KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
-
@adam-simith hukuk 24 iktisat 23 maliye 28 muhasebe 10 p48 ne gelir
Ceko 15 p42 me gelir teşekkürler. Bu netlere p 48 : 78 -79 , p42 : 83-85 gelebilir. -
@adam-simith konunun uzmanı değilim ama tahminimce p48 80 e yakın p42 de 81-82 gelebilir
-
@rootofallevil Hocam p42 daha yüksek gelmez mi acaba?
-
@antimülakat hocam hayrına bir kere de benden soru olacak size. Bir kaç arkadaş sağolsunlar yorumladılar ama netleri görünce modum düştü. Bu yüzden bir de sizin bakış açınızı öğrenmek isterim.
Kültür yetenek 69 net
Hukuk 30.50
Maliye 32
İktisat 17.50
Muhasebe 24
Totalde 104 alan netim var
80 i geçme ihtimalim sizce nedir? -
@rootofallevil cok tesekkur ederim
-
@umutsuz-0 cok tesekkur ederim hocam p42 belki yuksek gelebilir cunku ceko gecen seneye gore cok zordu facedeki grublardada cekoyu arti 5 gbi dusunun diyolar
-
@mbguy geçen yıl puanlarını baz alarak hesap yapmak hatalı olur ama yaptığınız netlere göre 80'i %99 ihtimal geçmişsiniz zaten.
-
@uruk-hai saolun hocam
-
@cnkn Hocam netler hep aynı olunca standartlar çok etkiler mi acaba? Mesela iktisat netim oldukça düşük kalıyor gibime geliyor. Açıkçası beni korkutan da o.
-
@mbguy netlerde düşüş olmaz ise çok rahat gelir hocam. Herhangi bir problem yok.
-
@mbguy elbette etkiliyor. en güzel örneği 2015 ile 2016 kpss arasındaki uçurum.
2015'de vasat netler ile 80 görmüştüm, 2016'da daha yüksek net yapmama rağmen aynı puanı aldıydım.
iki sınavda 30'luk sistemde idi. -
@antimülakat Hocam kendime eksi 5 net kotası koydum 97 alan netiyle 80’i geçsem o saatten sonra Artık atanmaktan başka birşey istemem çok teşekkür ederim
-
@cnkn
Acaba 55 gk gy 85 alan neti ile kaç gelir? -
@mbguy hocam o kadarda değil abartmayın 104 alan neti 69 gygk ile min 83-84 falan alırsınız ne 80'i geçememesi.
Maksimum gerçekleşecek şey geçen senenin 90 neti bu senenin 100-102 netine eşit olur.
Bence bir tık alt ve üst gibi birbirine yakın adayların arasındaki kıskacı daraltan bir sınavdı detaya inmediği için o yüzden virgüllerin önemi artabilir.
-
55 kültür yetenek 85 alan neti ?
-
Maşallah herkes 100 neti geçmiş. Bende sınavdan sonra 90 net yaptım diye seviniyordum be.
-
@maxmin peki geçen senenin 90 neti kaç puana denk gelmişti, hatırlıyor musunuz?
-
@rootofallevil 83-84 lere geliyordu 90-92 netler
-
Sonuçlar açıklanınca da bir başlık açacağım. Kimler beklediği neti yapmış olacak, kimler beklediğinden düşük net yapacak? Gerçekten merak konusu.
-
Geçen seneye Göre 80-90 puan bandı düşünen biri için ;
İktisat : Mikro kısmının kolay olması, Makro kısmının fena olmaması. Para-Türkiye Ekonomisi-Büyüme/Kalkınma Vs. standart olmasından dolayı. Bu puan bandı hedefleyen arakadaşlar + 3 Net ekstra yapıldığını düşünüyorum. (+5 Net)
Hukuk : Bu sene ki sınavın bonuslu kısmı. Garanti Bankası "Bonus Kredi Kartlarını" Hukuk Kartı olarak değiştirse, KPSS öğrencisi olarak kayıtsız kalırız diye düşünüyorum. (Bonus=Hukuk) Burada +8 Net Konulması gerektiğini düşünüyorum. (+8 Net)
Muhasebe : Geçen seneye Göre daha kolay, daha az uğraştırıcı Genel Muhasebe ve daha zor Maliyet-TMS Vs. Ayrıca geçen sene, süre problemi yaşayanlar bu sene hızlı olması gerektiğinin farkında olduğundan dolayı (+4 Net)
Maliye : Bu ders içinde, Çok belirleyici 6-8 Bandında soru vardı. Çevrede 39 1 38 2 İktisat-Hukuk-Muhasebe duydum ama henüz Maliye için 39 1 yapanı duymadım. (Çevremde dereceye Oynayan adaylar içerisinden desek daha doğru olur) Bu yüzden geçen seneye göre Daha zor maliye olduğunu düşünüyorum (-2 Net)
*** Toplamda, Geçen seneye göre sıralamalarda +15 +20, bandında değişmeler olacağını düşünüyorum. (Bu tespitim tamamen 80-90 bandındaki arkadaşlarla ilgili) çünkü buradaki Marj aşağı indikçe açılır, Yukarı çıktıkça daralır.
***Yukarıda Lafzi olarak bahsettiğim konuyu Örneklendirecek olursam, Geçen sene 70 GY/GK 100 Alan netine sahip birine 87 geldiğini varsayarsak, Bu sene 70 GY/GK 115 Alan yapan birine 87 geleceğini düşünüyorum.
Not : Bu girmiş olduğum 7. KPSS olmasından dolayı Sınav ve Analiz konusunda kendimi geliştirdiğimi düşünerekten, Rasyonel bir analizdir. Yatırım Tavsiyesi Değildir Sadece, Olabilitesi Yüksek Bir Düşüncedir.
Saygılarımla,