HALKBANK TEFTİŞ KAZANANLAR
-
Daha once mulakatlar tamamlaninca bahsedecigimizi söylemiştik kisaca deginelim.
Oncelikli olarak mulakatlara 10 15 kisilik gruplar halinde sabah ve oglen seansi olacak sekilde olusturulmus. Yani belirlenen saatte sabah 9 diyelim, listede son sirada iseniz kurulun karsisina cikmaniz saat 12 yi bulabilir belki de daha fazla buna karsin ilk siz de kurul karsisina çıkabilirsiniz belirlenen saat itibariyle. Bu tamamen bankanin elindeki listeue bagli, yanliz dikkat edilmesi gereken arkadaslardan duydugumuz listede son siradaysaniz odaklanmaniz bir miktar azalabilir cunku 3 saat belki de daha fazla surede kurul karsisina cikabilirsiniz(9 da mulakati olan 12 de gibi). Bu bir uyumsuzluk yaratti herkes tarafından kabul ediliyor. Banka seneye umarim bu sekilde ilerletmez sureci.10 15 kisilik grup bir odada toplandi listede ilk 5 sirada olanlar direk kurulun oldugu katta bekletildi. Mulakati bitenler icin asagidan 1 veya 2 kisi kurulun oldugu kata cagrilarak ikame edildi.
Ikinci konu mulakat sureleri ile ilgili mulakati 5 dakika sürdüğünu soyleyenler oldu 10 dakika da 15 dakikada. Normal seyir 15 dakika ya yakindi diyebilirz en azindanbenim gurubumda benden onceki 4 5 kisinin 14 dakika civari surdu.
Mulakatta sorulan sorular degiskenlik gosterse de cogunlukla aileden bahsetme,kendini tanitma,genel ekonomi bilgisini olcebilen sorular geldi. Burada elestirilen konu genel ekonomi kisminda belirleyici sorular gelmemesi oldu diyebiliriz. Herkesin cevaplayabilcegi sekilde acik uclu sekilde sorular sorulmasi oldu. Yani spesifik olarak ulkenin ihracat rakamlari nedir hangi sektor agirliklidir gibi sorular sorulmadi diye tahmin ediyorum. Bunlarin yaninda calisan arkadaslarla neden islerinden ayrilmak istedikleri gibi sorular yoneltilmis.
En onemlisi bankacilik, finans sektoru, bankanin yapisi, teftis kurulu, mufettislikle ilgili sorular da sorulmadi denilebilir en azindan benim duyduklarimda sorulmamis.
Secicilik konusunda hangi kriterlere gore secim yapacaklari gercekten muallak mutlaka vardir bir bildikleri.
Mufettislik icin salona giren her adaya mulakat sonuna dogru uzmanlik teklifi demesek de uzmanlikla ilgili bilgilendirme yapilarak kazanacak adaylar haricinde kalanlar kaybetmemek ve kuruma kazandirmak icin istanbul veya baska bir ilde uzmanlik tavsiyesi yapılarak isteyip istenmedigi soruluyor.
Benim hatirladiklarim bu sekilde.
Herkese icin hayirli olmasini dilerim. Sevgiler saygilar dostlar. -
@kalemiye benim de kafamı karıştırdı bu benden iki önce giren 4-5 dk durdu ben 13-14 neye göre ayarlandı bu süre bilmiyorum ve uzman yard. mülakatlarıyla karşılaştırıldığında bizi hiç zorlamamış gibiler.
-
@orhan bu yuzden sahsi fikrim grup mulakatlari surecre dusunulenden daha cok etkin oldu. Az cok hazirlanan raporlarda ve envanter testinde yuzde 50 lik bir kisima olumsuz bakilmisti belki de oyle degildir bilemiyorum.
-
@kalemiye HALKBANK TEFTİŞ KAZANANLAR içinde söyledi:
bilemiyorum.. başka şeyler de dönebilir : )
herkes hakkında hayırlısı olsun neticede. -
Benimki de 6 dakika civarı sürdü.Bana uzmanlıkdan bahsetmediler açıkçası:)
-
Benim mülakatta teftis vs konusu bile gecmedi. 15 dakikanın 10 dakikası uzmanlığa ikna edilmeme ugrasmalariyla gecti. Uzmanlık istesek o sınava girerdik çok saçma. Bence bildikleri bir şey vardı evet. O da daha önceden teftise kimi alacaklarıni biliyor olmalariydi. Geriye kalan süreç tamamen formalite. Benim yerime girecek uzman yard. arkadaşı şimdiden kutlarım ama ben yokum bu oyunda.
-
Bende de hiç uzmanlığın lafı bile geçmedi.Direk gözden mi çıkarıldım ya da çalışıyor olduğum için mi böyle acaba?
-
@kalemiye Herkese uzmanlık teklif etseler niye uzmanlık açtılar bence cok nadırende olsa teklifler sınırlı olur.Daha önceki müfettişlikte uzman yard acılmamıştı ondan uzman yard şeklinde istihdam olmuştuç
-
@econn halihazirda daha iyi bir kadroda calisoyor iseniz olabilir hocam gruplarda calismayan arkadaslarin yuzde 90 ina uzmanlikla ilgili bilgi verilmis. Kurul zaten belirtiyor, sizden iyi olanlar da var kotu olanlarda ama 25 kisi alacagiz listeye giremezseniz uzmanlik dusunur musunuz veya en azindan size bilgi verelim deniliyor.
Kurul test mi ediyor diye dusunuyorduk basta isi ne kadar istedigimize dair ama dedigim gibi cogunluga bu soru yoneltildi.
Bazi arkadaslar hakli olarak uzman olmak istesem uzmalik sinavina girerdik gibi bir tepki koydu kimisi uzmanlik istemedigini sert bis sekilde soyledigini belirtti.
Isin en garip tarafi 5 dakika uzmanlikla ilgili bilgi verilenler olmus bunun yerine biraz da mufettislikten bahsedilse minvalinde tepkiler de oluyor. -
@polo88 ilk olarak belirli bir puan almis alan bilgisi guclu adaylari kaybetmek istemiyorlar. Diger mesele benim dusuncem bu, istanbul kadrosuyla ilgili zira puan hic beklenmedik seviyelere geldi. Istanbul kadrosuna bir nebze takviye yapmak istemis olabilirler. Ama gordugum kadariyla da istanbul kadrosununda uzmanligi kabul edecek kisi sayisi cok az olur. Bu sinavi kazanan zaten gider biraz uzerine bir seyler koyar ve vakifbank mufettislik sinavini gecebilir degil mi.
-
Ben çarşamba ilk grubun içindeydim.Yani sınavda ilk onbeşe girenler ilk grup idi ve hiç kimseye uzmanlık hakkında bilgi verilmedi.
-
@kalemiye çok rahat geçer ben müfettişliğe girmiştim uzmanlık teklif etmişlerdi vakıfta.İdealiniz müfettişlık ıse zorlamak şart
-
@estilografica gruplar olusturulurken grup mulakatinda beraber olunan kisiler vardi en azindan bizim grup bu şekildeydi. Grup mulakatlari uyeler arasindan puan digerine gore dusuk olup grup numarasi baslangicta olan adaylar vardi.
Bilemiyorum hocam hakketen garip bir surec izlendi söyledikleriniz onu gosteriyor. Persembe ve cuma gruplarinda cogunluga uzmanlik konuşuldu. -
Dostum bu konuda emin olabilirsin.Hatta sınav birincisi elemana hiç soru sorulmamış anlattığına göre .Bize de ekonomi hakkında görüşlerimiz soruldu genel olarak(kastettiğim çarşamba sabahı ilk giren grup)
-
@estilografica hayirlisi artik. Bir cok arkadas uzmanlik konusunda tavirlarini ortaya koydu, carsamba gunu giren adaylara uzmanlik konuşulmadiysa ki siz söylüyorsunuz konunun gecmedigini bu arkadaslarin secilme sansi daha yuksek olabilir.
Sinav sonuclari açıklandığında ise giremeyen ve girenler memnun kalacak mi merak ediyorum. -
@kalemiye
Dostum çarşamba öğleden sonra girenleri bilmiyorum açıkcası.Hakkımızda hayırlısı artık -
Arkadaşlar bayanlar yazabilir mi nasıl geçtiğini mulakatın? Örneğin ilk grupta olup uzmn yard na zorlanan oldu mu? Geçen sene görece iyi bi alım olmuştu bayanlarda. Bu sene nedense umutsuzum. Çünkü bana ısrar ettiler sonuna kadar zorladım ama yine de işşizlikten dolayı istedigim birim olursa olabilecegini söyledim.
Uzman yard mulakatinada arkadaşlarım girdi bizim mülakatlara göre oldukça zor geçmiş amac ne buradaki ?? -
benim 20 21 dakika sürdü görüşme.
-
Ben de cars ilk gruptaydim bana da bankamizda baska bir pozisyonu da dusunurmusunuz dendi ben bilgim yok teftis istiyorum dedim bana bilgi vermeye calismadilar daha cok meslegi ne kadar yapabilirim bununla ilgili sorular geldi ve diger kurumlarda girdigim sinavlari ve sonuclarini sordular
-
@gamlibaykus Welcome to turkei