2018 Kpss Muhasebe
-
@kilici maliyet muhasebesinden çok soru gelmez standartlar için hiçbirşey demediği sene sadece bu ikisinden 11 soru gelmişti. Sayesinde muhasebe için ; kendisinden ösym den daha çok kazık yemiştik
-
@casanova O şık kural olanı söylüyor. Diger sureler 30 gun o sirketlere ozel. Ama hukukta ilk olarak onemli olan kuraldir. Istisnalar olsa dahi sadece kural verilirse şıkta doğru olur. O soru tertemiz bir soruydu.
-
@no33 soruda kural olarak diye belirtilmiş eğer dediğiniz gibi, eğer belirtilmemişse ili cevabı olur.
-
@casanova hocam hukuk sorularinin hicbirinsw kural olarak diye belirtilmez genelde. Bilmeniz gerekeli oldugu icin istisnalar vurgulanir daha cok asla, hicbir zaman, sadece gibi kelimelerle istisnalari atlamaniz tuzagini kurar osym
-
@no33 hukuk başlığında soruların hepsini paylaşacaktınız? Hatta hocanız açıklamıştj öyle demiştiniz ?paylaşabilir misiniz:)
-
@no33 bakalım hocam sorular hele bir açıklansın aceleye gerek yok sorular açıklanınca 5 günü var zaten eğer soruda her tacir demiş (gerçek kişi tacir diye belirtmemiş, kural olarak diye de belirtmememiş ise) o zaman tartışalım bence.
-
@casanova evet aslinda yanlis yapiyoruz ve birbirimizi yoruyoruz. Hepimizin cevabi kendine dogru geliyor haliyle psikolojinin yorgunlugu ile. Gonul dogru ciksin istiyor cunku. Insallah Allah emeklerimizin karsiligini verir hepimizin
-
@david20 kvyk nın da %20 azaldığını söylüyordu yani 50 binden 40 bine düşmüş
-
@no33 inşallah fakat mesela themis kpss hukuk veya 4t kpss a alan denemelerini çözdünüz mü? Ben çok fazlasıyla denk geldim bu tip soruya ve kural olarak belirtilmediği, hatta ve/veya ayrımından, saçma sapan tuzaklardan kelime oyunlarından cevabın değiştiğini gördüm. Eğer bunlar ÖSYM nezdinde de dikkate alınırsa sorunun hakkı iptaldir.
-
@casanova 3 yildir bu isin icindeyim. Binlerce soru cozdum. Hukukta tertemiz bir kaynak asla yok. En temizi bana gore konsensus ve ankara kariyer. Biraz kendi kaderimize mahkum ediyorlar. Piyasa belli kitaplara gebe ama bu onlarin kesin dogru oldugunu gostermiyor.
-
@no33 peki siz benim muhasebede attığım resimdeki soruyu bir kaç geri sayfada gönderilerde onu gördünüz mü acaba?
-
@casanova Evet gordum
-
@morand hukuk basliginda paylastim hocam
-
Arkadaşlar cevap yazıldı mı bilmiyorum baktığım sayfalarda göremedim ama şu kurumlar vergisi sorusu vardı ya yüzde yirmi vergi kesintisinin kaydı nasıl yapılır diye soruyordu. O soruyu nasıl yaptınız kaydını? Ben dkvdyyk hesaplarının karşılıklı hatırlandığı şıkkı işaretledim ama tekrar dönemedim soruya.
-
@mbguy dkvdyyk karşılıklı kaydedildiği şık
-
@mbguy hocam o soruda çok muallakta "vergi kaydı"demişti sadece soruda ama verginin kesinleşmesi mi tahakkuku mu ödenmesi mi kaydı hiç belirtilmemişti soruda dikkat ettiyseniz eğer ve şıklarda bu 3 durumun hepsi vardı.
Ben şöyle yaptım ;
691 Dön.Kar.Ver. Diğ. Yas. Yük. Krş
371 Dön.Kar.Ver.Diğ.Yas.Yük.Karşılığı -
@mbguy 691-370
-
@casanova 370 dir orası
-
@walrass06 ha pardon 370 yani hesap adları aynı olacak hesap kodlarına takılmadım yani tahakkuk kaydı yaptım ben. 371 dönem karından peşin ödenen vergi ve diğer yasal yükümlükler karşılığı hesabı olması lazım zaten.
-
BEnde çok muallakta kaldım ama önceden ödenen vergi olmadığı için muhtemelen dönem karı vergi dyyk kaydını soruyor dedim Hocam inşallahh doğrudur cevaplarımız