SIRALAMA BEKLEDİĞİM GİBİ GELMEDİ BÖLÜM TERCİHİME YARDIM LÜTFEN [EA]
-
@Agor hocam kardeşim sağlık lisesi mezunu puani
Tyt ek puanli 355,72
Y-say 246,74 siralama 305615Herhangi bir 4 yıllık hemşirelik gelir mi?
Eğer gelmez ise 2 yıllık hangi bölümü önerirsiniz? -
@guyan-gelmiş hocam hemşirelik ile ilgili olarak devlet üniversitesi mi soruyorsunuz vakıf üniversitesine gitme ihtimali var mı? Şimdi öyle bir durum var ki hemşirelik (yüksekokullardaki) YGS puan türü ile alabiliyordu şimdi onların hepsi sayısala geçti bu yüzden sıralamalarda oynama olacak, 305 bin ile gelir diyemem ama düşük de olsa bir ihtimal var özellikle yüksekokullar da devreye girince (özellikle devlet üniversiteleri özelinde konuşuyorum). Bunun dışında 2 yıllık bölüm olarak kardeşinizin aklında direkt bir şey var mı yoksa hangisi olsa olur mu diyor? Eğer fark etmez diyorsa şu linkten önlisans bölümlerindeki atama puanlarını bi inceleyin derim, en fazla kontenjan hangilerine olmuş size fikir verir. Fakat belli bir meslek alanına yönelmek istiyorum diyorsa da isteklerini söylesin ona göre alanı daraltalım
https://www.tercihiniyap.net/haber/saglik-bakanligi-atama-taban-puanlari-2017-2018
-
Hocam
- Sadece devlet üniversitesi
2.yüksekokul hemşirelik 2 yıllık mı? Eğer 2 yilliksa atama sayisi cok dusuk değil mi?
3.2 yıllıklar içinde kardeşim için önemli olan hemsirelige tamamlayabilmesi
4.şuan 1.siralda diyaliz 2.odyometri 3.eczane hizmetleri 4. Ağız ve diş sağlığı.
Bunların içinde ağız ve diş sağlığı en atama puanı düşük olan ama bunda dgs klavuzuna bakinca hemsirelige tamamlanmadığıni gördüm. Bu 4 bölüm hakkinda öneriniz veya başka bir öneriniz de olursa tavsiyeye açığım.
- Sadece devlet üniversitesi
-
Yazılarımın türkçeyi katletmesinin nedeni bilgisayarımdan foruma yazamıyorum kurum bilgisayari olduğu için engelli.
-
@guyan-gelmiş sıralama olarak biraz düşük gelmiş. Siz bu konuda ancak kişilerin Hemşirelik konusunda ne kadar istekli davranıp davranmayacaklari noktasında yerleşebilirsiniz. Şayet YKS puanı ile kişiler önce Tıp, sonra Diş Hekimliği, Eczacılık, Öğretmenlikler ve Mühendislikler sonrasında Hemşirelik sıralamasına uygun hareket ederlerse şansınız var. Ama insanlar hemşirelik atamasının ciddi sayılarda olduğunun farkındalar ve buna göre tercihlerini belirler ise işiniz biraz zor görünüyor.
-
@onuktekin İnşallah
-
@guyan-gelmiş hocam yüksekokul fakülte ayrımı ile ilgili o hemşireliğin durumu yani 4 yıllık 2 yıllık ayrımı değil, hemşireliğe tamamlama noktasında bence mantıklı bir karar verilmiş bunun sürdürülmesinden yanayım, hemşireliğe DGS ile geçiş hakkı bulunan bölümler listesi şu şekilde ;
Acil Bakım Teknikerliği
Acil Durum ve Afet Yönetimi
Acil Yardım Teknikerliği
Acil Yardım
Adli Tıp Teknikerliği
Adli Tıp
Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği
Ambulans ve Acil Bakım
Ameliyathane Hizmetleri
Ameliyathane Teknikerliği
Anestezi
Anestezi TeknikerliğiBunlardan birini kazanabilecek olması halinde okuması mantıklı diye düşünüyorum. @Antimülakat hocama insanların öncelikleri noktasında katılıyorum ama bir de dediğim yüksekokul denklemi işin içine girince hemşirelik nerelere düşecek işler karışıyor. İlk tercihlere en düşük sıralamaya sahip olma ihtimali olanlar yazılıp aşağıdaki tercihlere de listedeki iki yıllıklar yazılabilir bence.
-
özelde hukuk tutuyorsa başlayın ortalamaı yüksek tutarak devlete geçersiniz bir arkadaşım çok düşün puanla bunu yaptı
-
@guyan-gelmiş YGS ile alan hemşirelik bölümleri sayısala geçtiği için ve puan türleri ile ilişkili olarak (sayısal da olması zor olsa da) sıralamalardaki değişiklikler göz önüne alındığında yüksekokul olan ve 4 yıllık hemşirelik bölümü barındıran yerlerin gelme ihtimali çok yüksek diyemem ama var.
-
@agor hocam bu yazdiklariniz çok eksik değil mi? Mesela diyaliz bölümünden de dgs ile hemsirelige geçiliyor diye biliyorum
-
@guyan-gelmiş hocam kılavuzdan aldım, eksiklik var mı bakayım fakat kılavuzdaki bölümler bunlar.
-
@guyan-gelmiş Evet özür dilerim eksik almışım, daha fazla bölüm var, buraya detaylıca tekrar atarım müsait olduğumda, siz de kılavuzdan tekrar check edersiniz zaten, özetlemek gerekirse hemşirelik gelmez ise hemşireliğe geçiş hakkı olan bölümler yazılabilir ve gerekirse geçiş yapılır gerekirse direkt o meslekten devam edilir. Atama puanları da bu noktada yol gösterici olacaktır
-
@eşitbirağırlık sıralamalar yerleştirmede farklılık gösterecek bu sene. 120 den başlamanız iyi olacaktır.
http:// www .salimunsal. com/dosya/mytercih_lisans_simulasyonu.pdf
Şu linkte piyasada ismi duyulan bazı rehber hocaların 2018 için paylaştığı tahmini taban sırlamaları ve puanlar var.
Hukuk okumuş biri olarak sana tavsiye vermek istiyorum eğer özel üniversitede okumak istemiyorsan mezuna kalma, tercih yap. 1 yıl daha sınava hazırlanmak manevi olarak çok özveri istiyor çünkü. Ama ben fedakarlık yapmaya hazırım çok istiyorum bu bölümü dersen yine senin elinde. Başarılar..
-
@guyan-gelmiş tüm liste şu şekilde.
Acil Bakım Teknikerliği
Acil Durum ve Afet Yönetimi
Acil Yardım Teknikerliği
Acil Yardım
Adli Tıp Teknikerliği
Adli Tıp
Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği
Ambulans ve Acil Bakım
Ameliyathane Hizmetleri
Ameliyathane Teknikerliği
Anestezi
Anestezi Teknikerliği
Ana Çocuk Sağlığı
Cerrahi Teknikerliği
Çevre Sağlığı
Diyaliz
Ebelik
Elektronörofizyoloji
Nükleer Tıp Teknikleri
Podoloji
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon
Evde Hasta Bakımı
Fizik Tedavi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Fizyoterapi
Hemşirelik
Hidroterapi
İlk ve Acil Yardım
İş ve Uğraşı Terapisi
Laboratuvar Biyoloji
Laboratuvar Teknolojisi
Medikal Bakım
Otopsi Yardımcılığı
Paramedik
Patoloji Laboratuvar
Patoloji Laboratuvar Teknikleri
Perfüzyon
Perfüzyon Teknikleri
Radyoterapi
Radyoloji
Sağlık Laboratuvarı
Sağlık Memurluğu
Sağlık Teknikerliği
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
Tıbbi Laboratuvar
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
Toplum Sağlığı
Yaşlı Bakım Hizmetleri
Yaşlı Bakımı
Yaşlı Hizmetleri BakımıBu önlisans bölümlerinden mezun olanların hemşireliğe geçiş hakkı var DGS ile. Yazarken fark ettim de neredeyse tüm önlisans sağlık bölümleri var burada
-
@latortuerouge 120 den başlayacaksam bence sıralamam kötü değil ama çoğu arkadaşım tekrar hazırlanacağım dediği için benimde kafamı karıştırıyolar ne yapacağımı bilmiyorum.
Eğer sizin attığınız site doğruysa güzel üniversitelerde güzel bölümlerde tutuyor zaten.
Sağlık Yönetimi bölümünü önerir misiniz bu bölüm hakkında bilgi verebilir misiniz?
Yardımlarınız için Teşekkürler... -
@fabercastell hukuk barajı 190 bine çıktı benim sıralamam 197 bin yani 7 binle kaçıyor hukuk tercih edemiyorum yani keşke edebilsem
-
@eşitbirağırlık aman dert etme ama gerekirse 1 sene hazırlan 1 sene çok değil
-
@fabercastell mesele 1 senenin çok olup olmamasında değil o 1 sene çalışıp iyi sonuç alamazsam 1 sene boşa gidecek ve çok gevçek davranacam çalışmayacam böyle düşünüyorum
-
@eşitbirağırlık sen kendini daha iyi bilirsin mutsuz olacağın şeyleri tercih etme
-
@eşitbirağırlık o listeyi aşağı yukarı bir fikir edinmek için kullanabilirsiniz ama oradaki sıralamaların bazı hocaların tahmini olduğunu gözardı etmemek gerekir. Tercih dönemi sırasında hocalara geldik kanalı hergün saat 2’de canlı yayın açıyor. Sorularınızı yayındaki rehberlikçilere iletebilirsiniz.
Sağlık yönetimiyle ilgili bir bilgim yok ama bir yakınım o alanda öğretim üyesiydi ve akademik olarak önünün açık olduğunu söylüyordu ,ne kadar doğru bilmiyorum maalesef.