@adaygibiaday Size katıldığım noktaları değilde katılmadığım tek nokta olan eleştirilerimin de temelinde bulunan;
Söylemlerinizden ortaya çıkan ; İyi üni. okuyan insanların kamuda görev almayı kötü üni. de okuyan insanlardan daha fazla hakettiği gibi bir düşüncedir. Ben iyi üni kötü üni gibi bir etiket kavgası içinde değilim. İyi bir üniden de insanlar boşboş ayrılabilir veya tam zıttı sizin deyiminizle kötü bir üniden de insanlar kendılerini geliştirerek belirli seviyelere ulaşabilir. Eğitimin kurum isimlerinden ziyade kişinin kendı benliğinde bittiği kanaatindeyim.
Kpss sınavının formatını tabiki eleştirebilirsiniz, sözlü mülakattaki torpilleri de eleştirebilirsiniz ki çokta haklısınız. Ancak anlamadığım nokta şu ben kötü üniden mezun oldum kpss ye hazırlanmayayım daha iyi üniden mezun olanlar var onların kamu daha çok hakkı diyip insanlar girmesin mi sınava. Zaten bu forumda ve çevremde bu sınavı başarıp başaramayacağı konusunda çok ikilemde olan en ufak bir umut ışığı arayan insanlara : "Siz geçmişinizde başarısızdınız bu sınavda ve iş hayatında da başarısız olmaya mahkumsunuz" mu demek daha iyi yoksa " Dershaneli veya dershanesiz ilk girişiniz veya 10. Girişiniz olsun olmasın inanın çalışın ve sonunda mutlaka başarılı olun" demek mi daha iyi bir düşünün bence.