2018 KPSS İktisat Sorulari
-
@rootofallevil denk bütçe carpani=1dir yapılan kamu harcaması kadar hasıla artar cevap 1000 birim artar hasila
-
@lex-fori Evet hocam stok degil amortisman olcak. Kafa gidiyor soru düşündükçe.
-
Arklar kardinal fayda sorusunu şıklarıyla net hatırlayan var mı hocaya soracağım
-
Tamam ya doğru vergiyi çıkarsak 100 br artış
-
@birgarip hocam ben azalan marjinal fayda yaptım. Ama daha sonra bunun dışbükeylikle ilgili olduğu geldi aklıma, emin olamadım. Sanırım söylediğiniz gibi olacak, emin değilim.
-
Şu Kardinal sorusunu sadece ben mi eş fayda mı ne öyle bir sık vardı onu yaptım? Diğerleri imkansız gibiydi.
-
@casanova diğer sık açlık sınırıydı sanirim
-
@ceks74 o soruya marjinal ikame ile azalan marjinal fayda arasında kalıp azalan marjinal fayda yaptım..diğer 3 şık imkansız diye düşündüm..
-
@casanova açlık sınırı
-
Az gelişmiş ülkelerle ilgili bi soru vardı hatırlayan var mı?
-
@rootofallevil soru denk bütçe sorusuydu hocam işleme gerek yoktu, direk kamu harcaması kadar artırırdı.
-
Baumol-Tobin sorusu?
-
@circassian azgelismis ulkelerin gelisememe sebebi gibi birseydi. Sıklarda yabanci sermaye yatırımlarının yüksek ve emek yoğun üretim şeklinde olan şıkkı işaretledim. Daha az yabancı sermaye yatırımı alıyor az gelişmiş ülkeler öyle biliyorum. hatırlayanlar olur son sorular artık bitirdik sayılır
-
Ben de ilk önce öyle işaretledim en son sınav bitecekken sildim eğitimli olan şıkkı işaretledim ya tüh
-
@ilanmılano evet o soru tuzak soruydu. Dikkat edilmesi gereken yabancı yarımımları FAZLA alır demesiydi sadece fazla almaz az aldığından geri kalmıştır hatta.
-
Taban fiyat sorusuna bazı arkadaşlar 12 demiş ama vergiden sonraki fiyat dengedeki fiyattan yüksek çıkınca taban için dengedeki sayıyı almiyormuyduk yani 10 almamız gerekmiyor muydu acaba..
-
@elisa hocam taban fiyat ureticiyi korumak icin oluyor ya hani denge fiyati 10 iken taban fiyat 8 belirlense dediginiz dogruydu ama taban fiyatin zaten denge fiyatindan yuksek olmasi gerekiyor,cevap 12dir o nedenle.
-
Of ya gitti guzelim soru:(
-
@no33 beklenen faiz yaptım
-
Tahmini 18 netim geliyor bi 20 üstüne çıkaramadım şu iktisadı ya