Kayıt sildirip yeni üniversiteye kayıt ve askerlik
-
Ben 2016'da tezli yüksek lisans kaydı yaptırmıştım bu yıl atacaklar diye yeni bir tezli yüksek lisans kazandım.
Siz değerli hocalarıma sorum:
1-) Şu an kayıtlı olduğum okuldan kaydını sildirmeden yeni okula kayıt olabilir miyim olamazsam eğer kayıt sildirmede kurul kararı şart diyorlar bu uzun sürebilir mi?2-) Kaydı sildirdikten sonra bakaya düşüp kayıt yaptıramama ya da yeni okula kayıttan sonra askerliğin ertelenmemesi gibi bir durumla karşılaşır mıyım?
-
@murky hocam oncelikle 2 yüksek lisansa ayni anda kayitli olamiyosun. Kayit sildirme islemini ben bir kez yaptim bi gunde silinmisti.
Birinde kayit sildirmeyle, digerine kayit yapturma arasindaki zamanda sıkıntı olacagini sanmiyorum.
Bakaya kalsan bile askerlik subesine gidip yuksek yapacagini söylersin bi sonraki celp donemine atip ilisigi yoktur belgesi verirler. Ama yuksek kazanmadan gitme subeye. Bazilari bakaya kalinca ceza odemek zorunda kalmis ondan da haberin olsun. -
@shady1 Hocam çok teşekkür ederim oncellikle bir yetkili bulmuşken hemen bir soru daha sorayım musadenle yeni okula kayıtta askerlik belgesi istiyorlar su anki askerlik durum belgemde "yurtiçi yüksek lisans erteleme" diyor muhtemelen kaydı sildirdikten sonra hemen değişmeyecek bu, bu sorun yaratır mı sence? Kayıt sildirdikten sonra askerlik şubesi ile isim var mı?
Yeni kazandığım okul biraz uzak, telefonlara da bakmıyorlar o yüzden tüm prosedürleri tamamlayıp öyle kayıt yaptırmaya gitmek istiyorum.
-
@murky kayit sildirdikten sonra okul , askerlik subeye bildiriyo hocam bi sey yapmana gerek yok. Ama eski okulu arayip islemleri hizlandirabilirsin. Askerlik subeye bildirin işlemi diyerek.
Onun disinda su mevcut hali ile ,yani yuksek lisans sebebi ile tecilli ibarrsi ile, yeni kayita gitseniz ne derler bilmiyorum malesef.Bedelli ile insallah bu sıkıntılar biter .
-
@shady1 İnşallah hocam tekrar teşekkür ederim bugün kaydı sildireceğim bakalım.
-
Merhaba hocam. Ben de bişey sorayım müsaadenizle. Benim kaydımı sildirmek için zamanım yok başka şehirde kayıtlı olduğum program. Yeni kayıt için bi kaç gün gecikmeli eski program devam görünse sıkıntı olur mu sizce? Ya da telefonla kayıt silerler mi dilekçe vermek gerekiyor ama.s
-
@economicus hocam telefon ile kayıt silemezler maalesef dediğiniz gibi dilekçe şart, kayıt yapacak okula gitmeden kayıt sildirme işlemlerini başlatmanız gerekir o zaman kayıt sildirme için verdiğiniz belgeleri oraya sunarak başvuru yaptırabilirler, okulun inisiyatifinde ama genelde pozitif davranıyorlar fakat hiç başvuru yapmadan ikinci okula kayıt yaptırmanız eğer ikisi de tezli yüksek lisans, normal örgün eğitim ise mümkün değil.
-
@agor hocam kayıtları hemen başlatıyorlar yani öyle yakın bi yer de değil ki gidip gelsem çalışıyorum falan. Kalacak o zaman diğeri dediğinize göre neyse napalım teşekkür ederim yanıtladığınız için
-
@economicus dilekçesiz işlem yapılmaz hocam. Islak imza olmadan böyle bir işlemi yapmanız pek mümkün değil.
-
@antimülakat yani o kadar sıkışık bi zaman ki diğeri de böylr mi olmuştu hatırlamıyorum ama bugün açıklandı sonuç yarın kayıt günü. Ne bileyim işte umut için sordum ben de. Haklısınız
-
Hamd olsun dün süreci tamamladım. Yaşadığım süreci anlatayım belki ileride aynı yolu izleyecek arkadaşlara yol gösterici olur;
İlk olarak 2016 Temmuzda Kırıkkale'de tezli iktisat yüksek lisans kaydı yaptırmıştım. 2018 geldi ve ben tabiri caizse "tutuştum" keza YÖK yönetmeliğine göre bu yıl üniversite kaydım silinecekti. Hemen arayışlara başladım, Sivas tezli yüksek lisans ilanı açtı bilim sınavına girdim ve tekrar kazandım. Belirtmek isterim ki bu süreçte özellikle KPSS alan grubuna çalışanlar için mülakat olmayıp yalnızca bilim sınavı ile öğrenci kabul eden üniversitelerde tezli yüksek lisans yapmak tezsiz yapmaktan bile kolay. Tabi bir de tezlinin avantajları malum, her şeyden evvel 2 sene kafanız rahat oluyor.
Benim yaptığım iki yüksek lisans da yalnızca bilim sınavı yaptı. Kırıkkale 50 soruluk test yapmıştı baya kaliteli soruları vardı.(gerçi çok garip bir sistemleri vardı sınav sonuçlarını açıklamadılar yalnızca asil ve yedek listesi açıkladılar ki sınavım cidden iyi geçmesine rağmen yedekteydim açıkçası saçmalıktı ama nasip oldu yedek geldi.) Sivas'ta 5 soruluk klasik sınav yaptı, çok zor değildi sorular klasik bir kurum sınavı gibiydi. (Sivas'ı tebrik etmek lazım her şey çok şeffaftı, tüm öğrencilerin puanları tek tek açıklandı ve hakikaten tam beklediğim puanı vermişler.)Her neyse sonrasında gittim Kırıkkale Üniversitesinden kaydımı sildirdim. Bazı üniversiteler "yönetim kurulu kararı" olmadan silmiyormuş, lakin sağolsun Kırıkkale Üniversitesi anında sildi. Hatta öyle ki kaydımı sildiğinde "yahu abi benim kütüphaneye borcum vardı" diye ben söyledim. Ha öylese dur dedi, sildiği kaydı geri aldı ve gittim kütüphane borcumu ödedim tekrar sildi
Sonrasında Sivas'a gittim, kaydımı 15 dakika içerisinde gerçekleştirdim ve öğrenci belgemi aldım. Hayırlısıyla bir sürecin daha sonuna geldim, bundan sonrası nasip ya bedelli olur ya da 2 sene sonra gider vatan görevimizi yapar geliriz. Gerçi henüz Sivas tarafından askerlik tecilim gerçekleşmedi hala eski askerlik tecilim duruyor ama yapılması gerekenler bunlardı ve anlattığım şekilde hepsini harfiyen yaptım. İnşallah problem çıkmaz diye dua ediyorum. Bu konularda ben çok araştırma yaptım cidden zor bir süreç bu konuda yardıma ihtiyacı olanlara "bildiğim kadarıyla" yardımcı olmaya çalışırım.
-
@murky hocam merhaba kirikkalede hemen sildirdim demissiniz ben de sivasta tezli kazandm ama ankara icin de bekliyorum tezli sonucu o da aciklanmadi henuz sivasin ise bu hafta son kayitlari sorum soyle olacak benim sivasa gidip kayit yaptirirsam ankarayi kazandgm takdirde kaydimi hemen sildirebilir miyim? Benim de askerlik geldi mecbur biseyler ayarlamak lazim
-
@sertcocuk Hocam Sivas biz kaydı sildirmek için "yönetim kurulu kararını" bekliyoruz dedi. Yani muhtemelen kaydı yaptırdıktan sonra "yönetim kurulunun" toplanmasını bekletebilirler o ne kadar sürer onu gerçekten bilmiyorum. Ama bence yalnızca askerlik için düşünüyorsanız riske atmayın gidin kaydınızı yaptırın derim.
-
@murky tesekkurler hocam ben de aradim zaten her carsamba kurul toplaniyormus o yuzden en gec saliya kadar gelmeniz gerekiyor kayit sildirmek icin dedi ordaki gorevli riske atmamak lazim haklisiniz ankara olursa artik gelip sildiririm kayit
-
Ya hocam) ben de ilişik kesmemek istediğim okulla görüştüm kurul kararı ile kesiliyormuş. O da cuma toplanıyormuş sadece. Ama kayıtya da yarın son. Üniversiteye dilekçe verin dediler benzer bi durum yaşadınız mı kayıtta sıkıntı çıkarırlar mı sizce?
-
@economicus sizin durumunuz tamamen farkli hocam maalesef, universitelerin naz ve kaprislerine katlanacaz zorunlu olarak askerlik icin yine de dikkatli olun askerlik icinse sadece sansinizi zorlamayin fazla bence
-
@economicus Hocam bana söylenilen bir üniversitede kayıt varken yeni kaydın yaptırılamayacağı oldu. YÖKSİS üzerinde görüyorlarmış bilgiyi, siz durumu şu an kayıtlı olduğunuz okula anlatın bir ricacı olun, çok önemli olduğunu söyleyin kaydınızı sildirmek için çabalayın yani. Ama yine de tabi yeni kayıt olacağınız okula da anlatın bunu, umuyorum rica ile çözülür. Aslına bakarsanız öğrenci işleri isterse çözemeyeceği iş yok.
-
@sertcocuk yok benimki tamamen akademik saikle alakalı hocam neyse bakalım deneyeceğiz. Herkese bu süreçte başarılar
-
@murky hocam çok haklısınız. Kayıt sildirmeye kendim gidemedim kardeşimi gönderdim o da açıklamış vaziyeti ama kurul kararı olmadan bi işlem yapılamıyormuş. Kararın ellerine ulaşması pazartesiyi bulurmuş vs vs yarın kayıt için gideceğim okula açıklama yapacağım. Eski okul zaten 1 ay sonra ilişiğimi kesecekmiş başarısızlıktan ötürü. Ortada kalmam umarım teşekkür ederim
-
@murky yaptirdim kaydimi hocam ekstradan para vermemenin keyfi paha bicilemez yalniz bana askerlik ve ogrenci belgeleri 2-3 hafta icinde duserler dediler e devlete sizin durumda bi degisme oldu mu? Ankaradaki mulakat sonuclarima gore ben de kaydimi bu hafta sildirecegim ins orda biraz kem kum ettiler gerci ama silerler diye dusunuyorum.