanlarımiz için Allah yardim etsin.Sonuca bakıp üzülmek de var sevinmek de ama ne olursa olsun sonu hayırlı ve sağlıklı olsun.Günlerce soruları ,puan hesabını ve tananin kaç olacağını istişare ettik.Artık son söz en yetkili ağızda .Burda yazıları ile kişilik analizi yapabildiğim ve sonuç olarak bu meslekten daha fazlasını hakeden kişileri tanımak şahsım adına artı oldu.hepimizin kazanmasını elbette dilerim ama maalesef bazılarımız üzülecek. Benim gibi bu sınava en fazla bir kere daha girebilecek veya Son defa girenler hariç kazanamayan arkadaşlar umutlarını ve azimlerini kaybetmesinler.Unutmamak gerekir ki her sınav bir tecrübedir.kaybederek kazanmayı ogrenirsiniz.Onemli olan hayırlı olması. Şimdiden mülakata kalacak arkadaslara başarılar dilerim.
-
@enteresanthink hocam doğru söylüyorsun, her an kararların değiştiği, her an yeni düzenlemelerin olduğu kurumlarımız üzerinden kimsenin yaptığı haber kesin doğru olamaz ama sence biz o haberi yaparken soruşturmadan yapmış olabilir miyiz? Yani birisi gelip böyle dedi diye sitemizi, adımızı karalamayı göze alabilir miyiz? Tercihini Yap sitesinin veya forumunun amacı eğer ki haberler okunsun sansasyon yaratalım olsa emin olun çok yalan haber de yapabilirdik, daha çok insana da sataşabilirdik, inanılmaz umut tacirliği de yapardık, reklamımız da olurdu, insanlar da bir hafta söver sonra unutur sonra yeni umut tacirliğimiz ile tekrar popüler olmamıza neden olurlardı. Başından beri bu platform, özellikle @paretowilfredo kaynaksız, aldığı bilgiyi kontrol etmeden ne forumda ne sitede haber yapmadı, duyum paylaşmadı, biz güvenilirlik ve paylaşımı çoğaltma üzerine bir iş yapıyoruz. Bu açıklamadan sonra neye inanacağın, inanacağınız size kalmış.
Son zamanlarda forumda yaşanan troll saldırılar ile ilgili durumları da buraya yazayım, tek seferde hepsi bitsin. Bu platform kaymakamlık, idari yargı hakimliği, sayıştay denetçiliği gibi devletin önemli kadrolarına girmeyi düşünen adayların girdiği, paylaşım yaptığı, istişare ettiği bir platform. Forum üyesi olmasa da bu kadroların sınavlarına hazırlanan hemen hemen her aday göz ucuyla da olsa bu platformu takip ediyor, diğer kadroları ayrı bir yerde tutuyorum. Şimdi birilerinin bu işleri yıllardır yapması ve otoritelerinin öyle veya böyle sarsılması, birilerinin bu işler üzerinden kazandığı büyük paralar gibi durumlar düşünülünce birilerinin gıcık olduğu, birilerinin karalamaya çalıştığı bir ortama dönüşmemiz karşısında sanki suçlu forumun kendisi ya da yönetimiymiş gibi hem siteyi, hem üyeleri cezalandırırcasına biz gidiyoruz, burası da troller ile doldu falan gibi tepkileri şaşkınlık ile izliyorum. Her fırsatta aşırı derecede dikkatli olmaya çalıştığımız, üyelerin tepkilerini ve taleplerini ciddiye aldığımız gerçekleri hiçe sayılarak bir çamur da ben atayım şuraya der gibi tavırlar gerçekten beni üzüyor. Tabi ki kötü niyet yok bunu yazan arkadaşların çoğunda da ama sizden rica ediyorum bu kadar özen gösterdiğimiz konularda bir de değerli forumdaşlar olarak sizler de birilerini mutlu edecek tepkiler göstermeyin. -
Ek olarak sınavın açıklanmasına saatler kaldı, son saatlerde zaten burada dolu dolu içerik konuşulma ihtimali düşük, bu bir iki gün içinde insanlar biraz da deşarj olmak için buraya geliyorlar. Olağan süreçlere aşırı tepki vermek veya tepki verilecek şeylere sessiz kalmak ne yazık ki bizim toplumumuzun genetik kodlarına işlemiş. Bunun örneğini sosyal medyanın hemen hemen her noktasında, sözlüklerde görebilirsiniz, rica ederim daha sağduyulu davranalım, saygıyı elden bırakmayalım, olabildiğince anlayışlı olmaya çalışalım, bunlar hem kendi hayatımıza hem dokunduğumuz insanlara iyi gelecek, göreceksiniz.
-
@Agor Eyvallah kardeşim var olasın.
Ben sessiz kalmak niyetindeydim ancak bir kaç şeyi izah etmek gerekliliği hasıl olduğu için yazıyorum, açıkçası bir daha da bu hususlarda bir şey söylemeyi düşünmüyorum. Sırf Kaymakamlık Sınavları özelinde son kaç sınavdır verdiğim bilgiler ortadadır, biraz maziye doğru bakan görebilir. Bu yönden yorum yapmayacağım, lakin şunu söylemem gerek bu konuda. Bu konuda bir 'tüccarlık' gayem hiçbir zaman olmadı. Memurların eski forumcularındanım, akabinde Facebook Grubumuzda da devam ettik bu tip şeylere. Hiçbir zaman bu işten şahsi bir kazanç gayem olmadı. Sadece tek bir derdim oldu. Ben bir şeyler duyabiliyorsam, bunu bu yarışta haksızca avantaj sağlayabilecek birileri de duyuyor. O zaman herkes duysun. Bu konuya dair daha fazla söz söylemeyeceğim ve %100 gözümle bir evrak görmeden de bu konularda bir şey yapmayacağım.
Yazdığım haberi okuyarak yorum yapsın istiyorum insanlar, benim haber verme dilimi beni tanıyan herkes bilir.
Bu haberde kullandığım dil bir DUYUM dilidir. Haberi tekrar incelerseniz bunu görebilirsiniz. Özelden soran arkadaşlar da oldu aranızdan, durumu izah ettim. %100 teyitli olmadığını, haberi de bu ihtimalin var olduğuna dair duyduklarıma dayanarak yazdığımı dile getirdim. Kurumlarda böyle bir söylentinin dolaştığını, -ki bunu duyunca bunu daha yakından duyabilecek arkadaşlarıma da danışarak- böyle bir ihtimalin var olduğunu yazdım. Özellikle seçtim kelimelerimi dediğim gibi haber orada duruyor. Tekrar okunabilir.https://www.tercihiniyap.net/haber/kaymakamlik-sinav-sonuclarina-dair-onemli-gelisme
Çok daha net bilgiler de verdik vaktiyle. Sınav tarihi söylediğimizde 17 Aralık tarihli Kaymakamlık sınavında, bize "Algı operasyonu yapan fetöcü bu adam, 17 Aralık'ta devlet sınav yapmaz." diyen yaklaşımdaki suizan ile bunun arasında benim nezdimde bir fark yok. O zaman ilan geldi bu tarihe, biz yine sükun ettik.
Niyetimiz, gayemiz bellidir ve nettir. Kimseye bir şey satmak derdinde olmadık hiçbir zaman. Güzel bir şeyler yapmak gayesiyle yola çıkıp da bunları görünce insan gerçekten üzülüyor. Kimseyi kırmayacak bir lisan kullanmaya çalıştık her zaman. Herkesi anlamaya, dinlemeye çalıştık.
Ama bu tip ithamlara artık katlanacak değilim. O nedenle bunları yazmam gerektiğini düşünüyorum artık. Polemik yaratmak isteğinde de değilim. Benimle bir sorunu olan varsa ve ithamlarında iddialı ve de ciddiyse buyursun istediği şekilde tartışalım, istediği gibi dökelim eteğimizdeki taşları. Buradayız.Herkese hayırlı geceler, iyi forumlar dostlar.
-
bir umut 66.5 net beklemeye devam..
-
@paretowilfredo maalesef bu seferki sonuç bekleme başlığı biraz acayip... maalesef sap ile saman birbirine karışmış durumda, ayırmak da bizlere düşüyor.
'duyum' nedir bilmeyenler maalesef insana forumda daha duyum paylaşmamaya sevk ediyor. seninle hiçbir zaman yüz yüze tanışmamış olsam da kardeşim, yaklaşık 5 seneden beri gerek memurlarda gerekse burada defalarca mesajlaşmışlığımız olması hasebiyle amacının ne olduğunu, söylemlerinin ne olduğunu, düşüncelerinin ne olduğunu biliyorum. duyumun ne olduğunu anlayanlar ve forumu takip edenler gayet ayırt edebilir bazı şeyleri. bu sene can sıkıcı çok durum oldu bu başlıkta, sinirlenmiş olabilirsin lakin 6-7 senelik forum tecrübesi olan bizler bu gibi durumlara alıştık.. birkaç kişi yüzünden canını sıkmaman gerektiğini gayet iyi biliyorsun.. sağlıcakla ...