2018 KPSS Maliye Soruları
-
@mahalkme Türkiye Ekonomisinde yazan 1930 larda uygulanan üçgen sıkı para sıkı maliye denk bütçe
-
@sucuklu_oralet Bende hastanede bakılan kişi gibi bir şey vardı o yaptım ama emin değilim tabi iki şık arasında kaldım
-
Performans bütçede alınan sonuç daha onemli diye seçenekleri birbirine benzerek çocuk ölumlerindeki azalış oranı yaptım o soruyu. Diger seçenekler birbirine benziyordu. Aşı için daha fazla aşı alınabilir,daha fazla hastaya bakmak için doktor lazım,doktora da hastane,oda lazım. Bu yüzden hastanedeki yatak sayısı da buradan benziyor. Geriye tek çocuk ölüm oranı kaldı. Bu da gelişmişlik göstergelerinden biri olunca. Bu doğru geldi.
-
@onuktekin dediğiniz de mantıklı ama bende performans bütçenin tanımından hareketle birim maliyet ve işi tamamlama esasını göz önünde bulundurarak yatak sayısı dedim. Herhangi bir iddiam yok
-
@hickskaldor bana doğru geldi ama iddiam yok hocam. Sınavda ilk yatak sayısını işaretledim sonra hepsi doğru geldi. Benzeteyim birbirine derken bunda karar kıldım. Soruyu nereye çeksen geliyor
-
@hickskaldor sınav anında doğru geldi ama birim maliyetle doğrudan ilişki kurulabilen tek seçenek yatak sayısıydı galiba? Eğer öyleyse yatak sayılı seçenek doğru olur. Hatta bu düsünme biçimim baştan yanlış olur
-
Arkadaşlar gecikme sorusuna uygulama gecikmesi diyen oldu mu? Ben soruyu bir karar alınmış ama kararla uygulamaya geçilmesi arasındaki süreyi soruyor şeklinde anladım ve uygulama gecikmesi dedim.
-
@antoniogramsci cevap %90 uygulama gecikmesi. Ben o sorunun üzerinde durmadım bile. Teşhis diyenler var ama sanmıyorum cevap o olsun.
-
@antoniogramsci Ben uygulama gecikmesi dedim. Doğru olduğunu düşünüyorum.
-
@onuktekin birim maliyete en yakın o geldi bana ama şuan bile oturtamıyorum kafamda tam olarak. Görelim bakalım
-
Arkadaşlar açıköğretim kitabında o sorunun tanımı var facede paylaşıldı. Teşhis gecikmesi. Uygulama olamaz çünkü meydana gelmesi ile karar alınması arasındaki gecikmeyi soruyordu. Uygulama olması için karar alımından sonraki süreçte gecikme yaşanmalı. Tabi en doğru cevabı ösym verecek.
-
@hickskaldor Ben karar alınmış, alınan kararla uygulama arasındaki geçen süreyi soruyor diye algıladım. Bakalım, açıklanınca anlaşılır
-
Bu arada performans bütçe ile ilgili soruda da aklıma sağlık ocaklarındaki doktorlara getirilen hasta bakma sayısı geldi. Onun da etkisiyle bakılan hasta sayısı dedim ama emin değilim tabi.
-
@hickskaldor bu yazdığını soruyorsa yasal gecikme olur
-
@hickskaldor Ya arkadaşım yapma gözünü seveyim. Böyle bir metin okuyup uygulama gecikmesi cevabını vermek ne derece mantıklı ? Açık açık bir karar alınıp kararı geç hayata geçirmekten bahsediyordu.
-
@baumol karar kelimesinin 2.tarafta olduğunu hatırlıyorum. Yarın açıklanır büyük ihtimalle görürüz birlikte şuan kasmaya gerek yok bence dediğiniz gibide olabilir tabi
-
@hickskaldor böyle kibar konuşunca da kendimi kötü hissettim kardeşim. Hakkını helal et. Aslında başka arkadaşlara kızdım da sana yüklenmiş gibi oldum. Soru karar almakla başlıyordu ama sınav hali belki ben yanlış okumuşumdur.
-
@baumol helal olsun ne demek
-
@sucuklu_oralet 17. Soru vergi kaldırılması sonucu değil vergi koyulması sonucu değerin artması
-
Bir menkul veya gayrimenkul üzerine konan verginin kaldırılması sonucu menkul veya gayrimenkulün değerinin artmasına verginin kapitalizasyonu denir.