2018 KPSS Maliye Soruları
-
@casanova Orada yanılıyorsun bence performans-verimlilikten bahsediyor.Nicel ve nitel ölçütler ayrımı yapmak gerekli 4 şık nitel 1 şık niceldi.Yine de bakalım yarın netleşir o
-
@antimülakat tüm şıkları ayrıntılı a inceledim. Sermaye değerinin artması yoktu diğer şıklarda da vergi kaldırılırsa vergi düşerse sermaye artırımı vardı. Onun için cevap mal ve hizmetlerin vergi konulmasıyla birlikte fiyatının artması olacak.
-
Nüfus artışı hem gerçek hem görünüşte arttırır. Şöyle düşünün. Göç sebebiyle nüfus artışı görünürde artışken, Doğum oranlarının artmasıyla meydana gelen nüfus artışı gerçekte artıştır.
-
İktisat mı maliye mi hatırlayamadım ama sübvansiyonla ilgili bi soru vardı
-
@circassian yanlışı soruyordu fiyat artışı vardı şıklarda o şık olacak devlet üretici sübvansiyon verince fiyatlar artmaz.
-
@circassian Fiyat artması beklenmez
-
@fernando-reges ben de öyle yaptım teşekkürler:)
-
@casanova kardesim o soruda verginin. Kapitalizasyonu nedir demiyormuydu? Ben sermayenin uzerine uygulanan verginin kalkmasi ile sermayenin degerinin artmasi sıkkıni isaretledim.
-
@lion hocam amortismanla kapitalizasyon konulan vergi sonrası sonuçları inceler kaldırılan vergi değil. Vergi konuşunca malın değeri azalıyorsa amortisman, değeri artıyorsa kapitilasyonu gerçekleşir (ukalalık yapmayım bildiğimi diyorum yanlış olma ihtimali yüksektir)
-
@casanova tamam iste kardesim sorudada onu soruyordu tam olarak. Yani verginin kapitalizasyonu diyince benim aklima direkt bir sermaye malinin devlet tarafindan uzerine konulmus olan verginin kaldirilmasi ile degerinin artmasi geliyor. Tabi yuzde yuz dedigim dogrudur demiyorum bende yaniliyor olabilirim ama ben bu sıkki isaretledim.
-
Tam şıkkı hatırlıyor musunuz taşınır taşınmaz gibi uzun şık vardı o muydu cevap?
-
@öğrenci cevap, ön mali kontrol. İç denetim iç denetçiler tarafından yapılır.
-
@lion hocam bende dediğiniz gibi düşündüm ilk bende d şıkkıydı hemen işaretledim geçtim. Sonra soruyu okuyunca tekrardan sürem arttı bir de baktım ki verginin kaldırılması sonrası diyor. Benim aklıma kaldırılan verginin değil, konulan verginin etkisiydi bu diye geldi mesela makinenin (sermayenin) üstüne spesifik bir vergi koyarsan, koyduğun vergi kadar değeri artar dedim ve değiştirdim cevabımı.
-
@lion şıklarda 4 şıkta vergi kaldırılıyor değer düşüyordu son şıkta da vergi kaldırılmıyor vergi konuluyor değer artıyordu çok kafam karıştı ondan dolayı benim gözümden mi kaçtı acaba 4 şıkta değerinin düşmesinden bahsediliyordu bir şıkta değer artıyordu o da vergi koyuyordu bende emin olmayıp boş bıraktım
-
Tvs sorusu gayrimenkul sermaye iradı mıydı
-
@kilici diğer kazanç ve iratlar(tazminat dediği için)
-
@antimülakat Bu bağımlılık oranı maliyede miydi?
-
@42_salih çekodaydı sanırım.
-
@casanova Sağolun! Ben de diyorum boşuna kontrol ettim herhalde, nasıl görmedim, sınav gitti diyordum.
-
@42_salih hocam işsizlik oranıyla ilgili olan soruların hepsi hemen hemen çekodaydı. Birde işgücüne dahildir diye bir soru vardı, kendi adına çalışanla mevsimlik işçi arasında kaldım; en son kendi adına çalışan yaptım(emin değilim)