SIRALAMA BEKLEDİĞİM GİBİ GELMEDİ BÖLÜM TERCİHİME YARDIM LÜTFEN [EA]
-
Öncelikle klişedir ancak canınızı sıkmayın bir kapı kapanır başka bir kapı açılır.Dilerim hakkınızda hayırlı olan tercihi yaparsınız naçizane tavsiyemi ben de belirtmek isterim. İletilerinizi çok okuyamadım açıkçası fakat ilk sene bir sayısalcı olarak istediğim gibi bir sıralama olmayınca 2. senemde hukuk kazandım ve inanamayacağınız kadar çok umutsuzdum. Tercih yaparken kendi aklımın dikine gitseydim Dicle Hukuktan mezun olurdum çünkü bence ancak orası gelirdi ancak bir mucize oldu ve OMÜ hukuk geldi. Yani asla bilemezsiniz tercihlerde elinizi korkak alıştırmayın. Hedefinizin hukuk olduğunu düşünerek cevaplıyorum bu arada sorunuzu. Bir diğer mutlak önerim ise hemen şimdi AÖF ten iktisat okumaya başlamanız bu sizin mezun olduktan sonra kariyer hedeflerinizi genişletmenizi sağlar en azından aşina olursunuz A kadro sınav konularına,böylece 1 seneniz de boşa geçmemiş olur. Ancak asla ama asla hak ettiğinizi düşündüğünüz bir yerin altında uçuk tercihler yapmayın, ne kadar zor olsa da etrafınızı susturun ve kendinizi dinleyin. Yanlış bir karar verecekseniz dahi bu sizin kararınız olsun lütfen bu sorumluluğu kimseye yüklemeyin. Sen dedin diye oldu balonu bir noktada gelip yüzünüze patlıyor mutlaka. Umarım yardımcı olabilmişimdir başarılar.
-
İstanbul Üniversitesi Maliye bölümüne başladım yardımlarınız için teşekkürler
-
@eşitbirağırlık İİBF içinde tercih edilmesi en mantıklı olan bölümlerden birine yerleşmişsiniz, hakkınızda hayırlısı olsun. KPSS sürecine (inşallah başlamazsınız, daha iyi imkanlarınız olur ama kaçınılmaz gibi) başladığınızda bu platformdan daha çok faydalanacaksınız.
-
@agor teşekkür ederim
inşallah daha çok kullanmayı düşünüyorum bu platformu hayatımı düzene sokana kadar burdayım -
artık önümde burs olayı var onun içinde burdan yardım alacağım sizinde yardımlarınızı bekliyorum.:)
-
@eşitbirağırlık çok zor konulardan biri. Burs için başvuru yapabileceğiniz kurumların listesini bulur atarız ama burs çıkması çok zor oluyor genelde.
-
@agor
çok zor bi konu olduğu için burdayım
bence özellikle özel burslar çok zor ama devlet daha kolay onları deneyeceğim -
@eşitbirağırlık özel burs veren çok firma var bir çoğu duyurmadan yapıyor bunu öncelikle hangi ildenseniz oradan araştırın. Büyük firmalara sorun.
-
@eşitbirağırlık üniversitenin ya da fakültenin vakfı ya da bir kuruluşu vardır burs veren onu bir deneyin, memleket dernekleri oluyor onları deneyin, nereli iseniz onun derneği vardır gideceğiniz şehirde, KYK zaten başvurulacak, TEV var, bunlar daha kurumsal olanlar diyebiliriz. Bunlar dışında @evandro hocamın dediği gibi özel firmalar, şirketler var sessiz sedasız veren, onları kapı kapı gezmek lazım, bir hafta ayırıp bu işe bakılabilir, bursa gerçekten ihtiyacınız olduğuna ikna etmeniz lazım onları da.
-
Bu burs işi kime nasıl çıkıyor anlamış değilim. Her şeyde olduğu gibi orada bir emmi dayı hikayesi oluyor gibi geliyor bana.
-
@evandro çok firma var ama her firmanın kontenjanı sınırlı az kişiye veriyorlar yani ve çok ayrıntıya giriyorlar çok detaylara dikkat ediyorlar
-
@antimülakat bu da var, muhakkak tanıdıklar dönüyor ama işte kovalayarak alma ihtimali de olabilir, İstanbul bu konuda biraz daha fazla avantajlı. Ankara'da tanıdıksız bulma ihtimali inanılmaz düşüktür üstat, iyi bilirsin.
-
Valla artık bişeyler yapıp halletmek lazım süreleri doluyo başvuruların
-
@eşitbirağırlık hangi ildesiniz eğer bildiğim firma varsa söyleyim ilinize göre.
-
@evandro pardon şimdi gördüm İstanbuldayım
-
@eşitbirağırlık kardeşim istanbulsa alternarif çok hemen her iş yeri burs verir. Öncelikle sabancı, koç gibi büyüklerden başlayın.
-
@evandro aynen öyle çok şirket var bakalım başvurucam o söylediklerine de inşallah çıkar başka aklınıza gelen firma olursa buraya yazın lütfen
-
@eşitbirağırlık TEV bursuna da bakın. 30 Eylül son başvuru tarihi.
http://www. tev. org. tr/burslarimiz/detay/Yurt-Ici-Burslarimiz/43/39/0