2018 KPSS Maliye Soruları
-
ÖSYM Nasıl bir belaya düşürdün bizi, "Teşhis Gecikmesi" yazıyorum Google "Adet Gecikmesi, Düzensizliğini" getiriyor. "Uygulama Gecikmesi" yazıyorum. Çok daha +18 Şeyler Geliyor.
-
@sucuklu_oralet Aslında elinizde Erdal Ünsal Hoca'nın kitabı varsa para politikası bölümünde kurallar yaklaşımının gecikmeler argümanını açıklarken bahsediyor bu konudan. Makro İktisat 11. Baskı sayfa 643 de anlatmış.
-
@antoniogramsci Emin olmamakla birlikte o sanki aşılanan çocuk sayısı olacaktı hocam. Üniversitesideyken Devlet bütçesi vizesinde böyle bir soru çıkmış yanlış yapmıştım orfan aklımda kalmış.
-
"Karar" 2.bölümde ve cevap TEŞHİS Hepimiz için hayırlısı olsun arkadaşlar.
-
Arkadaşlar burada açıklanan cevaplar içerisinde operasyonel açik genel kabul görmüş gibi ama cevabın birincil açıķ oldugunu düşünen yok mu? Soruda faizden bahsedilmiş ancak bunun dışarda bırakılmasıyla cari yıldaki politika başarısını daha iyi ifade etmesi gibi bir anlam çıkmıyor muydu?
-
Şuana kadar Hukuk'ta Muhasebe'de ve İktisatta 39 1 yapan duydum, Ancak maliye için henüz 36 4 üstü duymadım. Sanki maliyenin sapması daha fazla olacak. Muhasebe'den yapan kişininde muhasebesinin çok iyi olduğunu bildiğimden dolayı 2. sıraya Muhasebeyi koyuyorum.
Sapma Sıralaması
1.Maliye
2.Muhasebe
***1 ve 2 değişkenlik gösterebilir, Türkiye ortalaması muhasebe daha düşük gelebilir.
3.İktisat
4.HukukHep hukuktan vuran Ösym'e, Hukuksuzluğunu kanıtlamış oldu.
-
@sucuklu_oralet muhasebede 39 a 1 yapan varsa onu direk ymm yapsınlar. Keza kitabına çalıştığımız hocaların birçoğu, yeminli mali müşavirler ve vergi müfettişleri de girdi bu sınava bir Allahın kulundan 39 1 yaptım diyeni duymadım, geçen Alican dovletov sordular 5 dk kala yetiştirdim yanlışım elbet var dedi adam. Hukuku iktisatı ve maliyeyi anlarım maliye muhaseden daha zor bir oturum değildi.
-
@kaimoğlan evet bende sizin gibi düşünüyorum .
-
@grundig Başlarda operasyonel açık yaptım daha sonra dikkatli bir sekilde okuyunca böyle bir anlam çıkardım kendimce umarım yanılmamışımdır.
-
@casanova Her soruya sadece tek sefer bakabildim, Dikkatli ve hızlı çözdüm. Maliyetten ve TMS'den 1 tane kaçtı. 38 Doğru 2 Yanlış geldi. Geçen sene P44 Muhasebe ağırlık puanda ilk 3'teydim. Muhasebemin İyi olduğunu düşünüyorum, Tabiki de bir "Ferhat Yıldız" değilim. Ancak, Ferhat yıldız sınava girse 40'ta 40 yapamayacağına eminim.
Dış Etkenler
1.Sınav Stresi
2.Zaman Sorunu
3.Dış ortam Durumu vs... -
@sucuklu_oralet Hocam muhasebede 100 kişiden 3 kişi 35 üstü yapabilir ama maliyeden 100 kişiden 20 kişi 35 civarı yapabilir.Tartışmasız muhasebe belirleyici olur bence.
-
@sucuklu_oralet iyi helal olsunda bir tek sen muhasebeden öyle çözdün diye herkes mi öyle çözecek. Maliye bilen yapar bilmeyen yapamaz süresini artırırdı. Yalanım varsa Allah canımı alsın maliye kitapçığı dağıtıldı süre başladı ön sayfadaki 5 soruyu işaretledim arka sayfaya geçtim Bi baktım 1 dk işlemiş süre. Bu böyle hızlı okusana yavaş okusan da maliyede bilirsen yaparsın bilmezsen bakarsın. Muhasebe işlem gerektiren teknik gerektiren bir ders. Ben hiç dershaneye gitmedim, kursa gitmedim evde kendim süreydi teknikti bilmeden çıkmış sorular çözdüm muhasebattan çalıştım öyle girdim sınava. Maliyeyle muhasebeyi kıyaslaman mümkün değil kıyaslarsın ancak kendin için kıyaslarsın genelde kimse muhasebe yapamazken herkes maliyeyi süresi içinde fersah fersah bilirse yapabilirdi ki öyle oldu.
-
@sucuklu_oralet hocam 4 alan neti toplamı en çok kaç yapanı duydunuz.gecen sene birinci 128 alan 80 civarında gkgy yapmış herhalde